Vanwege de strenge corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 9 februari 2021.

 • 15-08-2020 van 13:00 tot 16:30
 • Plaats: Dokkum
 • Laatste wijziging: 14-08-2020

Wij beginnen deze middag met het drinken van een kop koffie. Daarna gaan wij museum Dokkum bezichtigen. Het museum biedt een bijzonder beeld van 2000 jaar cultuur in Noordoost Friesland, waarbinnen Bonifatius een belangrijke plaats inneemt. Bonifatius was een van de belangrijkste kerkhervormers in het Frankische rijk. bisshop, martelaar en heilig verklaarde. Hij is 5 juni 754 n. Chr. vermoord.(vooraf wel een kaartje online reserveren www.museumdokkum.nl tijdslot 13.30 uur-14.00 uur). Na het bezoek aan het museum gaan wij een rondwandeling maken over de vestingwerken van Dokkum.De vestingwerken(bolwerken) werden in 1582 aangelegd om de stad te kunnen verdedigen. De wandeling is ongeveer 3 km. Wij gaan even van de route af om door de tuin van de bonifatiuskapel te wandelen . Wij maken de wandeling af. Lopen richting het centum, langs het keerpunt van de elfstedentocht,  langs een kerk naar de markt, waar wij de ijsfontein     kunnen bezichtigen. Dan gezellig nog wat drinken om na te praten over deze dag. Bij voldoende deelname nog even een hapje eten bij het raedhus. Van te voren wel even aangeven of jij wel of niet mee gaat eten, via een berichtje.

De stadskern van Dokkum, in de vorm van een zeshoek, is als het ware omsloten tussen de wallen van het bolwerk. De wallen zijn 5,5 meter hoog, boven 5,5 meter breed en de gracht er omheen 24 meter breed gemaakt. Dokkum heeft zijn bolwerken nooit nodig gehad om een vijandige aanval af te slaan. Mede daardoor behoren zij tot de mooist bewaard gebleven bolwerken van Nederland.
 
Bonifatius was een van de belangrijkste Angelsaksische missionarius en kerkhervormers in het Frankische rijk, bisschop, martelaar en heilig verklaarde. Hij is 5 juni 754 na Chr. vermoord bij Dokkum
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Ik heb voor mij en Theo bij het raedhuis gereserveerd.
  Tot morgen.
 • Ik had jou al een pb gestuurd. Ik ga niet mee eten. Voor mij heeft de menukaart weinig opties.
  groet, Dirkje
 • Hoi Djoke,
  Ik heb de menukaart gezien. Ik ga wel een hapje mee eten.

  Groet, Theo
 • Wie wil rond 17.30 uur nog een hapje eten bij het raedhuis? Graag spoedig reactie.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

De verlengdatum wordt periodiek ververst. Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.