• 22-08-2020 van 12:00 tot 17:00
  • Plaats: Meppel
  • Laatste wijziging: 20 augustus

We maken een verrassend mooie wandeling langs groene en blauwe gangen in en om Meppel, een historisch compacte stad met grachten en molens. Vroeger werd hier turf uit Drenthe naar het westen verscheept; vandaar namen als de Keizersgracht. Het rijke handelsverleden is ook nog goed zichtbaar aan oude pakhuizen, grote chique panden en mooie pleinen. Molens de Vlijt en de Weert geven een bijzonder karakter aan het stadsgezicht.  De Weert ligt aan de monding van de Reest in de stad. We lopen langs het stadse water naar het Wilhelminapark met mooie theekoepel, aangelegd tussen 1915 en 1922 naar een ontwerp van de bekende tuinarchitect Leonard Springer. Dan komen we in de stadsrand bij het Reestdal en lopen over een smal voetspoor door natte graslanden langs sloten, rietland en ruigtes. Bizar is dat het dal met kronkelende beek precies in de oksel van twee snelwegen ligt. En toch is het op de oude slingerende zandweg Reeststouwe volop genieten van het beekdallandschap. We vervolgen onze tocht langs de groene randen van de wijk Oosterboer, vroeger een écht buurtschap met zelfs een Slot. Nu herinneren de naam Slotweg, een fraaie bomenlaan en kapitale boerderij nog aan deze tijd. Na het kruisen van spoor en snelweg lopen we door het wandelbos Engelgaarde. Het waterpeil beweegt hier mee met de Wold Aa die we oversteken. Het is een fraai ruig bos met bruggetjes, poelen en meanders en kan soms flink nat zijn. Langs een brede singel door de wijk Haveltermade gaat de route terug naar de binnenstad. Waar we de winkelstraten opzoeken en langs de fraaie Grote of Mariakerk en de Meppeler Toren teruglopen naar het station.

info wandeling:
https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-meppel-stadse-tocht/18438/

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • Aanmelding met ovb
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.