Als iedereen aanwezig is op het afgesproken ontmoetingspunt lopen we tezamen richting het Museumpark, waar we om 11.00 uur bij het Chabotmuseum naar binnengaan. Naast een bezoek aan dit museum, gelegen in een van de monumentale villa’s op het park doen we ook villa Sonneveld aan. 

Na de lunch bij “Het nieuwe café" , zie de link hieronder, volgt dan om 13.40 uur de busrit naar de Van Nellefabriek = UNESCO WERELD ERFGOED  (architecten: Brinkman & Van der Vlugt, 1930), alwaar een rondleiding volgt. 
Zowel de monumentale villa’s als de Van Nellefabriek zijn prachtige voorbeelden van “Het Nieuwe Bouwen” en nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus.

MUSEUMPARKVILLA’S

Aan de rand van het Museumpark staan zes monumentale villa’s, gebouwd vanaf de jaren dertig tot midden jaren zestig. De witte villa’s zijn omgeven door lommerrijke tuinen en vormen gezamenlijk een groen eiland in de drukke stad. Het idee van zo’n wijkje ontstond al vroeg in de twintigste eeuw. De bouw ervan moest welgestelde burgers binden aan Rotterdam, die haar vermogende inwoners zag vertrekken naar plaatsen als Den Haag en Wassenaar. Ook in Kralingen verrezen in die tijd kleine villaparkjes.

BOUWEN VOOR HET LICHT & JIDDU KRISHNAMURTI

Het is erg leuk om voor je bezoek aan de Van Nellefabriek en het Chabot Museum de film Bouwen voor het Licht (Vincent Verweij, Jan Frederik Groot, Anna Abrahams, 1991) te bekijken, over de bouw van de Van Nellefabriek en de onderliggende idealen (o.a. de leer van filosoof & spirtueel leider Jiddu Krishnamurti), zie ook de link hieronder.

https://youtu.be/Jzjxm22lLeE

Inmiddels hebben de meeste Museumparkvilla’s een nieuwe functie gekregen. Wat dit villapark zo bijzonder maakt, is dat het geheel in modernistische stijl is gebouwd.

Bekende voorbeelden zijn het Chabot Museum (1939) en Huis Sonneveld (1933), twee parels van het Nieuwe Bouwen – de moderne architectuurstroming die gekenmerkt wordt door licht, lucht en ruimte en het gebruik van, destijds, nieuwe materialen als staal en beton.

Van deze modernistische stroming zijn meer voorbeelden te vinden in Rotterdam, zoals de woningen van de Kiefhoek, de Van Nellefabriek en het Stadion Feijenoord.

https://chabotmuseum.nl/

https://www.huissonneveld.nl en https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Huis_Sonneveld

Degenen die rond het middaguur trek krijgen in een lunch kunnen terecht bij lunchcafé “Het Nieuwe Café”,  gelegen op hetzelfde terrein (=Museumpark 25)  https://g.co/kgs/WZp2HE

Om 13.40 uur vertrekt de museumbus vanaf het Chabot Museum naar de Van Nelle fabriek, waar om 14.00 uur de rondleiding met gids volgt. De busrit is inbegrepen bij de prijs van je online aangeschafte ticket. 

Het Chabot Museum en de Van Nellefabriek (Unesco Wereld Erfgoed) zijn prachtige voorbeelden van “Het Nieuwe Bouwen” en nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus. We komen er alles over te weten in deze rondleiding met gids, welke we ontmoeten op het terrein van de Van Nellefabriek (bij de portiersloge). 
De transferbus brengt ons afloop van de rondleiding door de Van Nellefabriek rond 15.00 uur, ook weer terug bij het Chabotmuseum, waar we ommenabij 15.20 uur zullen arriveren.

VAN NELLE: LICHT, LUCHT EN RUIMTE

Nét voor de pandemische uitbraak van de Spaanse Griep besloot de Rotterdamse firma Van Nelle tot de bouw van een grote, nieuwe fabriek om al hun bedompte en slecht geventileerde pandjes in de binnenstad te vervangen. Het zou een progressief en revolutionair ontwerp worden, waardoor lucht, licht en ruimte een heel nieuwe betekenis kregen in de architectuur.
Tot op de dag van vandaag is het zonder twijfel een van de meest bijzondere gebouwen die de stad rijk is; Le Corbusier noemde het niet voor niets “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”.

Met een ervaren architectuurgids wandelen we door de Van Nellefabriek. De architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces in de fabriek en de transformatie naar een nieuwe toekomst komen aan bod.

