Bij het verlaten van het station lopen we gelijk het groen in. We wandelen eerst door de groene lanen met sjieke villa's van Haren. Na ca. 2,5 kilometer is er koffie (of wat anders) met evt een gebakje en uitzicht over een mooi, idyllisch gelegen meertje. 

Na de horecs lopen we richting het Paterswoldsemeer en passeren we eerst nog de snelweg A28, om verder te gaan over een mooi weggetje met de eerste vergezichten naar het meer. Al kronkelemd worden we getrakteerd op een authentiek, sprookjesachtig landschap met hier en daar mooie doorkijkjes over het Paterswoldsemeer. We kunnen besluiten om even van de weg af nog een korte picknick te houden, maar we kunnen ook een stukje verder lopen naar de volgende horeca aan de rand van de stad. 

Na deze horeca lopen we verder door de eerste bebouwing van Groningen, waarbij nog een iets minder aantrekkelijk stukje volgt langs de ombouw van knooppunt Julianaplein. Maar dan is het nog een klein stukje naar de prachtig gerestaureerde stationshal van Groningen NS. We hebben dan 12 kilometer gelopen. Als je dat genoeg vindt, dan kun je er hier voor kiezen om afscheid te nemen en met een van de vele treinen of bussen huiswaarts te keren.

Je mist dan echter wel de ingekorte stadswandeling van ca. 4 kilometer die hierop volgt. Vanuit het station wandelen we via de Werkmanbrug langs het markante Groninger Museum en volgen we een stukje van de singel langs herenhuizen. Langs de A-kerk en de hoge der Aa met zijn imposante koopmanshuizen gaat het langs een aantal hofjes en het antieke Academiegebouw. Tenslotte bereiken we de Grote Markt. Hier kunnen we nog afsluiten met een horeca.

 

De totale lengte van deze wandeling is dus ca. 16 km.

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.