• 09-04-2022 van 10:15 tot 20:30
 • Plaats: Baarn
 • Laatste wijziging: 9 april

Landgoed Groeneveld (Baarn) - NS-wandeling | Dagje Uit | NS

Vandaag starten we op het station van Baarn, waar we verzamelen om 10.15 uur en even stilstaan bij de Koninklijke Wachtkamer (tegenover de loketten). Deze wachtkamer is speciaal gebouwd voor prins Hendrik van Oranje-Nassau, zoon van koning Willem II. Hij  had namelijk toestemming gegeven voor de aanleg van een spoorlijn over zijn grondgebied en stelde daarbij als voorwaarde dat Baarn een eigen station zou krijgen. Zo kon hij makkelijk de trein pakken en zette hij Baarn gelijk op de kaart.

Na dit korte bezoek lopen we door naar het tegenovergelegen restaurant ‘De Generaal’, waar rond 10.20 uur de koffie met gebak voor ons klaarstaan.

https://degeneraal.nl/

 1. Zo tegen de klok van 11.00 uur vervolgen we onze mooie NS wandeling en lopen we door het dichte bos naar het 2,5 km verderop gelegen landgoed Groeneveld (adres: Groeneveld 2, Baarn)  met het gelijknamige kasteel, waar we van 12.00 tot 12.45 uur een rondleiding volgen  (= 6,50 Euro, rechtstreeks te voldoen). Hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden. In verband met de verwachte drukte en de rij voor de kassa zullen we om 11.45 uur bij het kasteel zijn. 

Https://kasteelgroeneveld.nl/rondleidingen/

Het kasteel is rond 1710 gebouwd in opdracht van Marius de Mamuchet, telg van Henegouwse Hugenoten. Oorspronkelijk werd Landgoed Groeneveld aangelegd in de klassieke 18e-eeuwse Franse Barokstijl. De aanwezigheid van kronkelende paden, waterpartijen, bruggetjes en kunstmatige heuvels zorgen ervoor dat het landgoed een natuurlijke uitstraling heeft gekregen.

Ruim 230 jaar lang bleef dit fraaie buiten in handen van particulieren. Rond 1745 werd het pand fors uitgebreid met aan weerszijden vleugels die even hoog zijn als het middengedeelte.

Mede daardoor is Kasteel Groeneveld een uniek gebouw. Kasteel en landgoed zijn sinds 1940 in handen van Staatsbosbeheer die enige tijd geleden in zee gegaan is met het platform Vindjeruimte.nl. Dit is een online commercieel platform, dat de verbinding zoekt tussen maatschappelijke organisaties (die hun ruimte graag willen verhuren) en particulieren en/of bedrijven, die zo’n ruimte graag voor één keertje of voor een langere periode willen huren. Op die manier wordt het maatschappelijk vastgoed in Nederland beter gebruikt.

Na de rondleiding (binnen en buiten) gaan we nog wat gebruiken in het voormalige koetshuis van het kasteel, tegenwoordig het Grand Café Groeneveld. Ook is er gelegenheid de permanente kunstenaarstentoonstelling en de mooie kasteeltuin in Engelse Landschapsstijl (met moestuin en ijskelder) te bezoeken. We blijven hier tot ongeveer 14.15 uur.

https://kasteelgroeneveld.nl/kasteel-en-park/

We vervolgen onze route, passeren het bordje “Utrechtse Heuvelrug-Hooge Vuursche" en steken het spoor over (Albert Schweitzerweg). Het bos is daar vrij dicht. We lopen verder onder de A27 door richting de Zuiderheide (Goois Natuurreservaat). Via het klaphek komen we dan oog-in-oog te staan met de grote grazers aldaar. Dankzij deze grazers groeit de heide niet dicht met grassen, bomen en struiken.

Na 10 kilometer wandelen passeren we theehuis ’t Bluk,  waar we rond 16.15 uur nog een korte pauze inlassen en kunnen genieten van het mooie uitzicht over de heide.

https://www.bluk.nl/

We lopen vervolgens verder via een tunneltje onder de Hilversumseweg (N525) door.
Na 1 kilometer komen we dan op het knooppunt van het Geologisch museum (gevestigd in het voormalige tolhuis tussen Hilversum en Laren,  www.geologischmuseumhofland.nl), het st. Janskerkhof, restaurant La Place en 2 bushaltes (halte: St.Janskerkhof). Degenen die dat willen kunnen hier eventueel de bus richting Hilversum terugnemen.

We vervolgens onze weg over de Zuiderheide, achter La Place langs over de Westerheide richting de Crailose brug naar het Media Park, waar we eindigen bij het gelijknamige NS station.

