• 22-08-2021 van 11:00 tot 17:00
 • Plaats: Zuid Beierland
 • Laatste wijziging: 21 augustus

 

Ontdek het allerlaatste echte eiland van Zuidwest-Nederland: Tiengemeten. Een eiland vol vogels waar je heerlijk kunt wandelen. Het wordt beheerd door natuurmonumenten.

 

De naam duidt op de grootte: een gemet is een oude landmaat van ruim 0,4 hectare. Tiengemeten is 7 km lang en 2 km breed. De maat van het eiland en de naam zijn nu dus niet meer met elkaar in overeenstemming: 10 gemeten is ongeveer 4 hectare, wat wil zeggen: een stuk van 100 bij 400 meter.

Er zijn verschillende routes te lopen tussen de 1,2 en 10 km.  Ik wil de wildernis route lopen (10km) en er nog een kortere aan vast plakken. Totaal ongeveer 17 km. 

Hoe kom je er: Het gemakkelijkst met de auto. Tiengemeten is lastig met het openbaar vervoer te bereiken zeker op zondag.  Misschien is met elkaar meerijden een idee? Ben je toch afhankelijk van het ov , ik kan evt 3 mensen meenemen in de auto ( vanaf een metrostation in Rotterdam ) 

De pont gaat elk heel uur, ik wil de pont van 11.00 uur nemen, (misschien kunnen we nog overleggen of 10.00 uur ook haalbaar is )  Kost 6 euro of 4 euro voor leden natuurmonumenten. Het is handig om je kaartje vast op de site van natuurmonumenten te bestellen. 

Adres  Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland (ZH)  

Bij de pont is een grote gratis parkeerplaats 

Er is horeca maar neem voldoende drinken en wat te eten mee. We starten met horeca en dan kom je de eerste 10 km niks meer tegen 

 

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/tiengemeten

 
 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste mensen , 

  de weersvoorspellingen zijn heel slecht voor morgen

  daarom wil ik de activiteit voor morgen annuleren en verplaatsen naar sept/okt @

   

  • Hallo Karin, 

   Het weer is hier inderdaad al heel slecht. Maar...wat te doen met het al gekochte kaartje voor de veerboot naar Tiengemeten? Kun jij aankaarten bij het bedrijf dat wij ons kaartje kunnen verplaatsen naar September/Oktober?

   Groetjes, Letta

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteit

Op zondag 24 oktober 2021 is er een kennismakingsactiviteit in Bilthoven voor mensen die een keer mee willen doen met één van onze activiteiten.

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.