• 13-08-2022 van 11:00 tot 21:00
 • Plaats: Hoorn
 • Laatste wijziging: 22 mei

Dagtocht Stoomtram Hoorn-Medemblik, zeilboot Medemblik - Enkhuizen. In Enkhuizen: bezoek aan het Zuiderzeemuseum (binnen en/of buiten.) 

https://www.stoomtram.nl 

Op de website kies je reistip 1:  = 4-5 uur beleven Hoorn-Medemblik-Enkhuizen met stoomtram en boot. 

We starten om 11.00 uur bij de uitcheckpoortjes van station Hoorn, alwaar we in 3 minuten naar het museumterrein van de stoomtram in Hoorn lopen. De stoomtram vertrekt van daaruit om 11.40 uur naar Medemblik. 

We checken in en ontvangen bij inlevering van de van te voren aangeschafte vouchers onze bijgeboekte koffie met gebak en/of het lunchpakket. Omdat er heel veel te zien en te beleven is op het museumterrein van de stoomtram starten we met een bezoek aan dit museum en stappen we daarna pas in.

Naast het verhaal over het reilen en zeilen van de stoomtram is er de tentoonstelling “De Tijdlijn” (waarin een werkend seinhuis centraal staat). In de oude werkplaats kun je het "Bello Atelier" bezoeken. In de 2e vleugel vind je een historische stationsrestauratie met houten luifels en emaillen reclameborden. De kleuren van het gebouw zijn zoals ze vroeger gebruikt werden in en rond de stations tussen Hoorn en Medemblik.

Klaar voor vertrek? Met Bello rijden we om 11.40 uur door het West-Friese landschap van Hoorn naar Medemblik over de lokaalspoorweg uit 1887. Een rit boordevol historische ontmoetingen! 

De stoker gooit kolen op het hete vuur en de conducteur knipt je kaartje terwijl de tram je langs de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum (hier bekijken we het station om 11.20 uur), Twisk en Opperdoes voert. Eindpunt van de stoomtram is Medemblik om 12.05 uur. Afhankelijk van de dienstregeling hebben we in Medemblik een uur de tijd om bakkerijmuseum De Oude Bakkerij (50 meter vanaf het station) of het historisch centrum van Medemblik te bezoeken.

https://deoudebakkerij.nl/

Reserveren is niet verplicht maar wil je zeker zijn van een tijdslot dan wordt aangeraden wel te reserveren, tijdslot 12.00 uur.

Vanaf de aanlegsteiger in Medemblik vertrekt het historische schip Friesland dan om 13.20 uur richting Enkhuizen. Op het bovendek van het schip kunnen we genieten van mooie vergezichten over de vroegere Zuiderzee. Aan de andere zijde zie je de prachtige West-Friese kust. De boot maakt om 14.35 uur een tussenstop bij het Zuiderzeemuseum, waar we van boord zullen gaan om zo nog wat langer van het binnen en/of buitenmuseum te kunnen genieten. Het museum sluit namelijk al om 17.00 uur. 

https://www.zuiderzeemuseum.nl

Na het bezoek aan het Zuiderzeemuseum (tijdslot 14.30 uur ) treffen we elkaar weer op NS station Enkhuizen, waar we om 17.09 uur gezamenlijk de trein terugnemen naar onze opstapplaats Hoorn. We zullen daar zo rond 17.33 uur arriveren.

De afstand van het Zuiderzeemuseum naar NS station Enkhuizen bedraagt lopend 1,0 km (= 12 minuten lopen voor de gemiddelde wandelaar). Loop je langzamer dan is het raadzaam om wat vroeger te vertrekken uit het Zuiderzeemuseum, wil je op tijd de trein naar Hoorn kunnen halen.

Vanuit NS station Hoorn lopen we in 6 minuten (450 meter) naar het Indiaas/Nepalese restaurant Himalaya, gelegen aan de Breed 32 te Hoorn. Daar wil ik voor de liefhebbers rond de klok van 17.45 uur een tafeltje reserveren.

https://himalayarestaurant.nl

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Super leuk uitje,  graag ga ik ook mee uit eten in Hoorn 

  • Ha Marja,

   Dankjewel voor je positieve reactie, fijn om te horen. Het uitje Stoomtram is wel vaker langsgekomen bij Aktivo maar toen was ik nog geen lid. Voor mij is het dan ook de 1e keer, het lijkt me een heel mooie belevenis🤗!

   Heel gezellig dat je meegaat uiteten na afloop☺️. Henriette53 en Joost hebben ook aangegeven graag mee te gaan naar Indiaas/Nepalees restaurant Himalaya dus gaan we nu al met 4 personen  🍽🍷🍽🍺🍽🍹🍽🍷👍😊. 

   Tot gauw horens/ziens! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️🌷🍀

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.