• 15-08-2021 van 11:00 tot 21:00
 • Plaats: Zutphen
 • Laatste wijziging: 14 augustus

Vandaag gaan we de stad Zutphen verkennen middels een stadswandeling met gids en een bezoek aan het stedelijk museum.

De gids van het Gilde laat ons graag de mooie plekjes en monumentale gebouwen van de Hanzestad zien, zoals middeleeuwse vestingwerken, kerken en huizen. Zutphen heeft in zijn eeuwenoude centrum de meeste middeleeuwse monumenten van Nederland!

't Vertrekpunt van de wandeling is het stadhuis in Zutphen, gelegen aan het ’s Gravenhof. De start is om 11.30 uur en de wandeling duurt 1,5 uur. 

Na deze interessante rondleiding gaan we rond het tijdstip van 13.30 uur met elkaar lekker  lunchen bij restaurant Uffies.

http://uffies.nl/

Dit is een goed alternatief voor het eerder genoemde  stokoude Genietcafé Borro’s hof’. Dat restaurant is namelijk niet op zondag open. 

Borro was een kanunnik van de Sint-Walburgiskerk in Zutphen. Kort voor 1320 kocht hij een halve hectare grond met een huis tussen de Zaadmarkt, de latere Bornhovestraat en de Schupstoel.

De geschiedenis van het Bornhof (Borro’s hof) begint met de stichtingsakte van 1320. Toen stelde Borro een testament op, waarin hij zijn huis en de hof vermaakte aan de armen en behoeftigen. Ook liet hij opnemen dat het beheer van huis en hof was opgedragen aan het bestuur van de stad Zutphen en dat het eigendom nooit mocht worden verkocht. Na zijn overlijden trad zijn wilsbeschikking automatisch in werking: onder toezicht van een provisor (bestuurder) gaf het huis eeuwenlang voedsel, kleding, geld en onderdak aan arme Zutphenaren.

Na de lunch bezoeken we tussen 14.30 en 16.30 uur het STEDELIJK MUSEUM ZUTPHEN. 

https://museazutphen.nl/

Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap (de huidige Achterhoek) verzamelt en op originele wijze in beeld brengt. Ontdek ‘Het Verhaal van Zutphen’, een van de oudste steden van Nederland, aan de hand van bijzondere objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties.

Daal af naar de gewelfde middeleeuwse kelder en stap in de roerige geschiedenis van de plek die zich tot de stad Zutphen ontwikkelde. Een belangrijke gebeurtenis in deze ontwikkeling was de aanval door Vikingen in 882, die als een crimescene getoond wordt.
Tijdens een wandeling door de tijd, wisselen hoogtepunten en dieptepunten elkaar af zoals de Hanzetijd – die Zutphen de bijnaam ‘De Rijkste’ bezorgde – en de gewelddadige Tachtigjarige Oorlog.

De pracht en praal van de Gelderse adel wordt getoond, waaronder het beroemde ‘Zutphens Zilver’, maar ook de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog.

Opvallend zijn de objecten die tot de oudste van Nederland behoren, zoals het ‘oudste horloge’ (de Zutphense kwadrant uit 1300), het ‘oudste stripverhaal’ (de Maan- en klaagbrief uit 1493) en de ‘oudste foto’ uit 1839.

Na afloop gaan we nog wat drinken bij stadsbrouwerij Cambrinus. Deelnemers aan een stadswandeling van het Gilde Zutphen krijgen namelijk 10% korting op de rekening van stadsbrouwerij Cambrinus, ongeveer van 16.45 tot 17.45 uur.

Daarna zullen we zo tegen de klok van 18.00 uur gaan uiteten bij het lekkere & goed betaalbare Turks-Italiaans restaurant Efeze, gelegen aan de Houtmarkt 50 te Zutphen.

https://www.efezezutphen.nl/

Mocht je het leuk vinden om mee te gaan laat me dat dan uiterlijk een week van tevoren weten zodat ik tijdig een tafeltje kan reserveren.

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • ok, dus ik hoef dus niets te doen? 

 • Corine, ik zou ook graag gebruik maken van het eetplekje in de avond dat door Henriette is achter gelaten als ik het goed begrijp?

  Tot zondag!

