• 26-03-2022 van 10:00 tot 20:45
 • Plaats: Hilversum
 • Laatste wijziging: 22 maart
 1. Vandaag verzamelen we aan de voorzijde van station Hilversum (= Stationsplein) waarna we gezamenlijk via de Leeuwenstraat en de gezellige winkelstraat naar lunchroom "De Koffiebranderij" lopen. Deze lunchroom is gelegen aan de Kerkstraat 100. Hier gebruiken we een lekkere kop koffie met gebak of een vroege lunch, zo tegen de klok van 10.15 uur. 

https://www.lunchroom-dekoffiebranderij.nl/

Na deze eerste stop lopen we op ons gemak zo tegen de klok van 11.40 uur in 10 minuten via de 's Gravelandseweg en Hoge Naarderweg naar het (650 meter verderop gelegen) bijzondere Raadhuis van Dudok  (tevens rijksmonument), gelegen aan het Dudokpark 1, voor een rondleiding met een ervaren en enthousiaste gids (Marion Kruisbrink) aldaar (= 12.00 uur). Het Dudokarchitectuurcentrum is gevestigd in het souterrain van het Raadhuis. De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het Raadhuis.

https://www.dudokarchitectuurcentrum.nl

De rondleiding en torenbeklimming duren tezamen ongeveer 1,5 uur (tot 13.30 uur).

De gids leidt ons door de mooiste zalen en kamers van het Raadhuis. We bezoeken o.a. de burgemeesterkamer en de trouwzaal.

Tijdens de rondleiding is er ook aandacht voor de restauratie van het Raadhuis en het materiaalgebruik. Dudok liet bijvoorbeeld bijzondere bakstenen maken en ontwierp het interieur en de meubels.

Na de rondleiding is het tijd geworden om de 47 meter hoge toren te beklimmen. Het uitzicht is echt spectaculair! Bij helder weer kun je vanaf deze toren de omgeving tot wel 30 km verderop bekijken. Zelfs de boten op de Loosdrechtse plassen zijn bij helder weer te zien!

Na deze beklimming bezoeken we vanaf 13.30 uur de  onderstaande exposities in het Dudokarchitectuurcentrum

 • Het leven en werk van architect Dudok
 • Dudok by Iwan Baan


Dudok heeft als gemeentearchitect in de eerste helft van de vorige eeuw een groot stempel op Hilversum gedrukt. Niet alleen door zijn gebouwen, maar ook door zijn stedenbouwkundige plannen. 

Noot: Een ticket voor de rondleiding geeft ook toegang tot de onderstaande exposities op de locatie Tante Jans (gelegen aan het Schapenkamp 32):

 • Dudoks Verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd
 • Hilversum Ontkiemt,  NSF RADIO, fascinerende fabrieksverhalen

https://www.visitgooivecht.nl/nl/uitagenda/4096444880/tentoonstelling-hilversum-ontkiemt-hoe-het-dorp-een-stad-werd

We blijven tot 14.30 uur in het raadhuis en lopen dan via het mooie Dudok Park (met korte pauze) in een half uur naar de locatie van Tante Jans voor het bezoek aan bovengenoemde exposities. Hier blijven we tot 16.00 uur (= sluitingstijd.) 

https://www.hilversummers.nl/-/tante-jans

Nadien bezoeken we het toepasselijke en sfeervolle Café Dudok, gevestigd in een Dudokpand aan de Larenseweg 1A, waar we nog wat gaan drinken en/of eten met elkaar ter afsluiting van deze mooie en gezellige dag in Hilversum.

https://www.cafedudok.nl

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste Meeuw, 

  Dankjewel voor je afmelding, zie mijn pb-tje aan jou.

  Zou je misschien ook nog even je naam willen weghalen uit de deelnemerslijst s.v.p.? Dan kan zich nog een andere deelnemer aanmelden. Alvast hartelijk dank daarvoor.

  De rekening van het Dudokarchitectuurcentrum krijg ik nadien. Mocht jouw deelname doorberekend worden wanneer er niemand in jouw plaats meegaat dan laat ik je dit z.s.m. weten. De betaling vindt namelijk achteraf plaats. 

  Vriendelijke groeten, 

  Corine 

 • Hallo Leeuwin/Mary, 

  Hartelijk dank voor je aanmelding voor het etentje bij het lekkere en toepasselijke café-restaurant Dudok; heel gezellig dat je meegaat.
  Eerder meldden zich al Inge, Jozita, Miranda, Sophia, Joost, en Marja. We gaan nu met 8 personen uiteten, heel fijn. Ik ga vanavond gelijk een tafeltje reserveren, komt goed👍😊. 

