• zondag 08-10-2023 van 13:00 tot 20:00
 • Plaats: Weesp
 • Laatste wijziging: zondag 08-10-2023

Vandaag gaan wij twee musea in Weesp bezoeken. Als eerste Museum Weesp. Dit museum neemt je mee naar verhalen van de stad en haar bewoners vanaf de vroegste nederzetting.

En naar het verhaal van porselein. Het eerste porselein dat ooit in Nederland werd gemaakt, komt uit Weesp. In de 18e eeuw hadden de groten der aarde een fortuin over voor dit ‘witte goud’. Museum Weesp heeft een van de grootste collecties Weesper porselein ter wereld, aangevuld met het Hollands porselein van daarna. Voor verdere info: www.museumweesp.nl.

Het tweede museum is Het Weesper Automaten Kabinet.

De collectie omvat enkele honderden antieke behendigheids-, verkoop-, muziek-, en speelautomaten. Kermistoestellen, weegschalen, waarzeggers, mechanische goocheltrucs en aanverwante attributen.

Deze aantallen zijn des te opmerkelijker als men bedenkt dat een aantal apparaten volstrekt uniek is, zoals bijvoorbeeld het kleinste werkende fruitautomaatje ter wereld ter grootte van een dobbelsteen, of een Chinese gokautomaat die de tijden van vervolging heeft doorstaan. 
Meer info: www.automatenkabinet.nl
 

Alles in goed werkende staat.

 

Van te voren gaan wij koffie drinken.

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • www.automatenkabinet.nl

  www.museumweesp.nl

  Hier de websites van beide musea. Ik hoop dat het werkt.

   Gr. Marijke

  WEESPER AUTOMATEN KABINET
  Nederland heeft er een nieuwe en zeer bijzondere attractie bij. Het Weesper Automaten Kabinet in Weesp, aan de Vecht. Nostalgisch terugblikken naar d…
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.