• 12-06-2022 van 10:50 tot 20:00
 • Plaats: Alkmaar
 • Laatste wijziging: 11 juni

We starten om 10.50 uur op het NS station van Alkmaar en lopen dan in 15 minuten naar het Waagplein, waar in de zomerperiode de traditionele kaasmarkt plaatsvindt. Om 11.05 uur wacht daar de gids van het Gilde op ons en na een korte intro start de stadswandeling door de kaasstad Alkmaar!

https://gildealkmaar.nl/

In deze oude stad vol historie valt een hoop te ontdekken. We doen verschillende locaties in het centrum aan, bijvoorbeeld De molen van Piet, het bekende standbeeld van Rudi Carrell, het huis met de kogel, de Accijnstoren en niet te vergeten het prachtige Hof van Sonoy! Door de manier van vertellen brengt de gids de stad tot leven. Als laatste lopen we ook nog even door de warmste straat van Alkmaar, waar zich net als in Amsterdam een kleine ‘roze buurt’ heeft gevestigd. Ook over deze straat weet de gids ons genoeg verhalen te vertellen…

Deze mooie stadswandeling duurt anderhalf tot twee uur en kost € 6,50 per persoon (= afgesproken prijs bij 16 personen). 

De gids brengt ons om 13.00 uur naar het Stedelijk Museum (entreeprijs 13,50;  MJK gratis), gelegen aan het Canadaplein 1, waarvoor we een tijdslot reserveren. In het museumcafé kunnen we tijdens de lunch genieten van o.a. fair trade koffie, heerlijk gebak, zelfgemaakte soep en diverse broodjes.

https://stedelijkmuseumalkmaar.nl/

Het stedelijk Museum Alkmaar is één van de oudste musea van Nederland en verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Het museum presenteert een fraaie collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis.

Daarnaast zijn er wisseltentoonstellingen, o.a. van Rudi van Wint:  “Reis naar het oneindige”. Dit is de allereerste museale overzichtstentoonstelling van zijn gigantische oeuvre. 

Tot 26 juni as presenteert het Stedelijk Museum Alkmaar in de Bergense Schoolzaal een focustentoonstelling met werken van Charley Toorop, Edgar Fernhout en Eva Besnyö.  

De werken zijn verbonden met elkaar door de familiebanden van de makers en de periode en plaats waarin de kunstwerken zijn gemaakt. De tijdelijke expositie is een bijzondere samenkomst van al het werk van de drie kunstenaars uit eigen collectie van het museum.

Rond 14.50 uur lopen we in 3 minuten (850 meter) met elkaar naar De Grote Kerk, gelegen aan de Koorstraat 2, waar dagelijks een zeer uitgebreide, prachtige permanente tentoonstelling te zien is. 

https://grotekerk-alkmaar.nl/

De (voormalige) kerk is gevuld met speciaal ontworpen wanden uitgerust met digitale schermen, vitrines en teksten in print. Op de wanden vind je uitleg over de geschiedenis van de kerk, het monumentale interieur en de in de kerk aanwezige kunst. Een deel van de tentoonstelling is ook te beleven in de virtuele 360 graden rondleiding!

https://grotekerk-alkmaar.nl/tour/

Tevens bestaat er op dit moment in deze kerk een mogelijkheid om voor € 10,00 omhoog te gaan naar de tentoonstelling "De Geheime Zolders" onder begeleiding van een gids. Er kunnen 6 personen per tijdslot mee, zie hieronder. 

“SPECTACULAIRE ROUTE OVER DE ZOLDERS VAN DE GROTE KERK.”

Mocht je dit leuk vinden om te doen bestel dan een online een ticket met tijdslot 15.10 of 15.20 uur. De rondleiding over de zolders met gids duurt een uur. De tickets hiervoor zijn zo rond begin mei 2022 online te boeken op onderstaande website. Ik geef jullie wel een seintje! 

Ontdek de Geheime Zolders van de Grote Kerk - Het Grote Raam

Na meer dan 500 jaar opent de Grote Kerk voor het eerst haar zolderruimtes. Degenen die een ticket hebben volgen de ongebaande paden onder leiding van een gids via een steile trap omhoog naar de zolders (op 30 meter hoogte), langs het tongewelf dat dan onder je voeten ligt, imposante balkenconstructies, de kroonluchters, de uilenkast, de trommel die het carillon aanstuurt en de lijkenluiken. We wandelen boven de plafondschildering van “Het Laatste Oordeel” met als toetje een spectaculair uitzicht op de stad. Onbekende bouwsporen werpen een nieuw daglicht op een eeuwenoude bouwgeschiedenis.

Samenvattend:  Via de 122 treden tellende toren met prachtig stenen schroefgewelf en eeuwenoude traptreden kom je op het eerste bordes op meer dan 20 meter hoogte, met meteen al een machtig uitzicht op het binnenwerk van de kerk. De gids vertelt over het tongewelf, de lijkenluiken en over het werk van de vele ambachtslieden meer dan 500 jaar geleden. Je komt vlak naast Het Grote Raam van 6 meter breed en 23 meter hoog te staan. De gids praat je bij over de laatste plannen voor het nieuwe glas-in-lood raam. 

