• 06-03-2022 van 10:50 tot 20:30
 • Plaats: Harderwijk
 • Laatste wijziging: 3 maart

Vandaag starten we om 10.50 uur op het station van Harderwijk en lopen we in een half uur naar de oude Smeepoort, gelegen aan de Smeepoortstraat tegenover Brasserie De Bank. Daar start om 11.30 uur een bijzondere wandeling door de oude binnenstad met twee stadsgidsen van Het Gilde. Deze enthousiaste gidsen laten ons in 1,5 uur tijd de mooiste plekjes van Harderwijk zien en vertellen daarbij amusante verhalen over deze eeuwenoude hanze-, vestings-, visserij-, universiteits- en garnizoensstad.

https://stadsgidsenharderwijk.com

Na deze mooie wandeling lopen we rond 13.00 uur naar het gastvrije Hotel Café Restaurant Monopole - uniek gelegen aan de boulevard van Harderwijk met uitzicht op het Wolderwijd - voor een heerlijke en gezellige lunch met elkaar.

https://www.hotelmonopole.nl/lunchen-harderwijk/

Na de genoten lunch (14.00 uur) gaan we de binnenstad opnieuw in voor een bezoek aan het hilarische museum Marius van Dokkum (Academiestraat 7). In dit kleine museum wordt hardop gelachen, raken wildvreemden met elkaar in gesprek en beleven kinderen net zoveel plezier aan kunst als volwassenen! Hier verblijven we ongeveer een uur (14.15 – 15.15 uur.)

https://www.mariusvandokkummuseum.nl/

Als laatste, zo rond de klok van 15.30 uur, brengen we nog een bezoek aan het Stadsmuseum Harderwijk. Hier zijn naast de vaste collectie ook de tentoonstellingen "Pension Harderwijk" (stadsgeschiedenis),  "Met hart en ziel" (werken van wijlen Harmen Meurs) en "Leer van Vis" te bewonderen. We verblijven er tot sluitingstijd (= 17.00 uur.)

https://www.stadsmuseum-harderwijk.nl/

Het museum heeft een sfeervol café met terras waar we nog wat zullen drinken met elkaar.

De entree bedraagt 10,00 Euro (MJK gratis). Dat is inclusief een audiotour in de Grote Kerk, (gelegen aan het Kerkplein 1 te Harderwijk = 210 meter verderop). Als je daar gebruik van wilt maken is het raadzaam om er direct na binnenkomst in het museum naar toe te gaan. 

Mocht je na deze mooie dag in Harderwijk nog extra willen nagenieten van een prachtige zonsondergang in een gezellige atmosfeer ga dan mee naar restaurant Mamta, gelegen aan de Strandboulevard West 8, waar ze een zeer ruime keuze gerechten uit de Indiase keuken hebben. Je kunt er heerlijk eten en de prijs/kwaliteit verhouding is heel goed. We zullen zo rond de klok van 17.15 uur gaan tafelen aldaar zodat een ieder tijdig de terugreis kan aanvangen.

https://mamta.nl

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  Hierbij even een update voor ons uitje Harderwijk, aanstaande zondag; heel gezellig!

  Omdat we komen aanlopen vanaf het station (sommigen misschien vanaf een parkeerplaats?) heb ik met de gids van het Gilde Harderwijk afgesproken de rondleiding te starten bij de Smeepoort (in plaats van bij het oude Gemeentehuis aan de Markt, zoals eerder genoemd).

  Henriëtte heeft aangegeven dat ze een taxi neemt (vanaf station Harderwijk) naar de Smeepoort en ons daar zal treffen om 11.30 uur.  

  De Smeepoort (= oude stadspoort) staat op de hoek van de Vitringasingel en Smeepoortstraat, vlakbij Brasserie "De Bank"(Smeepoortstraat 1). In de buurt van de Smeepoort zijn voldoende parkeerplaatsen en vanaf het station is de Smeepoort ook makkelijk bereikbaar. 

  TIP: Mocht je er later op de dag voor kiezen om naast het bezoek aan het stadsmuseum ook de audiotour van de Grote Kerk te doen, neem dan je oortjes van je smartphone mee, altijd handig!

  Restaurant Monopole aan de Strandboulevard rekent rond 13.00 uur op ons.  Gezien de aangekondigde frisse wind aan de Oude Zuiderzeekust zullen we de lunch binnen gaan gebruiken.

  Tot gauw ziens in Hanzestad Harderwijk!   

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Beste allen,

  Hierbij een reminder voor de contante bijdrage van €5,-  aan de gids van het Gilde, zondag aanstaande. Zorg er ajb voor dat je dit bedrag bij je hebt; heel fijn!

  Bedankt alvast!

  Vriendelijke groeten, 

  Corine 

 • Misschien aan de (te) late kant Corine, maar ik wil ook graag mee eten Bij Mamma...Mamta.

   

  Gr. Theo

  • Ha Theo,

   Dankjewel voor je berichtje; heel fijn te horen dat je ook mee wilt uiteten bij Mamta. Daarmee komt het aantal eters  uit op 10 personen👍😀. Dat is een mooi aantal waar de vriendelijke heer des huizes heel blij mee zal zijn. Ik heb hem al gesproken en ga dat vandaag opnieuw doen; komt goed🖐🤗. 

   Heel gezellig dat je er bij bent, tot gauw!

   Hartelijke groeten,

   Corine 🙋‍♀️🍀

 • Hoi Corine, het is toch op zondag?  Groet, Henk

   

  • Goed gezien Henk👍😀, sorry voor de verwarring en bedankt voor je aanvulling 🖐😊. Het betreft idd zondag 6 maart as, tot gauw!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️🍀

    

 •  Hoi Corine,

  Misschien wat te laat, maar ik zou graag meewillen uit eten.

  Anders wordt het iets eenvoudigs.

   

  Groeten, René

  • Ha René, 

   Heel gezellig te horen dat je mee wilt uitetentje bij Mamta. Inge heeft zich onlangs ook aangemeld dus ga ik regelen dat jullie beiden nog meekunnen zaterdag aanstaande; komt goed 😉👍.

   Tot zaterdag as🙋‍♀️.

   Hartelijke groeten,

   Corine

 • Beste allen,

  Met de deelname van Koob en Henriette komt de tafelreservering bij Indiaas restaurant Mamta uit op 7 personen. Mocht je je nu nog niet hebben opgegeven doe dat dan zo spoedig mogelijk s.v.p. (daar ik,  om zeker te zijn van een tafeltje) op zeer korte termijn de reservering ga plaatsen. 

  Heel graag tot ziens in de oude hanzenstad Harderwijk, heel gezellig! 

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Hoi Corine,

  Ook ik ga graag mee uit eten. 

  Groetjes Sophia

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.