Degenen die het fijn vinden om nadien mee te gaan uiteten zijn van harte welkom bij Eetcafé ‘t Pandje, aan de nabijgelegen Mies Bouwman boulevard 131 te Hilversum. Hier gaan we zo rond de klok van 17.45 uur deze mooie en gezellige dag met elkaar afsluiten.

http://www.eetcafepandje.nl/

 

 

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Ha Joost,

  Sterkte met je rug en beterschap🍀🌷🌻. We zien je later op de dag bij Het Pandje! Gezellig dat je wel mee gaat uiteten. 

  Tot vanmiddag!

  Hartelijke groeten,

  Corine🙋‍♀️🌷🍀

 • Eetcafé Het Pandje heeft daarnet een bevestiging gestuurd en ziet naar ons uit 🤗👍🥗🥣🍲🍽🍷🍷🍷🍷🍷🍷!

  Mocht er nog iemand meewillen uiteten, laat me dat dan spoedig weten ajb😊👍!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

  • Hoi Corine, ik eet ook graag  mee,

   Groeten Sophia

  • Hai Sophia,

   Dankjewel voor je aanmelding; heel gezellig dat je mee uiteten gaat bij "Het Pandje".

   Na een hele dag wandelen is het m.i. heel prettig om aan het einde van de route heerlijk te ontspannen in een goed & gezellig restaurant met een lekker hapje & een drankje 👍😙🥗🍷🍾. De uitbaatster houdt al rekening met (nog) een extra aanmelding dus die ga ik nu gelijk doorgeven. 

   Tot zaterdag aanstaande in 👑 Baarn 🏰 😙! 

   Hartelijke groeten,

   Corine 🙋‍♀️🌻🍀

 • (Update 5 april 2022, URL gewijzigd)

  Let op automobilisten, op deze dag (het hele weekend) zijn er werkzaamheden bij knooppunt Eemnes, dit heeft gevolgen voor autorijders die de A1 (in oostelijke richting) en de A27 rijden. Zie het bericht van Rijkswaterstaat:
  knooppunt Eemnes; verkeershinder weekend 8 – 11 april 2022

  Daarom deze tip voor automobilisten:

  • Parkeer je auto bij het eindpunt station Hilversum Media Park, gratis parkeren op de Stephensonlaan; dit is aan de oostkant van de spoorlijn, rij vanaf de Johannes Gerardtsweg de Snellliuslaan in; de Stephensonlaan is de derde links als je de parallelweg niet meetelt;
  • Neem vanaf station Media Park de trein van 10.12 uur naar Baarn waar we om 10.20 uur aan komen (Van de organisator mogen we vijf minuten te laat komen).
  Verkeershinder knooppunt Eemnes 8 – 11 april | Rijkswaterstaat
  We voeren van vrijdag 8 april 21.00 tot maandag 11 april 05.00 uur verschillende werkzaamheden uit aan knooppunt Eemnes. Houd rekening met extra reis…
 • Hoi Corine,

  Ik wil ook graag mee eten.

  Groetjes Jozita

   

  • Hai Jozita, 

   Dankjewel voor je aanmelding 👍,  heel gezellig dat je mee gaat uiteten bij Het Pandje 🤗🖐🥂🍽.

   De menukaart ziet er heel lekker uit en mogelijk komen we daar nog lieden van de Gooise Matras tegen 🙈 😅.

   Tot gauw😊!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🌷🌻🍀

 • Hai Peter,


  Dankjewel voor je aanmelding voor het Eetcafé 'Het Pandje"👍😚 🍽 🍹! Daar ik nog meer aanmeldingen verwacht ga ik z.s.m. een tafeltje voor 5 personen regelen, heel gezellig.

  Tot zaterdag 9 april aanstaande in Baarn 🙋‍♀️!

   

  Hartelijke groeten,

  Corine 🌻🌻🌷🌷

   

 • Beste allen,

  Bij eethuis De Generaal kan ik helaas geen reservering plaatsen voor de koffie met gebak maar gezien ons vroege tijdstip van aankomst verwacht ik dat we daar wel kunnen zitten met z'n tienen. 

  Kasteel Groeneveld heeft op de dag alleen nog plaatsen vrij voor passanten. Het kan zijn dat we ons daarom over meerdere kleine tafeltjes dienen te verspreiden. Hetzelfde geldt voor restaurant  't Bluk (onderweg). 

  Mocht je aan het eind van de wandeling nog mee willen uiteten bij het niet alledaagse & lekkere eetcafé "Het Pandje" laat me dat dan nog even weten svp. Dan reserveer ik tijdig een tafeltje. 

  Tot ziens in koninklijk🤴 Baarn op zaterdag 9 april aanstaande 👍😊! 

  Hartelijke groeten,

  Corine🌻🙋‍♀️🌞

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.