Na deze bijzondere rondleiding over de Geheime Zolders staan we rond 16.30 uur weer met beide benen op de grond en vervolgen we onze tocht (500 meter = 6 minuten lopen) naar de rondvaarboot aan de Mient. Hier zullen we om 17.00 uur een zeer uitdagende rondvaart (vanwege de lage bruggetjes) van 45 minuten door de grachten van Alkmaar gaan maken. De kapitein en de gids geven ons een beeld van hoe Alkmaar is en hoe Alkmaar was…

https://rondvaartalkmaar.nl/

Tot slot van deze bijzondere dag gaan we met elkaar uiteten bij het veelzijdige Grieks restaurant Mylos, gelegen aan de Martkstraat 2B (= 13 minuten lopen vanaf Alkmaar CS). Mocht je zin hebben om mee te gaan, laat me dit dan tijdig weten s.v.p. Dan reserveer ik zo tegen de klok van 18.00 uur een tafeltje, heel gezellig.

https://www.mylosalkmaar.nl/ 

 

Tot ziens in de kaasstad Alkmaar! 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  Daarnet ontving ik een reminder voor deelname aan "De  Geheime Zolders"  in de Grote Kerk in Alkmaar.

  Degenen die hiervoor een ticket hebben aangeschaft en dus mee omhoog gaan zullen deze reminder ws ook hebben ontvangen. Er valt genoeg te zien en te beleven in die voormalige kerk dus ook als je geen ticket hebt voor "De Geheime Zolders"  kijk je daar je ogen uit. Nadien wacht de rondvaartboot op ons om 17.00 uur en gaan we het mooie Alkmaar vanaf het water beleven! 

  We gaan er een heel leuke en fijne dag van maken met elkaar in de oude victoriestad Alkmaar, waar de Gildegids om 11.15 uur reikhalzend naar ons uitziet!

  Tot morgen, heel gezellig 👍☺️!

  Hartelijke groeten, 

  Corine👍🙋‍♀️🌷

   

   

 • Inmiddels heb ik ook een ticket  in mijn bezit

  • Hoi Henriëtte,

   Fijn te horen dat het gelukt is met het aanschaffen van een museumticket met tijdslot 13.00 uur 👋. We gaan bij aankomst in het museum (= na de rondleiding met de gids) direct naar het museumcafé alwaar een tafel voor 16 personen klaarstaat voor de lunch. De gids heeft dit geregeld voor ons. Daarna volgt dan het museumbezoek met de tentoonstellingen en de rest van het programma, zie hierboven. 

   Tot zondag aanstaande, heel gezellig!

   Hartelijke groeten,

   Corine🙋‍♀️🌻

 • Hallo Jozita,

  Hartelijk dank voor je berichtje en heel fijn te horen dat het gelukt is met het bestellen van een museumticket met tijdslot 13.00 uur😊👍. Het is namelijk nog maar kort geleden dat de besteloptie voor 12 juni as opengezet is door het museum.

  Je kunt de tentoonstelling in de Grote Kerk ook bezichtigen zonder een ticket voor De Geheime zolders hoor, dat is prima!

  Heel gezellig  te horen dat je na afloop meegaat uiteten bij de Griek. Ik ga nu voor 4 personen een tafeltje bestellen! 

  Tot gauw ziens in kaas- en victoriestad Alkmaar 👍🧀!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🙋‍♀️🖐💐🍀

   

   

  • Beste allen,

   Mocht je nog meewillen naar het Griekse restaurant, laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten s.v.p.

   Ik heb een aanmelding binnengekregen van: Jozita, Inge, Henriette, PeterV, MarjaM en Joost, waarop ik een tafeltje voor 7 personen ga bespreken. 

   Tot gauw ziens in het mooie Alkmaar. 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️💐🍀

  • Hoi Corine,

   ik eet ook graag mee. 

   Groeten Sophia

  • Hoi Sophia,

   Hartelijk dank voor je berichje en je aanmelding voor het etentje bij de Griek. Ze hebben daar ook heerlijke vegetarische Moussaka zag ik net in hun menukaart, zie hieronder. 

   https://www.mylosalkmaar.nl/images/menu/menu.pdf

   Met jouw aanmelding voor het etentje samen met de aanmelding van Petra en Reint hiervoor komt het deelnemersaantal op 10 personen, heel mooi en gezellig 👍😚!

   Ik stuur jullie allen nog een nieuw berichtje omtrent de binnengekomen factuur van de Gids van het Gilde waar jullie - via mij - 6,50 Euro  per persoon aan betalen.

   Tot zondag 12 juni aanstaande in victoriestad Alkmaar, ik zie naar jullie uit 🙋‍♀️.

    

   Hartelijke groeten,

   Corine 🤗🍀

   https://www.mylosalkmaar.nl/images/menu/menu.pdf
 • Beste allen,

  Koob attendeerde me vandaag (waarvoor hartelijk dank👍😊) op de ontstane bestelmogelijkheid van de online-tickets voor "De Geheime zolders", zie hierboven! Je kunt kiezen voor de optie 12 juni: 15.10 of 15.20 uur. 

  Wees er snel bij want op = op! 

  Zoals ik hierboven heb beschreven hoort deelname aan de rondvaartboot ook bij deze activiteit daar we met een vantevoren afgesproken aantal personen gaan varen. Het aantal deelnemers bepaalt de prijs van de rondvaartboot.

  Zodra ik de prijs van de rondvaart weet en de factuur binnen heb horen jullie opnieuw van mij en verzoek ik jullie vriendelijk het nog openstaande bedrag naar mijn rekeningnummer te storten. 

  Tot ziens in het mooie Alkmaar, waar de victorie reeds begonnen is! 

  Hartelijke groeten,


  Corine

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.