Houd rekening met de geldende coronamaatregelen.
 • 06-03-2022 van 10:50 tot 20:30
 • Plaats: Harderwijk
 • Laatste wijziging: maandag

Vandaag starten we om 10.50 uur op het station van Harderwijk en lopen we in een half uur naar het toeristisch informatiepunt in het monumentale stadhuis (gelegen aan de Markt). Daar start om 11.30 uur een bijzondere wandeling door de oude binnenstad met een stadsgids van Het Gilde. De enthousiaste gids laat ons in 1,5 uur tijd de mooiste plekjes van Harderwijk zien en vertelt daarbij amusante verhalen over deze eeuwenoude hanze-, vestings-, visserij-, universiteits- en garnizoensstad.

https://stadsgidsenharderwijk.com

Na deze mooie wandeling lopen we rond 13.00 uur naar het gastvrije Hotel Café Restaurant Monopole - uniek gelegen aan de boulevard van Harderwijk met uitzicht op het Wolderwijd - voor een heerlijke en gezellige lunch met elkaar.

https://www.hotelmonopole.nl/lunchen-harderwijk/

Na de genoten lunch (14.00 uur) gaan we de binnenstad opnieuw in voor een bezoek aan het hilarische museum Marius van Dokkum (Academiestraat 7). In dit kleine museum wordt hardop gelachen, raken wildvreemden met elkaar in gesprek en beleven kinderen net zoveel plezier aan kunst als volwassenen! Hier verblijven we ongeveer een uur (14.15 – 15.15 uur.)

https://www.mariusvandokkummuseum.nl/

Als laatste, zo rond de klok van 15.30 uur, brengen we nog een bezoek aan het Stadsmuseum Harderwijk. Hier zijn naast de vaste collectie ook de tentoonstellingen "Pension Harderwijk" (stadsgeschiedenis),  "Met hart en ziel" (werken van wijlen Harmen Meurs) en "Leer van Vis" te bewonderen. We verblijven er tot sluitingstijd (= 17.00 uur.)

https://www.stadsmuseum-harderwijk.nl/

Het museum heeft een sfeervol café met terras waar we nog wat zullen drinken met elkaar.

De entree bedraagt 10,00 Euro (MJK gratis). Dat is inclusief een audiotour in de Grote Kerk, (gelegen aan het Kerkplein 1 te Harderwijk = 210 meter verderop). Als je daar gebruik van wilt maken is het raadzaam om er direct na binnenkomst in het museum naar toe te gaan. 

Mocht je na deze mooie dag in Harderwijk nog extra willen nagenieten van een prachtige zonsondergang in een gezellige atmosfeer ga dan mee naar restaurant Mamta, gelegen aan de Strandboulevard West 8, waar ze een zeer ruime keuze gerechten uit de Indiase keuken hebben. Je kunt er heerlijk eten en de prijs/kwaliteit verhouding is heel goed.

https://mamta.nl

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste Frank, Peter en Miranda,

  Hartelijk dank voor jullie aanmelding voor deze leuke activiteit, waar jullie nu helaas nog voor op de reservelijst staan. Maar niet getreurd want ik ga zo spoedig mogelijk opnieuw contact opnemen met de coördinator van het gilde in Harderwijk en haar vragen of de reeds ingeplande 2 gidsen nu 8 personen in de groep mee willen nemen (i.p.v. de huidige 6/7 personen...)

  Dat is waarschijnlijk wel mogelijk daar de gidsen vóór de ingestelde coronamaatregelen, al gauw 15 personen in één groep (per persoon) bij zich hadden.  

  Zodra ik meer weet verhoog ik het deelnemersaantal en stuur ik jullie een berichtje hierover zodat je je kunt aanmelden als deelnemer. Dat gaat vast goedkomen, heel gezellig!

  Tot ziens in het mooie Harderwijk, ik zie naar jullie uit😉👍! 

  Hartelijke groeten,

  Corine 🙋‍♀️🌻

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.