Met ongeveer 50.000 inwoners ligt dit kleine oude Hanzestadje direct aan de rivier de IJssel bij het IJsselmeer. Kampen is een idyllische plek met historische pakhuizen, gevels, imposante kerken, oude zeilschepen en talrijke bakstenen muren. Deze maken allemaal deel uit van een prachtige erfenis uit de tijd dat Kampen een invloedrijke Hanzestad was.

We ontmoeten elkaar om 10.00 uur op het station in Kampen en lopen dan 450 meter (= 7 minuten) naar Konditorei Smit, gelegen aan de Oudestraat 148, waar we starten met verse koffie en gebak. (NB: Mocht je de koffieronde willen overslaan dan kun je ook direct voor de rondleiding om 11.00 uur bij de sigarenfabriek starten). 

Konditorei Smit is gevestigd in een prachtig Jugenstilpand uit 1900. In dit pand is altijd een banketbakkerij gevestigd geweest. In de winkel hangt een gezellige sfeer door de authentieke uitstraling. Voor een heerlijke kop koffie of thee met de lekkerste gebakjes, bonbons en/of een kleine lunch zijn we hier aan het juiste adres. Proef hier de bakkerskwaliteit!

https://visitkampen.nl/locaties/konditorei-smit

Rond 10.50 uur lopen we (in 3 minuten = 200 meter!) vanuit Konditorei Smit gezamenlijk richting sigarenfabriek “De Olifant”, gelegen aan de Oudestraat 103, waar om 11.00 uur de rondleiding aanvangt. Deze rondleiding kost 10,00 Euro per persoon. Dit is inclusief een heerlijk kopje verse koffie of thee van eigen fabricaat.

LET OP: Het ticket voor deelname aan de rondleiding door de fabriek (10,00 Euro) schiet ik op de dag zelf voor, waarna ik je later een p.b.-tje stuur met daarin het verzoek tot overmaken van het bedrag op mijn rekeningnummer. Het andere ticket (voor de stadswandeling) dien je zelf aan te schaffen via de genoemde website. 

Achtergrondinfo: De uit Bremen overgekomen Johann Lehmkuhl zag in Kampen grote potentie voor de sigarenindustrie. In 1826 gaf hij de aanzet om van Kampen een sigarenstad te maken. Het bleek een succes. Aan het einde van de 19e eeuw was 40% van de beroepsbevolking van Kampen werkzaam in de sigarenindustrie. Er werden kleine en grote fabrieken opgericht. De Voorstraat is de "bakermat" van menig bekend sigarenmerk, waaronder De Olifant.

https://de-olifant.com

De rondleiding duurt tot ongeveer 12.00 uur, waarna we op weg gaan naar ons lekkere & gezellige lunchrestaurant NJOY; gelegen aan de nabijgelegen Plantage 16 te Kampen. 

https://njoy-kampen.nl/

We lunchen een beetje bijtijds (12.15 uur) om tijdig aanwezig te kunnen zijn voor de stadswandeling met gids (kosten: 10,99 Euro), welke start om 14.00 uur.

Vanaf het lunchrestaurant is het 400 meter (= 5 minuten) lopen naar de Stadskazerne. Daar aangekomen verzamelen we  bij de balie van de Touristinfo in dezelfde Stadskazerne,gelegen aan de Oudestraat 216. De wandeling start vanaf die plaats en duurt ongeveer 1,5 uur. 

We gaan Hanzestad Kampen ontdekken met een ervaren gids. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. De gids in Kampen leidt ons langs de mooiste plekjes van deze oude stad.

Je dient je geruime tijd van tevoren zelf aan te melden voor deze stadswandeling via de rode button via de onderstaande link:

Stadswandeling | CMS Kampen Partners (visitkampen.nl)

Na afloop van deze stadswandeling bezoeken we nog van 15.30 tot 17.00 uur het Stedelijk Museum in Kampen, gelegen aan de Oudestraat 133. Een ticket hiervoor kost 10,00 Euro (MJK gratis) en hoeft niet meer online besteld te worden.

Het Stedelijk Museum Kampen heeft vier hoofdonderwerpen: Water, Religie, Rechtspraak en het Huis van Oranje. Naast deze vaste collectie is er op dat moment een heel interessante expositie te bewonderen:

“HANZE STEENRIJK | EEN TIJDREIS MET MODELLEN VAN LEGO® STENEN”

Deze bijzondere tentoonstelling - samengesteld uit honderdduizenden LEGO ® steentjes - vertelt de geschiedenis van de Hanze. Koopman Winni neemt je mee naar zes Hanzesteden met hun inwoners, zijn koopmanshuis en zijn koggeschip.

