In de periode 1/7 tot 1/10 verhuizen we naar aktivo.ning.com. Schrijf je daar nu alvast in voor 3 maanden voor maar € 1. In september ontvang je een kortingscode om je reeds betaalde inschrijfgeld voor aktivo.nl te compenseren. Klik hier voor meer informatie.

Holtingerveld, Oerlandschap gekneed door ijs en oorlog 10 km, Darp

De inschrijving via Klub Aktivo voor deze activiteit is gesloten
Datum: 
Zaterdag 2 maart 2019

Ik wil jullie graag meenemen voor een prachtige wandeling door het Holtingerveld. We gaan de oorlogsroute doen van 9 kilometer. De Tweede Wereldoorlog heeft het landschap van het Holtingerveld ingrijpend veranderd. De route voert langs hangars, bomkraters, een grote startbaan en over diverse rolbanen. Op de Havelterberg zijn vijf keer zoveel bommen gevallen als op Rotterdam. De Duitsers hadden er een militair vliegveld aangelegd dit n.a.v. plannen van de Nederlandse regering die in de jaren 20 van de vorige eeuw een tweede Schiphol op de "berg" wilde aanleggen. De Duitsers hebben deze plannen van aanleg wel uitgevoerd en het vliegveld is nog voordat het in gebruik werd genomen gebombardeerd door de geallieerden.


[ingekort]

Schrijf je gratis in om verder te lezen en mee te doen aan deze en andere activiteiten met alleenstaanden van jouw leeftijd.


Wil je op proef meedoen met onze activiteitenclub? Schrijf je gratis in en doe twee maanden vrijblijvend mee. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen of contact opnemen met één van onze regiocoördinatoren via het landelijke nummer 085-2733560.

Na inschrijven krijg je twee maanden lang toegang alle details van de activiteiten, zodat je overal aan kunt meedoen, als je wilt. Je ontvangt de wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste activiteiten. Je krijgt toegang tot het prikbord, het forum van Klub Aktivo en je kunt mailen met andere deelnemers. Na twee maanden besluit je of je je inschrijving wilt verlengen voor €25 per jaar.

Activiteitenclub Klub Aktivo is actief in de volgende regio's: Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.