Met de recente corona pandemie in het achterhoofd is het extra bijzonder om te zien hoe de ontwerpers op het gebied van hygiëne en ventilatie hun tijd ver vooruit waren.

Om 15.20 uur lopen we dan in 20 minuten vanaf het Museumpark naar de rondvaartboot van Spido, gelegen aan het Willemsplein 85 lopen voor de rondvaartboot van 16.15 uur.

We kopen van tevoren online een kaartje voor de rondvaart van 16.15 uur. Deze enerverende rondvaart duurt 5 kwartier en kost 16,75 Euro p.p.
Met de aanleg van de nieuwe Maasvlakte is het grondgebied van de haven enorm uitgebreid richting het Westen van Nederland. Deze Spido rondvaart verschilt dan ook wezenlijk met de rondvaart door de havens die ik zelf in 2001 gedaan heb! 

https://www.spido.nl/

Na afloop van deze spetterende & mooie museumdag met rondvaart gaan we lekker & gezellig uiteten met elkaar bij ‘betaalbaar’ Bregje Rotterdam!

 Proeflokaal Bregje - Voor lekker én betaalbaar eten

Mocht je ook zin hebben om mee te gaan naar Bregje (= 2 km wandelen naar het station NS) , laat me dit dan tijdig weten s.v.p. zodat ik een plaatsje aan tafel kan bespreken voor je, heel gezellig!  Hoe meer zielen, des te meer vreugd! 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Corine,

  Heb gekeken op site  van het Chabotmuseum, maar een ticket Chabotmuseum & villa Sonneveld is volgens mij niet gratis met een museumkaart...?

  • https://chabotmuseum.nl/

   Ha Peter,

   Vervelend voor je dat het nog niet gelukt is met de online aanschaf van het gratis mjk ticket voor het Chabotmuseum. Waarschijnlijk is er iets niet helemaal goed gegaan op de bovenstaande website.

   Onder de knop "tickets" vul je de datum van 17-6 in. Dan verschijnt in een nieuwe kolom de optie "mjk". Deze staat echter wel verdekt opgesteld tussen de andere kortingskaarten en valt daardoor helaas niet erg op. Maar als je goed zoekt op de bestelsite zul je het antwoord zeker vinden (goed lezen is het halve werk👍🤗!) 

   Hoogstwaarschijnlijk gaat het je nu - na bovenstaande uitleg - wel lukken om online een gratis mjk ticket voor het Chabotmuseum te bestellen. (De website is idd tamelijk onoverzichtelijk😩).

   Als je er wat langer naar kijkt wordt een en ander je waarschijnlijk wel duidelijk 👍☺️! Zo niet dan kun je natuurlijk ook altijd nog ter plaatse een ticket aanschaffen met mjk korting👍🙂.  We starten direct om 11.00 uur dus zal dat geen enkel probleem zijn 🫠. Het ticket voor het huis Sonneveld  schaffen we ook ter plaatse aan (met mjk-korting👍). 

   Tot zover weer even; we houden contact 👍☺️!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 😊🖐🙋‍♀️🍀

   Home
   Een bezoek aan het museum brengt een bijzondere combinatie van moderne kunst, architectuur en geschiedenis. In de lichte open ruimtes van dit intieme…
  • Tja, ik zag wel een mogelijkheid op site van het site van het chabotmuseum om een ticket te kopen alleen voor het Chabotmuseum. Maar eerder had je over een 'Ticket Chabotmuseum & villa Sonneveld (mjk gratis; tijdslot 11.00 uur)'. Dit is wel verwarrend! Heb inderdaad nu door te zoeken op site van villa Zonneveld (https://www.huissonneveld.nl/bezoek) gezien dat deze ook te bezoeken is met een museumkaart. Heb ook gezien dat je de ticket hiervoor ook (als je dat wilt) deze online kan bestellen... maar ik vind het wel een zoekplaatje hoor!

   Gr. Peter

   Bezoek
  • Ha Peter, 

   Fijn te horen dat het je alsnog gelukt is met de ticketpuzzel 😊👍. Het ticket (gratis met mjk) voor huis Sonneveld is idd zowel online als aan de kassa verkrijgbaar. Je hoeft dus niet per se vooraf een online ticket aan te schaffen. Ik heb zelf al wel vast een online ticket met tijdslot 11.00 uur gekocht via de onderstaande link omdat dit de doorstroom van de rij wachtenden vaak wel bevordert. 

   https://www.huissonneveld.nl/

   We houden contact, tot gauw!

