Houd rekening met de geldende coronamaatregelen.
 • 26-03-2022 van 10:15 tot 17:00
 • Plaats: Hilversum
 • Laatste wijziging: 1 januari

Vandaag verzamelen we aan de voorzijde van station Hilversum (= Stationsplein) waarna we gezamenijk naar het even verderop aan het Stationsplein (nr. 27) gelegen hippe, culturele en lekkere restaurant Stek lopen. 

https://stekcoffee.com/ 

Na de koffie met gebak (of brunch) lopen we op ons gemak zo tegen de klok van 11.15 uur via het Melkpad naar het (= 1,1 km verderop gelegen) bijzondere Raadhuis van Dudok  (tevens rijksmonument), gelegen aan het Dudokpark 1, voor een rondleiding met een ervaren en enthousiaste gids aldaar (= 12.00 uur). Het Dudokarchitectuurcentrum is gevestigd in het souterrain van het Raadhuis. De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het Raadhuis.

https://www.dudokarchitectuurcentrum.nl

De rondleiding en torenbeklimming duren tezamen ongeveer 1,5 uur (tot 13.30 uur).

De gids leidt ons door de mooiste zalen en kamers van het Raadhuis. We bezoeken o.a. de burgemeesterkamer en de trouwzaal.

Tijdens de rondleiding is er ook aandacht voor de restauratie van het Raadhuis en het materiaalgebruik. Dudok liet bijvoorbeeld bijzondere bakstenen maken en ontwierp het interieur en de meubels.

Na de rondleiding is het tijd geworden om de 47 meter hoge toren te beklimmen. Het uitzicht is echt spectaculair! Bij helder weer kun je vanaf deze toren de omgeving tot wel 30 km verderop bekijken. Zelfs de boten op de Loosdrechtse plassen zijn bij helder weer te zien!

Na deze beklimming bezoeken we vanaf 13.30 uur de losse bij te boeken onderstaande exposities in het Dudokarchitectuurcentrum (4,- Euro):

 • Het leven en werk van architect Dudok
 • Dudok by Iwan Baan


Dudok heeft als gemeentearchitect in de eerste helft van de vorige eeuw een groot stempel op Hilversum gedrukt. Niet alleen door zijn gebouwen, maar ook door zijn stedenbouwkundige plannen. 

Noot: Een ticket voor het bezoek aan deze exposities geeft ook toegang tot de onderstaande exposities op de locatie Tante Jans (gelegen aan het Schapenkamp 32):

 • Dudoks Verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd
 • Hilversum Ontkiemt,  NSF RADIO, fascinerende fabrieksverhalen

https://www.visitgooivecht.nl/nl/uitagenda/4096444880/tentoonstelling-hilversum-ontkiemt-hoe-het-dorp-een-stad-werd

We blijven tot 14.30 uur in het raadhuis en lopen dan via het mooie Dudok Park (met korte pauze) in een half uur naar de locatie van Tante Jans voor het bezoek aan bovengenoemde exposities. Hier blijven we tot 16.00 uur (= sluitingstijd.) 

https://www.hilversummers.nl/-/tante-jans

Nadien bezoeken we het toepasselijke en sfeervolle Café Dudok, gevestigd in een Dudokpand aan de Larenseweg 1A, waar we nog wat gaan drinken en/of eten met elkaar ter afsluiting van deze mooie en gezellige dag in Hilversum.

https://www.cafedudok.nl

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Vandaag kreeg ik een nieuw schrijven van het Dudok Architectuur Centrum omtrent ons mooie uitje met daarin de naam van de rondleider op 26 maart as👍.

  Haar naam is Marion Kruisbrink en ze verwacht ons om 12.00 uur bij de ingang van het Dudok Architectuur Centrum = achterzijde v/h Raadhuis, zoals bovengenoemd. Er is daar tevens een kleine pantry waar koffie en/of thee verkrijgbaar zijn.

  Rond 12 februari 2022 (= 6 weken van tevoren) stuur ik jullie een berichtje met daarin het vriendelijke verzoek om de genoemde 11,50 Euro voor de rondleiding en torenbeklimming naar mijn rekening over te maken. 

  Tot zover weer even deze update; we houden contact 🙋‍♀️!

   

  Hartelijke groeten,

  Corine😉

 • Noot: Mocht je nu van heel ver komen en liever direct willen afreizen naar het Dudokarchitectuurcentrum, waar om 12.00 uur de rondleiding met gids start dan is ook prima. Laat me dit dan s.v.p. wel even weten van te voren. Dit om onnodig wachten te voorkomen. Kom wel op tijd want de gids wacht niet! 

  Bedankt alvast👍☺.

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🙋‍♀️👋

   

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.