   

   

  • Ha Petra, 

   Je kunt het museum tijdslot van Henriette53 overnemen vertelde ze me. Zo ben je ook verzekerd van een plaatsje in het museum om 14.30 uur, heel fijn. Je hoeft daar dus geen actie voor te ondernemen want dat heeft zij al gedaan.

   Tot ziens morgen in Zutphen om 11.00 uur op het station bij de poortjes. Dan lopen we met elkaar naar het stadhuis waar de gids op ons wacht voor de historische rondleiding door de oude binnenstad, heel mooi! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

    

  • Ha Petra, 

   Dankjewel voor je aanmelding,  heel gezellig dat je meegaat naar Deventer.  Henriette53 zou inderdaad ook mee gaan uiteten dus nu je haar plaats ook bij de restaurants inneemt ben ik extra blij omdat ik nu niets hoef te annuleren. Dankjewel hiervoor, heel fijn. 

   Ik zie naar je uit in Deventer,  zondag de 15-de aanstaande. Heel gezellig om dan weer bij te praten, is alweer een hele tijd (veel te lang!) geleden. 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

    

 • Hoi Henriette, 

  Heel jammer 😥 om te horen dat je wegens ziekte niet meekunt naar Deventer. Je gezondheid gaat boven alles dus doe het voorlopig maar even rustig aan.

  Ik wens je  heel veel sterkte 💪en beterschap toe🍀⚘👍, hopelijk voel je je snel weer wat beter😊.

  Tot horens/ziens!

  Hartelijke groeten, 

  Corine🙋‍♀️ 

 • Beste allen,

  Daarnet heb ik positief bericht gekregen van bovenstaande drie eet- en drinkgelegenheden op de eerder genoemde tijdstippen (Uffies: 13.30 uur, Cambrinus: 16.45 uur en Efeze: 17.45 uur).

  Mocht je koffiebehoefte nu erg groot zijn dan is het handig om alvast koffie te drinken op het station omdat daar tijdens de rondleiding geen tijd voor is.  

  Lunchrestaurant Uffies en brouwerij Cambrinus rekenenen op ons allen (= 8 personen). Voor het diner bij restaurant Efeze gaan mee: Henriëtte uit Wijchen, Henriëtte uit Westervoort, Harry uit Hedel, Joost uit Wormer en ondergetekende uit Ermelo. 

  We gaan er met elkaar weer een mooie en gezellige dag van maken waarbij de inwendige mens zeker niet wordt vergeten!

  Tot zondag!

  Hartelijke groeten,
  Corine

   

   

 • Beste allen,

  Voor het etentje na afloop bij Turkse restaurant hebben zich nu 4 mensen opgegeven. Mocht je nu nog twijfelen en later misschien toch meewillen geef dit dan zo spoedig mogelijk door zodat je zeker weet dat er ook voor jou een plekje is in het Turkse restaurant.

  Tot zondag!

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Beste allen, 

  Voor het museum is nu toch weer een tijdslot nodig. Reserveer dus tijdig een tijdslot om 14.30 uur, dan gaat het helemaal goedkomen zondag as! 

  Mocht je - na ons bezoek aan bierbrouwerij Cambrinus (met kortingsbon) - mee willen gaan eten bij het Turkse restaurant laat dat me dan zo spoedig mogelijk weten s.v.p. Dan reserveer ik een extra tafeltje en ben je in ieder geval zeker van een plaatsje in het restaurant! 

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

 • Voor de treinreizigers:

  Er zijn dit weekend werkzaamheden aan het spoor rondom Arnhem. Plan jouw (gewijzigde) reis vooraf met de reisplanner. 

  Zie

  Werkzaamheden aan het spoor | NS

  Werkzaamheden aan het spoor | NS
  Bekijk hier de geplande werkzaamheden aan het spoor. Ga je op reis? Check vooraf je reis in de Reisplanner.
 • Hallo Deeske, 

  Dankjewel voor je berichtje, dat ik helaas niet kan terugvinden op de Aktivosite. Zou je mij daarom een p.b.-tje willen sturen alsjeblieft? Alvast heel hartelijk dank. 

  Vriendelijke groeten, 

  Corine 

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteiten

BILTHOVEN

Zondag 24 oktober 2021

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

DEN HAAG

Zaterdag 30 oktober 2021

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link:
https://form.jotform.com/212826163162350

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.