   Zonnige groeten, 

   Corine 👍🧚‍♀️🍀🌞🙋‍♀️

   Huis Sonneveld
   Het Nieuwe Instituut
 • Ha Corine,

  Bedankt voor de uitleg. Zo gaat het vast lukken. Ik ga graag mee naar Bregje. Was inderdaad lekker en gezellig in Woerden toen. Dat zal in Rotterdam ook wel zo zijn. Tot de 17e. Gr Natascha

  • Hai Natasja, 

   Heel fijn & gezellig om te horen dat je opnieuw meegaat uiteten, nu bij Bregje in het bruisende Rotterdam. Ja,  vanwege de goede ervaring destijds met Bregje Woerden (2020!) heb ik nu deze Bregje locatie in Rotterdam uitgekozen. 

   Marja, PeterV en Joost gaan ook mee uiteten waardoor we nu al met 5 personen zullen aanschuiven bij Bregje Rotterdam🖐😊.

   We lopen daar met elkaar na afloop van de spetterende haventocht op de rondvaartboot⛴️ naar toe, heel fijn! 

   Om alvast in de stemming van Bregje Rotterdam te komen heb ik de specifieke link opgezocht en toegevoegd, zie hieronder. 

   https://proeflokaalbregje.nl/rotterdam/

   Fijn te horen dat het ook gelukt is met het bestellen van het online ticket voor het Chabotmuseum om 11.00 uur 🤗👍. Ik heb nu al heel veel zin in deze speciale & gezellige dag met elkaar in Rotterdam, een heel mooi vooruitzicht ☺️🖐🍀! 

   Tot gauw ziens op zaterdag 17 juni as 🖐😊🪷!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🧚‍♀️🌻🍀🪷🌞

   Rotterdam | Proeflokaal Bregje
 • Ha Corine,

  Voor de mueseumvilla's dien je dan gewoon een kaartje voor het museum te kopen? Ik kom er op de site niet helemaal uit. Het andere kaartje naar Van Nelle heb ik wel.

  Gr Natascha 

  • Hai Natascha,

   Wat fijn te horen dat het gelukt is met het bestellen van de ticket voor de Van Nelle Fabriek.
   Het klopt idd dat de website van het Chabotmuseum wat betreft het bestellen van tickets tamelijk onduidelijk is. Zelf heb ik online een (gratis mjk) ticket besteld voor het Chabotmuseum om 11.00 uur.

   Als we daar dan zijn om 11.00 uur kunnen we ook ter plaatse een kaartje voor het Huis Sonneveld kopen. Dat lijkt me het handigst; gaat vast wel goedkomen👍😊! 

   Heel gezellig dat je erbij bent op zaterdag 17 juni as.

   Ga je misschien ook mee uiteten bij Bregje na afloop? We gaan daar nu met 4 personen naar toe.

   Destijds was jij ook aanwezig bij het etentje na mijn uitje Woerden . Dat was eveneens bij een Bregje en was heel gezellig & lekker!

   Tot gauw ziens in bruisend Rotterdam 👍😊!

   Hartelijke groeten,

   Corine🙋‍♀️🍀🌸🌻

 • Naschrift:

  Mocht het verzameltijdstip van 10.30 uur op station Rotterdam CS te vroeg zijn voor je dan kun je er voor kiezen om bij het middagprogramma aan te sluiten. 

  Laat me dit dan wel even weten s.v.p. 

  Bedankt!

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Beste allen,

  De rondleiding door de museumvilla’s kan helaas niet doorgaan om 11.00 uur. Wel kunnen we dan met elkaar de museumvilla’s bezoeken (= gratis voor de mjk-houders). Tickets met tijdslot 11.00 uur zijn online te bestellen. 

  Jullie kunnen nu ook zelf een kaartje bestellen voor de rondleiding van 14.00 uur door de Van Nelle fabriek - met busvervoer -op de website van het Chabotmuseum (met Chabot naar Van Nelle = €17,50 op met mjk). 
  We gaan ‘s middags om 13.40 uur gezamenlijk met de bus naar de Van Nellefabriek, zie ook de info bij de activiteit.

   Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dus nu volgt nogmaals mijn advies: “Begin op tijd met je voorbereidingen zodat je zeker bent van je tickets op 17-6-2023!

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten,

  Corine🤗

  PS: Ik heb daarnet al 2 online kaartjes besteld. Haast je want de verkoop ervan gaat hard!

   

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.