• 09-05-2020 van 10:45 tot 20:30
 • Plaats: Utrecht
 • Laatste wijziging: 23 maart

Vandaag starten we om 10.45 uur bij het VVV-kantoor in Utrecht waar we om 11.00 uur samen met een gids alle 465 traptreden van de hoogste kerktoren van Nederland, de Domtoren gaan beklimmen.

Het beklimmen van deze historische Domtoren is het absolute hoogtepunt van een bezoek aan Utrecht. Onderweg vertelt de gids op verschillende niveaus meer over de geschiedenis en de bouw van de Domtoren. Op deze manier kunnen we gelijk even op adem komen! Eenmaal op het hoogste punt worden we beloond met een spectaculair uitzicht over de stad en regio…

Kaartverkoop: Kaartjes voor rondleiding á € 10,00 koop je eenvoudig van tevoren via de online Ticketshop (https://www.domtoren.nl) , of aan de kassa in het VVV Utrecht gelegen aan het Domplein nr. 9.

Let op: het is niet toegestaan (hand)tassen mee te nemen de Domtoren op. Er zijn gratis lockers ter beschikking gesteld.

Na deze sportieve prestatie (zo rond de klok van 12.30 uur) zijn we toe aan een lekkere lunch bij restaurant Oudaen aan de Oude Gracht 99. 

In de middag bezoeken we het Utrechts Archief in de binnenstad en ontdekken we middels de expo en theatervoorstelling 'Rampjaar 1672-1673' hoe Utrechters deze periode beleefden.

De 17e eeuw staat bekend als de Gouden Eeuw. De provincie Utrecht kende echter niet altijd de voorspoed die er nu is. In het rampjaar 1672-1673 werd Utrecht van juni 1672 tot november 1673 bezet door de Fransen. De steden werden uitgeperst en het platteland geplunderd. 

Theatergroep Aluin maakte zes monologen van de Utrechters uit het Rampjaar. Deze persoonlijke getuigenissen geven weer hoe zij de rampen doorstonden. 

Luister op ieder heel uur naar de stadsomroeper, een kind van een schutter, een opgeluchte katholieke vrouw, een gedupeerde boer en kasteelvrouwe Margaretha Turnor: allemaal beleefden zij het Rampjaar in Utrecht op hun eigen manier. Hoor hun verhalen en lees wat ze erover te zeggen hebben in hun dagboekfragmenten, brieven en pamfletten. 

https://www.hetutrechtsarchief.nl/ontdekken/tentoonstellingen/14-tentoonstellingen/473-verwacht-expo-rampjaar-1672

De expositie eindigt om 17.00 uur waarna we met diegenen die dat willen gaan uiteten bij restaurant Le Connaisseur (prijsniveau: laag-gemiddeld), gelegen aan de Oudegracht 59 te Utrecht. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Marja, dank voor je berichtje.
  De lunch komt direct na de tour dus reken ik er wel op dat alle ingeschrevenen ook meelunchen! De kaartjes voor de tour van 11.00 uur kun je ws pas 6 weken van tevoren bestellen op de genoemde website. Wees wel op tijd want vol = vol....

  Tot ziens in Utrecht, heel gezellig!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Hoi Corine, graag lunch ik mee. Ik eet niet mee in de avond
 • Hi Corine,
  Ik sluit mij bij de lunch aan!
  Ik eet 's avonds niet mee.

  Groet Miranda
  • Ha Miranda, dank voor je berichtje!

   Wat leuk te horen dat je meeluncht en meegaat naar de expo/theatervoorstelling.
   We zien elkaar na de beklimming zo rond 12.30 uur bij Oudaen, heel gezellig!
   Tot gauw!

   Hartelijke groet,
   Corine
 • Ha Henriette, dank voor je aanmelding!
  Fijn dat je er vanaf 12.30 uur bij kan zijn. Het middagprogramma (de expo en het theater) lijkt me ook zeer de moeite waard. Ga je 's avonds nog mee uiteten bij Le Connaisseur?
  We treffen elkaar in ieder geval voor de lunch bij Oudaen, heel gezellig! Tot dan!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Hoi corine ik kom met de lunch
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

Inloggen om te zien wie online is.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.