In de periode 1/7 tot 1/10 verhuizen we naar aktivo.ning.com. Welkomstaanbieding nu € 1.

Belasting & Douane museum te Rotterdam

De inschrijving via Klub Aktivo voor deze activiteit is gesloten
Datum: 
Zaterdag 27 oktober 2018

Vandaag gaan wij het belasting & Douane museum onveilig maken.

Maak kennis met belastingen uit vervlogen tijden en achterhaal waar men vroeger zoal belasting over betaalde: van middeleeuwse tolheffing en accijnzen op bijvoorbeeld zout en brood, de 18e-eeuwse belasting op waaiers tot de vooroorlogse rijwielbelasting, met het fietsplaatje als bewijs van betaling.

Het museum toont een wereld waarin heel wat wordt af gesmokkeld. Ging het vroeger nog om boter en tabakswaren, de huidige smokkelzaken gaan veel verder dan dat. De meest vreemde smokkelobjecten en -verhalen brengen het werk van de Douane tot leven.

Tot en met 28 oktober is hier de tentoonstelling "dubbele bodems".


[ingekort]

Schrijf je gratis in om verder te lezen en mee te doen aan deze en andere activiteiten met alleenstaanden van jouw leeftijd.


Wil je op proef meedoen met onze activiteitenclub? Schrijf je gratis in en doe twee maanden vrijblijvend mee. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen of contact opnemen met één van onze regiocoördinatoren via het landelijke nummer 085-2733560.

Na inschrijven krijg je twee maanden lang toegang alle details van de activiteiten, zodat je overal aan kunt meedoen, als je wilt. Je ontvangt de wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste activiteiten. Je krijgt toegang tot het prikbord, het forum van Klub Aktivo en je kunt mailen met andere deelnemers. Na twee maanden besluit je of je je inschrijving wilt verlengen voor €25 per jaar.

Activiteitenclub Klub Aktivo is actief in de volgende regio's: Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.