• zaterdag 13-08-2022 van 11:00 tot 21:00
 • Plaats: Hoorn
 • Laatste wijziging: vrijdag 12-08-2022

Dagtocht Stoomtram Hoorn-Medemblik, zeilboot Medemblik - Enkhuizen. In Enkhuizen: bezoek aan het Zuiderzeemuseum (binnen en/of buiten.) 

https://www.stoomtram.nl

Op de bovengenoemde website kies je reistip 1:  = 4-5 uur beleven Hoorn-Medemblik-Enkhuizen met stoomtram en boot. 

We starten om 11.00 uur bij de uitcheckpoortjes van station Hoorn, alwaar we in 3 minuten naar het museumterrein van de stoomtram in Hoorn lopen. De stoomtram vertrekt van daaruit om 11.40 uur naar Medemblik. 

We checken in en ontvangen bij inlevering van de van te voren aangeschafte vouchers onze bijgeboekte koffie met gebak en/of het lunchpakket. Omdat er heel veel te zien en te beleven is op het museumterrein van de stoomtram starten we met een bezoek aan dit museum en stappen we daarna pas in.

Naast het verhaal over het reilen en zeilen van de stoomtram is er de tentoonstelling “De Tijdlijn” (waarin een werkend seinhuis centraal staat). In de oude werkplaats kun je het "Bello Atelier" bezoeken. In de 2e vleugel vind je een historische stationsrestauratie met houten luifels en emaillen reclameborden. De kleuren van het gebouw zijn zoals ze vroeger gebruikt werden in en rond de stations tussen Hoorn en Medemblik.

Klaar voor vertrek? Met Bello rijden we om 11.40 uur door het West-Friese landschap van Hoorn naar Medemblik over de lokaalspoorweg uit 1887. Een rit boordevol historische ontmoetingen! 

De stoker gooit kolen op het hete vuur en de conducteur knipt je kaartje terwijl de tram je langs de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum (hier bekijken we het station om 11.20 uur), Twisk en Opperdoes voert. Eindpunt van de stoomtram is Medemblik om 13.05 uur. Afhankelijk van de dienstregeling hebben we in Medemblik even tijd om bakkerijmuseum De Oude Bakkerij (50 meter vanaf het station) of het historisch centrum van Medemblik te bezoeken. Reserveren is niet meer verplicht.

https://deoudebakkerij.nl/

Vanaf de aanlegsteiger in Medemblik vertrekt het historische schip Friesland dan om 13.20 uur richting Enkhuizen. Op het bovendek van het schip kunnen we genieten van mooie vergezichten over de vroegere Zuiderzee. Aan de andere zijde zie je de prachtige West-Friese kust. De boot maakt om 14.35 uur een tussenstop bij het Zuiderzeemuseum, waar we van boord zullen gaan om zo nog wat langer van het binnen en/of buitenmuseum te kunnen genieten. Het museum sluit namelijk al om 17.00 uur. 

https://www.zuiderzeemuseum.nl

Na het bezoek aan het Zuiderzeemuseum (tijdslot 14.30 uur ) treffen we elkaar weer op NS station Enkhuizen, waar we om 16.39 uur gezamenlijk de trein terugnemen naar onze opstapplaats Hoorn. We zullen daar zo rond 17.03 uur arriveren. 

De afstand van het Zuiderzeemuseum naar NS station Enkhuizen bedraagt lopend 1,0 km (= 12 minuten lopen voor de gemiddelde wandelaar). Loop je langzamer dan is het raadzaam om wat vroeger te vertrekken uit het Zuiderzeemuseum, wil je op tijd de trein naar Hoorn kunnen halen.

Vanuit NS station Hoorn lopen we  in 6 minuten (450 meter) naar het Indiaas/Nepalese restaurant Himalaya, gelegen aan de Breed 32 te Hoorn. Daar wil ik voor de liefhebbers rond de klok van 17.45 uur een tafeltje reserveren.

https://himalayarestaurant.nl

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Deze reactie is verwijderd.
  • Hai Bianca, 

   Dankjewel voor je berichtje, heel gezellig om te horen dat je ook meegaat naar het Indiase restaurant Himalaya. Ze zijn dagelijks al vanaf 16.00 uur open dus ga ik ze straks even bellen omtrent het verhogen van het deelnemersaantal van 8 naar 10 personen voor het lekkere etentje van morgen. Ivy heeft zich daar gisteren ook voor aangemeld, heel gezellig! 