Grote en kleine verhalen uit de roerige historie van het handelsverbond, waar ook Kampen deel van uitmaakte, komen op een prikkelende manier tot leven. De voorstellingen laten niet alleen de welvaart en het avontuur van de Hanzetijd zien, maar ook het alledaagse leven in de Middeleeuwen. Hier blijven we tot sluitingstijd = 17.00 uur.

https://stedelijkmuseumkampen.nl/cms/index.php

Als laatste zullen we deze mooie dag met elkaar afsluiten met een lekker en gezellig Indiaas etentje. Heb je zin om mee te gaan, laat me dit dan svp uiterlijk 2 weken van tevoren even weten zodat ik een plaats voor je kan reserveren, heel gezellig!

Swagat Kampen - Indiaas Restaurant | Reseveren

Swagat Kampen is gelegen aan de Oudestraat 194 = 9 minuten loopafstand van het station Kampen.

Tot gauw ziens in het mooie pittoreske Kampen! 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Ik kan helaas niet mee met dit uitje, mocht er toch nog iemand mijn ticket willen overnemen dan hoor ik dat graag. Ik houd de website in de gaten, dan zie ik je reactie verschijnen en kan ik het ticket naar je sturen en kunnen we verdere gegevens uitwisselen.

 • Beste allen,

  Daarnet de reservering geplaatst voor 5 personen bij het lekkere Indiase restaurant Swagat, waar we rond de klok van 17.20 uur van harte welkom zijn👍😊. 

  Naar ik hoop is het een ieder gelukt om tijdig een online gids-wandelticket aan te schaffen. We zien elkaar zaterdag as in de gelukkig net niet overstroomde en zeer mooie oude Hanzestad Kampen. Tot gauw!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

  12347853880?profile=RESIZE_930x

 • Corine,

  Ook de beste wensen voor 2024.

  Ik ga mee eten bij het Indiase restaurant.

  Tot zaterdag

  Ivy

  • Hai Ivy,

   Dankjewel voor je reactie 👍😊.  Heel fijn te horen dat je gezellig meegaat uiteten bij het goede Indiase restaurant. Inmiddels heeft Inge zich ook aangemeld. Henk en Petra hadden al toegezegd mee te gaan dus ga ik morgen een tafeltje voor 5 personen bespreken. 

   Tot gauw ziens in de mooie oude Hanzestad Kampen waar de inwoners het water (bijna) tot aan de lippen staat....

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

   12347098456?profile=RESIZE_930x

 • Beste allen,

  Allereerst nog de beste wensen voor 2024 🎇🥂🍾! Over precies één week ontmoeten we elkaar in het mooie Kampen aan de IJssel. Ik heb reeds een lunchreservering gemaakt bij het gezellige NJoy-Kampen restaurant voor 12 personen,  zo rond de klok van 12.15 uur. https://njoy-kampen.nl/

  Na de lunch gaan we om 14.00 uur wandelen met de stadsgids. Zoals je hebt kunnen lezen dien je zelf een online-ticket te bestellen voor deze wandeling. De voorraad tickets is beperkt dus hoop ik van harte dat een ieder inmiddels in het bezit is van het wandelticket, welke mooi aansluit op de speciale rondleiding door de sigarenfabriek, die ik enige tijd geleden al heb laten vastleggen. 

  Stadswandeling | CMS Kampen Partners (visitkampen.nl)

  Na de stadswandeling en ons bezoek aan het stedelijk museum gaan we ter afsluiting van deze bijzondere dag in Kampen lekker en gezellig Indiaas uiteten bij Swagat. Ik heb inmiddels van 3 mensen gehoord dat zij graag meegaan uiteten dus ga ik morgen een tafeltje voor 4 personen reserveren.

  Mocht je nu ook nog meewillen naar het Indiase restaurant en je nog niet hebben opgegeven, doe dit dan per ommegaande s.v.p. om teleurstelling te voorkomen. 

  Tot gauw ziens in de oude Hanzestad Kampen aan de IJssel! 

  Hartelijke groeten,

  Corine👍🤗🍀💐

   Swagat Kampen - Indiaas Restaurant | Reseveren


  12346691499?profile=RESIZE_180x180

  Always Njoy
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.