• 10-07-2021 van 11:00 tot 17:00
 • Plaats: Dordrecht
 • Laatste wijziging: 10 juli

Gezien het grote animo voor de activiteit van Corine, wil ik deze herhalen met een kleine aanpassing.

Deze korte wandeling (10 km) biedt je volop de gelegenheid om het sfeervolle, oude stadshart van Dordrecht te leren kennen.

https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/eiland-van-dordrecht.html

Eerst gaat de route door groene plantsoenen en langs de rivier het Wantij. Maar de stad komt steeds dichterbij. En waar je ook bent, het water is nooit ver weg. Slingerende paadjes in het Wantijpark leiden na 5,5 km naar Villa Augustus, Oranjelaan 7. Dit is een 19e-eeuwse watertoren, tegenwoordig een hotel met 32 kamers. Het restaurant in het voormalige pompgebouw biedt ruimte aan zeker 200 gasten. Tijd voor een hapje en drankje rond de klok van 12.30 uur.

Https://www.villa-augustus.nl

Daarna lopen we verder via de Merwedekade, achter de Groothoofdspoort en kijken we uit op Europa’s drukstbevaren rivierenkruispunt. Hier stromen Merwede, Oude Maas en Noord samen.

Vervolgens wandelen we door de historische binnenstad van Dordrecht met de Wijn- en de Wollewevershaven, diverse hoge pakhuizen, het Huis met de hoofden op de Nieuwe Haven, museum Simon van Gijn, de Vismarkt naar de Grote kerk, waar we zo rond 14.00 uur zullen aankomen en die we van binnen gaan bekijken. Deze kerk bevat een zeer omvangrijke en bewogen geschiedenis: o.a. de Synode van Dordrecht. Https://grotekerkdordrecht.com/verhalen/historie-2/.

Liefhebbers kunnen kiezen voor de mediatour om de verhalen van de Grote Kerk te beluisteren (€2,50)  en/of het beklimmen van de kerktoren. Bovenop de toren heb je een weergaloos uitzicht over het eiland (ontstaan tijdens de watersnoodramp in 1421, de Sint-Elisabethsvloed). Degenen die niet meedoen aan de torenbeklimming kunnen van de oude stad genieten op het naastgelegen terrasje.

Hierna doen we rond 16.00 uur nog een rondvaart door de grachten van de binnenstad, er van uitgaande dat het mooi weer is. 

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Karin,

   

  Ik heb het gezien.

  Tot morgen.

  Groetjes, Rainer

 • Dick, Rainer, ingrid 

  ik heb jullie een privé bericht gestuurd ,

  we starten om 11 uur bij Dordrecht centraal station 

  willen jullie even reageren , zodat ik weet dat jullie het gelezen hebben 

   

   

   

  • Hoi,

   Ja ik heb het gelezen.

   tot straks

 • Doe mee met de dombeklimming en de rondvaart. Tot morgen!

 • Hoi,

  Ik doe mee met de dombeklimming en de rondvaart.

   

 •  Hoi Dick , Volgens mij bij Stadpolders gewoon gratis parkeren en voldoende ruimte . met de Law wandeling stond ik ook bij Stadspolders geparkeerd. Bij  Centraal niet gratis parkeren ! en weing ruimte .

  Ps. leuke aktiviteit 

  Groet Jacob

  • Bedankt voor de tip. Leuk dagje Dordrecht, nooit eerder geweest, ben benieuwd.

   Groet

 • Gezellig dat jullie meegaan !


  Goedkoop parkeren: transferium markettenweg dat bij Dordrecht centraal 

  je moet dan nog 1 halte met de trein naar stadspolders waar de route begint 

  we eindigen bij Dordrecht centraal 

  als met ov reist is het dagtarief voor parkeren 4 euro 

   

 • Hoi Karin,

  Ik doe graag mee met de toren beklimming en rondvaart.
  Is het makkelijk om een parkeerplek te vinden bij station Dordrecht Stadspolders?

  Groet en tot zaterdag  10 juli,

  Dick

 • hoi ik doe graag mee met de toren beklimming en rondvaart gr ingrid

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.