In de periode 1/7 tot 1/10 verhuizen we naar aktivo.ning.com. Schrijf je daar nu alvast in voor 6 maanden voor maar € 1. In september ontvang je een kortingscode om je reeds betaalde inschrijfgeld voor aktivo.nl te compenseren. Klik hier voor meer informatie.

Tentoonstelling Nubie - land van de Zwarte Farao’s, Drents Museum, Assen.

De inschrijving via Klub Aktivo voor deze activiteit is gesloten
Datum: 
Zaterdag 23 maart 2019

Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte - in het Nijlgebied van het huidige Soedan - koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend. De archeologische tentoonstelling Nubie - land van de Zwarte Farao’s geeft een nieuwe kijk op de oudheid van Nubie.
Lange tijd werd Nubie vooral neergezet als een kolonie van Egypte. Het Drents Museum presenteert Nubie als een Afrikaanse grootmacht met een rijke cultuur.
Ruim 300 objecten uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts Boston leggen die cultuur bloot en onthullen het mysterie van het oude Nubie.
In de expositie bevindt de bezoeker zich in een Nubisch piramidenlandschap.
De collectie is nog maar zelden in Europa te zien geweest.
Meer info: www.drentsmuseum.nl.


[ingekort]

Schrijf je gratis in om verder te lezen en mee te doen aan deze en andere activiteiten met alleenstaanden van jouw leeftijd.


Wil je op proef meedoen met onze activiteitenclub? Schrijf je gratis in en doe twee maanden vrijblijvend mee. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen of contact opnemen met één van onze regiocoördinatoren via het landelijke nummer 085-2733560.

Na inschrijven krijg je twee maanden lang toegang alle details van de activiteiten, zodat je overal aan kunt meedoen, als je wilt. Je ontvangt de wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste activiteiten. Je krijgt toegang tot het prikbord, het forum van Klub Aktivo en je kunt mailen met andere deelnemers. Na twee maanden besluit je of je je inschrijving wilt verlengen voor €25 per jaar.

Activiteitenclub Klub Aktivo is actief in de volgende regio's: Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.