Introductie

Vliegbasis Soesterberg wordt sinds 2008 niet meer door militaire vliegtuigen gebruikt. Vogels, waaronder vooral de veldleeuwerik, krijgen nu de kans om op en over de schrale graslanden langs de startbanen te broeden en uit te vliegen. Na jaren van herinrichting is de vliegbasis in 2014 voor publiek opengesteld. Er valt hier heel wat te bekijken.

Als eerste brengen we op deze mooie dag een bezoek aan het Nationaal Militair museum (n.m.m) , waar ook  horeca aanwezig is. Degenen die dat willen kunnen hier naast koffie ook de lunch gebruiken. Het restaurant staat los van het museum en is dus ook te bezoeken als je geen gebruik maakt van het museum. 

Het Nationaal Militair Museum is onderdeel van de Stichting Koninklijke Defensiemusea. Hiertoe behoren ook het Marinemuseum in Den Helder, Marechausseemuseum in Buren en Mariniersmuseum in Rotterdam. Het n.m.m. is óók voor kunstliefhebbers interessant.

Ontdek de sfeervolle schatkamer en omring je door oude schilderijen, klassieke wapens en grote schatten uit de nationale militaire geschiedenis. We blijven ongeveer 2 uur in dit museum.

https://www.nmm.nl/nl/

Ommenabij 13.30 uur starten we vanaf de ingang van het museum met de zeer afwisselende rondwandeling (12 km). De wandeling is een spannende combinatie van gezellige bedrijvigheid in en rond het Nationaal Militair Museum en de stilte & natuur in de afgelegen gebieden van de voormalige vliegbasis Soesterberg en het Landgoed De Paltz.

We ontdekken op de voormalige vliegbasis vele militaire overblijfsels: startbanen, munitiebunkers, hangaars, wachthuisjes en vliegtuigen. Ook bezoeken we het herdenkingsplein en de herdenkingstuin met aandacht voor de gevallenen door oorlogsgeweld.
Na ruim 4 km wandelen, rond 15.00 uur bereiken we dan landgoed De Paltz. Op landgoed De Paltz komen we tot rust middels een prachtige natuurwandeling. Het gebied is rijk aan flora en fauna. Er bestaat een grote kans een ree te spotten. 

 Landgoed De Paltz - Wikipedia

Centraal op het landgoed ligt de villa met het Herman van Veen Arts Center. Hier vinden we een kunstgalerie en horeca met terras, waar we gebruik van kunnen maken. Alle dagen geopend van 10 tot 17 uur. We gaan zeker een bezoek brengen aan de galerie, die gratis te  bezichtigen is. In de naastgelegen kapschuur worden regelmatig voorstellingen gehouden.

Weer 4 km verder gaan we tijdens deze wandeling plaatsnemen en uitrusten op het terras van Restaurant 'T Hoogt. Het zal dan ommenabij 17.30 uur zijn, tijd voor een lekker diner.  Als laatste lopen we met elkaar terug naar de start van deze wandeling, tevens halteplaats voor de bus en parkeerplaats voor de auto. 

Mocht je zin hebben om mee te gaan eten bij dit lekkere restaurant, laat dit me dan tijdig weten svp. Dan reserveer ik een plaats aan tafel voor je. Je kunt vanaf dit punt ook teruglopen naar het militair museum of bus 56 terug naar Amersfoort nemen. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Goedenavond allemaal, Corine bedankt voor deze mooie en gezellige dag. Ondanks de hitte gingen we ervoor en ging goed.  Prachtig museum, heel veel te zien en veel informatie enz. Ook de gallery  van Herman van Veen was een bezoek waard. En we konden er lekker in de schaduw zitten om wat te drinken. Na afloop nog met de meeste deelnemers gegeten, we kunnen terugkijken op een mooie dag.

  • Zeker weten dat het een geslaagde dag was, hoewel het nog even spannend was of we het parkeerterrein van het nationaal militair museum konden afrijden, omdat de toegangspoort al gesloten was. 😳

  • Is iedereen er nadat er voor de 2e x via de intercom contact was geweest door Inge van het terrein afgekomen? Ik had mijn auto buiten het terrein staan en gaf tijdens het 1e contact via de intercom door dat er nog circa 5 auto's van het terrein af moesten. Helaas werd het hek toen te vlug weer gesloten......

  • Klopt  wat het laatste betreft. Het hek ging te snel weer dicht nadat het open ging voor jou.

   Volgens mij is iedereen van het terrein afgekomen, maar zeker weet ik het ook weer niet omdat ik 2e was ın de rij die met de auto voor het gesloten hek stond. 

  • Ja iedereen heeft het terrein verlaten.

 • Hoi, nog even dit, zojuist zocht ik naar het startpunt, maar het juiste adres is Verlengde Paltzerweg 1, Soest (dus de 'z' voor de 't' hoort er niet te staan). En nu ik toch bezig ben: het is landgoed de Paltz ;-) . Gr. Peter

  • Bedankt voor deze aanvulling Peter,  heel fijn! 

   Tot straks!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Beste allen, 

  We lopen morgen vanaf het verzamelpunt (= vóór het museum) gelijk naar het indrukwekkende herdenkingsplein plus de herdenkingstuin (= normaliter het laatste deel van de rondwandeling). Beide nodigen uit tot een moment van bezinning bij alle slachtoffers van oorlogsgeweld. 

  Hierna lopen we dan weer 200 meter terug naar het museum waar ook een restaurant aanwezig is. Op  landgoed De Palz zullen we eveneens een horecastop maken. 

  Mocht je nu - vanwege de warmte - na de laatste stop bij restaurant 't Hoogt vroegtijdig naar huis willen afreizen (i.p.v. terug te lopen naar het museum waarbij je onderweg langs het herdenkingsplein zou komen) dan heb je dit bijzondere herdenkingsplein langs deze mooie rondwandeling in ieder geval wel gezien! 

  Tot morgen; heel gezellig 👍🤗. Vanwege de aangekondige hitte doen we het kalm aan en lassen we extra pauzes in.

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🍀🙋‍♀️🧚‍♀️🪷🌞

 • Beste allen, 

  Het belooft  zaterdag 10 juni as een mooie zomerdag te worden👍🌞. We starten in het - middels airco gekoelde -  Nationaal Militair Museum waar we ook het koele restaurant bezoeken. Daarna gaan we wandelen in de bosrijke omgeving van Soesterberg waar voldoende natuurlijke schaduw & verkoeling aanwezig is🌳🌳🌳👍.

  Ik verwacht dan ook geen problemen met dit aangekondigde warme weer. Als iedereen voldoende water drinkt en zich niet bovenmatig inspant gaat het zeker een heel mooie zomerse dag worden op 10 juni as👍🌻🌞🍀😊 . 

  Tot gauw 🙋‍♀️👍!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🤗🍀🧚‍♀️

 • Beste allen,

  Vanavond kreeg ik de bevestiging binnen van de eerder geplaatste reservering voor 8 personen (Betty, Inge, Jozita, Koob, Stef, Peter, Joost en ondergetekende) bij restaurant 't Hoogt in Soest, zie onderstaande link.

  https://www.restaurant-thoogt.nl/menu-diner

  Zij verwelkomen ons zaterdag 10 juni as zo rond de klok van 17.45 uur, heel gezellig 🤗!

  Tot gauw 🙋‍♀️🍀👍!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🧚‍♀️🍀🪷

  Restaurant 't Hoogt - Diner
  DESCRIPTION
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.