   Fijn te horen dat het allemaal gelukt is met het bestellen van de tickets. Mocht er morgen onverwacht wat aan de hand zijn dan mag je me bellen op het genoemde telefoonnummer. 

   Tot morgen, ik zie naar je uit 🖐😊! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🍀👍🙋‍♀️

  • Hoi Bianca, 

   Als je een ander tijdstip hebt gekozen dan het hierbovengenoemde tijdstip van 11.40 uur ben je idd een uurtje te  vroeg....Misschien kun je de organisatie even bellen en het tijdstip nog wijzigen?

   Zie maar, ik hoor het graag nog even van je.

   Wij houden in ieder geval de bovenstaande tijden aan. 

   Tot morgen; het komt vast wel goed! We houden contact. 

    

   Hartelijke groeten,

   Corine

 • Hallo Corine,

  Ik heb mij aangemeld voor de stoomtram via mijn MJK en zou ook graag mee willen eten bij het Indiaas/Nepalese restaurant Himalaya. Kan ik nog mee?

  groetjes, Ivy

  • Hallo Ivy,

   Hartelijk dank voor je aanmelding en heel fijn om te horen dat het je zelfs nu (toch vrij kort van tevoren) nog gelukt is met het verkrijgen van de tickets. We gaan er met z'n allen een mooie dag van maken in West-Friesland👍😊!

   Natuurlijk kun je ook mee uiteten bij het Indiase restaurant Himalaya.  Een lekker & gezellig etentje zie ik als een feestelijke afsluiting van deze mooie dag. Ik zal ze morgen even bellen hieromtrent, komt goed👏🧚‍♀️!

   Tot gauw ziens in het mooie Hoorn 🚂 + 🛳 ☺️🖐! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine🙋‍♀️🍀

  • Dank je wel.

   groetjes,

   Ivy

 • Beste allen, 

  Tiny attendeerde mij op het feit dat volgens de laatste NS dienstregeling de trein slechts 1x per uur rijdt in de zomerperiode (hartelijk dank hiervoor Tiny🙏. )

  Dat betekent dat de trein al om 16.39 uur in plaats van om 17.09 uur uit Enkhuizen vertrekt naar Hoorn. We verblijven dus iets korter in het Zuiderzeemuseum. 

  Zorg dus dat je op tijd op het station van Enkhuizen aanwezig bent, niet later dan 16.39 uur! Dan gaan we met z'n allen per trein terug naar onze opstapplaats Hoorn.

  Daar aangekomen lopen we met degenen die meegaan uiteten via de mooie oude pittoreske binnenstad naar het lekkere & gezellige Indiase restaurant Himalaya, waar men verwachtingsvol naar ons uitziet! 

  Tot zaterdag aanstaande 🙋‍♀️👍🍀!

  Hartelijke groeten, 

  Corine🧚‍♀️🌷

 • Hoi Corine, kan ik nog mee naar het Indiaas restaurant?

  • Hai Stef, 

   Hartelijk dank voor je aanmelding, heel gezellig dat je erbij bent! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd👍🤗. Dat geldt ook voor het etentje bij het Indiase restaurant. Ga ik regelen voor je, komt goed 👍😉! 

   Tot gauw ziens in het mooie Hoorn 🙋‍♀️🍀👏! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🌺🧚‍♂️🍀

 • Deze reactie is verwijderd.
  • Hallo Marco,

   Dankjewel voor je berichtje. Heel gezellig dat je erbij bent en fijn om te horen dat het je - op deze korte termijn - nog gelukt is een ticket te bemachtigen 👍😊!

   We gaan er met elkaar een mooie en onvergetelijke 🚂 + 🛳 dag van maken. 

   Tot gauw ziens in het mooie Hoorn!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🖐🙋‍♀️🍀

 • Beste allen, 

  Restaurant Himalaya heeft de gisteren geplaatste reservering goedgekeurd en ziet naar ons uit om 17.45 uur! We kunnen er extra van gaan genieten want voor de deur van het restaurant is op dat moment de plaatselijke kermis opgebouwd 👍 🎡 🎠 🎢 ; heel gezellig!

  Tot gauw ziens bij het mooie uitje Stoomtram 🚂 in Hoorn!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🤗👍🍀

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.