• 13-08-2022 van 12:00 tot 17:00
  • Plaats: Assen
  • Laatste wijziging: zondag

Vanaf het station van Assen wandelen we de oude volksbuurt in. Het is eerst vrij recht toe recht aan en dan staan we plotsklaps in het buitengebied. Dit eerste deel lopen we door afwisselende weiden en bossen, met hier en daar een hunebed en een grafheuvel, langs kerkjes en boerderijen. We passeren het gehucht Deurze en na een krappe 10 kilometer een café. Maar of dit open is, is erg onzeker.  Zeker is wel dat we kort daarna Rolde binnen wandelen met zijn opvallende kerktoren. Hier zijn zeker een aantal horecagelegenheden aanwezig, waarvan ik er zeker eentje wil uitproberen. Desnoods doen we dat bij de plaatselijke snackbar, mocht het overvol zijn. Want Rolde is een belangrijke trekpleister voor toeristen.

Na deze welverdiende horeca kun je er eventueel voor kiezen om de bus terug naar Assen te nemen, mocht je geen puf meer hebben. Maar dan mis je wel het leukste gedeelte van de route. We gaan Rolde weer verlaten via het kerkhof, waarbij we een aantal flinke hunebedden passeren. Vervolgens slaan we linksaf en volgen we de bedding van de historische spoorlijn Assen-Veendam, die ons langs het Land van Bartje voert. Het is een kleinschalig museumpje dat een goede kijk geeft over hoe het leven van dit schoffie met zijn grote bekkie er eeuwen geleden uit heeft gezien. De toegang is gratis en ik wil hier maximaal een half uur even rondkijken. Eventueel kun je hier nog iets kleins nuttigen, want er is eenvoudige horeca aanwezig.

We vervolgen onze route en komen al gauw op de Kampsheide, het stroomgebied van de Drentse Aa. Dit is een prachtig, moerasachtig stukje natuur, waar het zo pas vermelde riviertje lustig doorheen kronkelt. Wel kan het hier na natte periodes flink drassig zijn en soms moeilijk begaanbaar. In dat laatste geval zijn we helaas genoodzaakt er via een fietspad omheen te lopen. Als we het gebied weer verlaten staan we ook al snel aan de rand van Assen. En terwijl de bebouwing langzaam maar zeker dichter wordt, bereiken we weer het station. 

Hier nemen we afscheid van diegenen die er dan genoeg van hebben en met welk vervoermiddel dan ook weer huiswaarts willen keren. Ik wil dan met een groepje liefhebbers verder lopen naar het gezellige centrum om nog een stevige pizza ofzo te nuttigen. Mocht je hiervoor nog belangstelling hebben, dan graag uiterlijk een paar dagen van tevoren laten weten, zodat ik een tafeltje kan reserveren. 

 

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.