Vanwege de strenge corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 9 februari 2021.

 • 05-09-2020 van 11:20 tot 17:00
 • Plaats: Rozendaal
 • Laatste wijziging: 05-09-2020

Vandaag kunnen Aktivo-mjk-houders middels een speciale gratis mjk-themarondleiding een bezoek brengen aan kasteel Rosendael. 

Van de 20 kastelen in het hertogdom Gelre was Rosendael bij veel hertogen favoriet, vooral vanwege de mooie ligging aan de rand van de Veluwe. Het grote Middeleeuwse complex omvatte een voorburcht, een hoofdburcht en een forse donjon. Alleen de donjon heeft de tand des tijds overleefd. De reusachtige middeleeuwse donjon met muren van 4 meter dikte is het zichtbare deel van het kasteel.

In het park bevinden zich onder andere de 'bedriegertjes', de schelpengalerij, theekoepel, rozentuin, oranjerie, vijvers, sprengenbeekjes, kettingbrug, bijzondere bomen en een oud parkbos. 

Het kasteel is de kern van het oude landgoed Rosendael en is alleen met een (thema)rondleiding te bezichtigen.

Om zeker te zijn van een plaats voor de themarondleiding bestel je als mjk-houder op de website een gratis ticket met het tijdstip van 11.30 uur (max. 20 personen).

https://rosendael.glk.nl/alles-over-kasteel-rosendael/openingstijden/

Deze exclusieve MJK-themarondleiding heet ‘Oorlogstijd op Rosendael'.

Er wordt ingegaan op de Tweede Wereldoorlog, maar weet dat Rosendael in zijn 700 jarig bestaan veel meer oorlogen heeft doorstaan. Op enkele plaatsen in het kasteel komt de oorlog nog heel dichtbij. Zo is er een plaquette die herinnert aan de evacués en kasteelbewoners die angstige nachten doorbrachten in de kasteeltoren.

Op zolder zijn de verbrande balken te zien als gevolg van een ingeslagen brandbom in 1943. Dan is er ook nog de bibliotheek. Daar wordt de herinnering aan de oorlog misschien wel het meest tastbaar als je weet dat er in de boeken nog de sporen van granaatscherven te vinden zijn. In de rondleiding worden we meegenomen naar deze bijzondere plekken.

Na de rondleiding gaan we met elkaar lunchen in de authentieke oranje-rie, zo rond 12.30 uur.

Oranje-rie Rosendael is al jaren een unieke horeca gelegenheid op Landgoed Rosendael. Het is nl. nog steeds een originele oranje-rie. Dit betekent dat in de winter alle kuipplanten van het landgoed binnen staan en in de zomer wordt de oranje-rie omgebouwd naar horeca locatie.

De oranje-rie is open van medio mei tot medio oktober voor koffie, lunch en borrel en heeft één van de mooiste terrassen van Nederland. De Oranje-rie hier is eten, drinken en genieten!

Na de lunch starten we met de 6 km lange wandeling rondom kasteel Rosendael en het Rozendaalse Bos. Het is een van de oudste gebieden van Nederland. Wat een stilte! https://www.route.nl/wandelroute/746407/wandelen-bij-kasteel-rosendael

Onderweg komen we nog 1 x horeca tegen waar we wat zullen gebruiken om vervolgens met een hoofd vol nieuw opgedane indrukken onze weg naar huis te aanvaarden. 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  De Oranje-rie is vanaf 12.00 uur open. Ik zorg dat ik om 11.30 uur bij de ingang van het kasteel ben. Koob is gebeld door kasteel Rosendael. De rondleidingen kunnen vanwege Corona niet plaatsvinden. Gelukkig zijn er alternatieven genoeg, zie mijn eerdere berichtje hierover. Het Kasteel souterrain is al geopend vanaf 11.00 uur. Dat lijkt me een mooi alternatief.

  Ik zie naar jullie uit morgen, heel gezellig.

  Hartelijke groeten,
  Corine
  • Waar zijn jullie coronna?
 • Ha Miranda,

  Hartelijk dank voor je berichtje, heel fijn dat je me dit meldt. Koop vertelde hetzelfde verhaal, heel vervelend om te horen. Ik heb zelf geen afmelding ontvangen van Kasteel Rosendael, dat vind ik het vreemde ervan.
  Om die reden ga ik er van uit dat de rondleiding voor een beperkte groep wel doorgaat, iets dat ook op de website van het kasteel te lezen is.
  We treffen elkaar in ieder geval in de oranje-rie om 12.30 uur, lijkt me heel gezellig.

  Na de lunch gaan we dan met elkaar de op de site genoemde rondwandeling van 6 km maken! Rene Roffelsen neemt hiervoor zijn GPS mee, is heel fijn en onontbeerlijk want daarmee wordt het vinden van de route een peulenschil.

  Zo kunnen we met elkaar genieten van de mooie omgeving. Er valt genoeg te zien en te beleven in en rondom kasteel Rosendael, ook zonder rondleiding, zie de website!

  Tot morgen, heel gezellig.

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Hi Corine,

  Ik heb vanmiddag een mail van kasteel Rosendael ontvangen, hierin staat dat de rondleiding geannuleerd is. Laat je het middagprogramma wél doorgaan?

  Groet Miranda
  • Hoi Miranda,
   De activiteit gaat wel door hoor, zie mijn verhaal hierboven.

   Tot morgen, heel gezellig!

   Groetjes,
   Corine
  • Hoi Corine,

   Na jouw lange verhaal, ben ik ervan uitgegaan dat de activiteit "gewoon" doorgaat. Ik schuif bij de lunch aan.

   Tot morgen!

   Groet Miranda
 • Beste allen,

  Het bezoek aan kasteel Rosendael schiet al op, er is nu nog 1 plaatsje vrij zag ik.

  Hierbij nog een tip voor diegenen bij wie het op het laatste moment niet gelukt is om een kaartje voor de rondleiding te bemachtigen.
  Is het kasteel volgeboekt? Als Museumkaarthouder heb je van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur altijd de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de museale presentatie met als thema "Sport, spel en vermaak" in het kasteelsouterrain, bezoek vervolgens de oude stallen van het kasteel en daarnaast mag je ook het park gaan ontdekken met de Beleef!plattegrond. Een kijkje in het souterrain kan je ter plaatse aan de kassa reserveren en duurt ca. 15 minuten. Neem altijd je Museumkaart mee want deze wordt gescand!

  Tot zaterdag 5 september aanstaande allemaal, heel gezellig!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Hoi Corine,
  Ik kon geen kaart voor 11.30 uur meer reserveren. Wel voor de rondleiding om 12.00 uur. Daar doe ik dan tot 12.30 uur aan mee zodat ik me kan aansluiten bij de lunch.
  Mijn bus komt dan ook wat later: om 11.44 uur.
  Ik zie jullie dan in ieder geval bij de lunch.
  Groet,
  Theo
  • Hai Theo,

   Dank voor je berichtje, fijn te horen dat het je gelukt is om een kaartje te reserveren. We zien je dan wel verschijnen in de oranje-rie voor de lunch en de rondwandeling nadien, heel gezellig.

   Hartelijke groeten,
   Corine
 • Hou Desiree,
  Hartelijk dank voor je tijdige afmelding, heel fijn want nu kan Miranda i.d.d. in jouw plaats mee.

  Ik wens je hierbij alvast heel veel plezier tijdens je familieuitje; tot horens/ziens!

  Groetjes,
  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

De verlengdatum wordt periodiek ververst. Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.