Vanwege de strenge corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 9 februari 2021.

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied in vele tinten groen gekleurd, dat het landschap daardoor zo vriendelijk maakt.....

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voetvan een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en de omgeving bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijftsteeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick.

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva-tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen, waarvan deze de tweede is.

 

Boek je eigen reis op de site van Aktiva-tours en noteer jezelf als deelnemer van deze activiteit.

www.aktivatours.nl/duitsland/wandelvakantie-single/eifelsteig-Kloster-steinfeld-hillesheim-5-dagen/GEIFELS

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • AktivaTours heeft laten weten deze reis gewoon uit te gaan voeren, zoals beschreven in hun informatie met inachtneming van de regels betreffende Corona
 • Op de site van Aktiva lees ik onderstaande mededeling.Dit geeft goed hoop. Waarschijnlijk is het hotel ook wel met OV berijkbaar, al zal het wat lastiger zijn.SINGLE REIS EIFELSTEIG HILLESHEIM-MANDERSCHEID 5 DAGEN
  ATTENTIE!

  WIJZIGING REISUITVOERING BIJ VERTREKDATA IN JUNI EN JULI  In een minibus kan de onderlinge afstand van 1,5 meter niet gerealiseerd worden. Om die reden wordt de reisuitvoering bij vertrekdata in juni en juli veranderd. De heen- en terugreis gaat met eigen vervoer in plaats van per minibus. Ter plaatse worden alle wandelingen vanuit het hotel gemaakt en zijn er geen minibustransfers. De reisleiding loopt tijdens alle wandelingen mee. De reissom bij vertrekdata in juni en juli is om deze reden verlaagd met € 45,-.
 • Er staan momenteel 2 reizen met vertrekgarantie op de website van Aktivatours. 1 met vertrek 20 mei en 1 met 25 mei, beiden naar Duitsland; dat geeft goede hoop!
  • Ik lees op de website van Aktivatours dat alle reizen tot en met 28 mei zijn geannuleerd. Ik hoop natuurlijk ook dat onze reis door kan gaan, maar ik heb zo toch ook mijn twijfels.
 • Het aantal beschikbare plekken is niet alleen afhankelijk van de inschrijvingen via Aktivo. Op tijd inschrijven is aan te raden.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

De verlengdatum wordt periodiek ververst. Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.