Vanwege de corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd t/m ten minste 25 april 2021.

  • 19-12-2020 van 10:00 tot 16:30
  • Plaats: Amerongen
  • Laatste wijziging: 15-12-2020

Als eerste de wandeling!

We starten vroeg in Amerongen om het klompenpad te lopen: Cotlandenpad. Deze route is 11,5 km lang. We starten op de parkeerplaats Groen Entree Amerongen (Burgwal). Het is een zeer afwisselende tocht. Als eerste kunnen we genieten van de uiterwaarden van de Nederrijn op het platform. Daarna gaan we onderlangs en om het kasteel Amerongen. Verder lopen we over landgoederen, boerenerven, zuwes en lanen. Veel spanndende en soms smalle paadjes. Verder wandelen we op de rand van het karakteristieke kampenlandschap en door het ontginningslandschap.

Houd rekening mee dat we over hekjes moeten klimmen. 

Bezoek kasteel Amerongen, tijdslot 14.30 uur!!

Na ca. 10 km komen we weer bij kasteel Amerongen aan, waarbij we een bezoek brengen.  Ik heb een tijdslot van 14.30 uur gereserveerd. Binnen kunnen we met audiotour worden rondgeleid. Er zijn kluisjes beschikbaar voor tassen, paraplus, etc.                             

Er is een route door het versierde kasteel die op veilige afstand van elkaar gelopen kan worden. De opengestelde zalen, trappen en gangen zijn feestelijk versierd met kerstbomen, bloemstukken en lichtjes. In de zalen worden verhalen verteld door gidsen over de bewoners, de geschiedenis en de bijzondere collectie. Er is heel veel te zien en te horen. 

Kasteel Amerongen is een prachtig Huys uit de zeventiende eeuw. Het is lange tijd in bezit geweest van adel die invloedrijk waren in Nederland. Het Huys heeft nog steeds zijn oorspronkelijke inventaris uit de negentiende eeuw en is daarom uniek in Nederland. De Duitse Keizer Wilhelm II verbleef 1,5 jaar op Kasteel Amerongen toen hij na de Eerste Wereldoorlog asiel aanvroeg in Nederland. Wilhelm II tekende zijn troonsafstand in 1918 op Kasteel Amerongen en het bureau waaraan dit gebeurde, behoort vandaag de dag nog steeds tot de collectie van het Huys. Beleef de geschiedenis van Kasteel Amerongen en kom langs! Een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed.

Na het bezoek in het kasteel kunnen we besluiten om een rondje in de tuin te lopen.

Daarna gaan we de laatste 1,5 km terug naar de parkeerplaats.

Info wandeling klompenpad: http://klompenpaden.nl/klompenpad/cotlandenpad/

Je kunt ook de Klompenpaden-App op je telefoon downloaden. 

Info kasteel Amerongen: https://www.kasteelamerongen.nl/

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • Is er nog een mogelijkheid om de toegangsticket voor het kasteel terug te krijgen?
    • Hoi Stef, volgens de site van kasteel Amerongen krijg je je geld voor je toegangskaart z. sp. m. teruggestort.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.