Binnenkort verhuizen we naar aktivo.ning.com. Klik hier voor meer informatie.

Stadswandeling, 5 km, met bezoek museum, Amsterdam (Oude stad)

Deelname door Klub Aktivo aan deze activiteit is geannuleerd
De inschrijving via Klub Aktivo voor deze activiteit is gesloten
Datum: 
Zaterdag 31 augustus 2019

Deze wandeling voert door het oudste gedeelte van Amsterdam, maar ook door het gedeelte waar het oudste beroep wordt uitgeoefend (Wat dat laatste betreft: op de route lopen we door één straat met "ramen"). We passeren diverse kerken en enkele daarvan dienen niet meer als godshuis, maar hebben een museale functie gekregen. Eén daarvan is Museum Ons 'Lieve Heer op Solder, een 17e eeuwse koopmanshuis met vertrekken die te bezichtigen zijn en als verrassing een complete kerk op zolder. Deze schuilkerk "op zolder" ontstond in de tijd na de Reformatie toen katholieke gelovigen geen openbare kerkdiensten mochten houden. Bezoek aan dit museum is optioneel. Na andere beeldbepalende oude plekken en gebouwen , zoals het Begijnhof, keren we terug naar het Centraal Station.


[ingekort]

Schrijf je gratis in om verder te lezen en mee te doen aan deze en andere activiteiten met alleenstaanden van jouw leeftijd.


Wil je op proef meedoen met onze activiteitenclub? Schrijf je gratis in en doe tot 1 oktober 2019 vrijblijvend mee. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen of contact opnemen met één van onze regiocoördinatoren via het landelijke nummer 085-2733560.

Na inschrijven krijg je tot 1 oktober 2019 toegang alle details van de activiteiten, zodat je maximaal twee keer overal aan kunt meedoen, als je wilt. Je ontvangt de wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste activiteiten. Je krijgt toegang tot het prikbord, het forum van Klub Aktivo en je kunt mailen met andere deelnemers.

Na 1 oktober verhuizen we naar https://aktivo.ning.com. Je kunt je daar tot 1 oktober voor 1 euro inschrijven om 1 maand onbeperkt mee te doen. Daarna zijn de kosten € 9,95 per 3 maanden of € 29 per jaar.

Activiteitenclub Klub Aktivo is actief in de volgende regio's: Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.