  Tot gauw ziens in het Hilversum van Dudok👋☺️!

  Hartelijke groeten,

  Corine 🙋‍♀️🌷🍀

 • Beste allen,

  Restaurant Stek gaat volgende week verhuizen en is om die reden helaas (tijdelijk) gesloten als wij Hilversum bezoeken. Vanwege deze verhuizing ben ik uitgeweken naar lunchroom "De koffiebranderij", gelegen aan de Kerkstraat 100, alwaar ze heerlijke vers gebrande koffie met gebak serveren (echt een aanrader!)

  Vanwege het tamelijk vroege tijdstip van de rondleiding door het Raadhuis (om 12.00 uur) heb ik de starttijd van deze activiteit met een kwartiertje vervroegd naar 10.00 uur, mede omdat we met 14 personen zijn, wat extra tijd kost in een restaurant. We verblijven daar van 10.15 tot 11.40 uur.

  Kom je met de auto dan kun je ook in de genoemde lunchroom starten. Mocht je dit willen, laat me dat dan even weten s.v.p. 

  Tot zover weer even; we houden contact!

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Beste allen, 

  Mocht je met de auto naar Hilversum komen dan kun je deze gratis parkeren in de buurt van winkelcentrum Seinhorst, het daarnaast gelegen kantoor van de  Gooi-en Eemlander en/of de protestantse kerk "De Morgenster " (= 20 minuten lopen vanaf NS station Hilversum). 

  Tot gauw ziens in het Hilversum van Dudok👍🙋‍♀️🍀!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🌻

 • Beste allen, 

  Goed nieuws👍☺!  De coördinator van het Dudokarchitectuurcentrum meldde me dat de prijs van de te bezoeken tentoonstellingen inbegrepen zit in het tarief van de rondleiding 🖐. De eerder genoemde €4,- voor een los kaartje hoeft dus niet betaald te worden😊👍. 

  Tot gauw ziens🙋‍♀️🍀!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

 • Beste allen,

  In overleg met de gids heb ik daarnet het deelnemersaantal nogmaals verhoogd met 2 personen. Vanwege de versoepelingen van de Corona maatregelen mogen er nu weer maximaal 16 personen mee op de tour door het Raadhuis, heel plezierig om te horen. 

  Als er meer mensen meegaan met de tour gaat er voor iedereen iets van de eerder genoemde prijs af, daar deze op 12 personen was gebaseerd. De exacte prijs van de tour weet ik nu dus nog niet maar ik hou jullie op de hoogte. 

  Tot gauw ziens!

  Hartelijke groeten,

  Corine 🙋‍♀️🍀

 • Graag ga ik ook mee uit eten, groetjes, Marja

 • Corine, ik sta op de reservelijst. Hoe zit dat voor de mensen die daarop staan qua betaling van het kaartje.  Ik neem aan dat we wellicht het kaartje van degene voor wie we "invallen" kunnen overnemen? Is me niet duidelijk namelijk.

   

  • Beste Petra,

   Je gaat pas betalen als je naam op de deelnemerslijst staat. Dan neem je de plaats in van de afgemelde persoon (die mij tegen die tijd al de gevraagde 11,50 Euro heeft betaald) en betaal je hem of haar deze 11,50 Euro.  Zo deden we dat eerder ook bij mijn uitje "Gorinchem". 

   Naar ik hoop heb ik hiermee je vraag voldoende beantwoord. 

   Hartelijke groeten,

   Corine

 • Beste allen,

  Activiteit: "Het Hilversum van Dudok" komt in zicht en is al over 2,5 week een feit. Om die reden stuur ik jullie binnenkort een persoonlijk berichtje met daarin het vriendelijke verzoek tot storting van de genoemde 11,50 Euro  (rondleiding met torenbeklimming) op mijn rekeningnummer.

  Mocht je om wat voor reden dan ook alsnog willen afzien van deze activiteit, doe dat dan s.v.p. zo spoedig mogelijk en niet op het laatste moment. Met een tijdige afmelding geef je andere Aktivo'ers (ruimschoots) de gelegenheid zich aan te melden voor deze activiteit, bij voorbaat dank. 

  Uiteten in restaurant Dudok:

  Op dit moment gaan we met 4 personen uiteten. Heb je je nog niet opgegeven voor het diner in het sfeervolle toepasselijk restaurant Dudok en wil je ook graag mee, laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten s.v.p. Dan reserveer ik tijdig een tafeltje voor ons allen, heel gezellig!  

  Heel graag tot ziens op 26 maart as in het Hilversum van Dudok!

  Hartelijke groeten,

  Corine

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.