Deze wandelroute is deels van Natuurmonumenten. Vanaf Kortenhoef lopen we in ongeveer 10 minuten naar Proeflokaal De Serre. Daar nuttigen wij heerlijke koffie met taart. Hier wordt puur en eerlijk eten geserveerd van wat het land brengt.

De ’s-Gravelandse Buitenplaatsen staan vol met bijzondere bomen. Een majestueuze eik, een zevenarmige linde of een sprookjesachtige plataan.

Ongeveer halverwege pauzeren we bij café restaurant Bramsbergen, waar we wat drinken. Vanaf daar loopt de wandelroute door drie aan elkaar grenzende buitenplaatsen: Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam. Begin 17e eeuw kregen Amsterdamse kooplieden een vergunning om veen en zand af te graven tussen Hilversum en Kortenhoef. Als tegenprestatie moest per kavel een boerderij worden gezet en de grond in cultuur gebracht. Na enige tijd groeide hun waardering voor het buitenleven en vestigden de kooplieden zich permanent. In de loop van de daaropvolgende eeuwen werden rondom kapitale landhuizen parken en tuinen aangelegd, waardoor je nu prachtig kan wandelen.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Na afloop van deze wandeling gaan we (degenen die dat willen) uiteten bij India Poort in Hilversum. Dat hebben Edward en ik bedacht. (En Jan: nee, dat hoeft niet pittig te zijn.) 

  https://www.indiapoort.nl/nl

  In het centrum is het betaald parkeren, maar op 10 minuten lopen is het gratis. Degenen die met het OV zijn, kunnen vast met iemand meerijden.

  Wil je mee eten? Laat het even weten, hier bij de reacties. 

  Fine Indian Dining | India Poort
  In 1986 opende ons unieke restaurant India Poort zijn deuren als pionier onder de Indiase restaurants in deze omgeving.
  • Ik eet graag mee  !

  • Ik ga het ook proberen of smaakt.

  • Na afloop ga ik dan graag mee uit eten.

 • Hoi Ingrid voor mij is Breukelen het handigste, dus ik zou graag dan meerijden als dat kan.

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.