Introductie

Vliegbasis Soesterberg wordt sinds 2008 niet meer door militaire vliegtuigen gebruikt. Vogels, waaronder vooral de veldleeuwerik, krijgen nu de kans om op en over de schrale graslanden langs de startbanen te broeden en uit te vliegen. Na jaren van herinrichting is de vliegbasis in 2014 voor publiek opengesteld. Er valt hier heel wat te bekijken.

Als eerste brengen we op deze mooie dag een bezoek aan het Nationaal Militair museum (n.m.m) , waar ook  horeca aanwezig is. Degenen die dat willen kunnen hier naast koffie ook de lunch gebruiken. Het restaurant staat los van het museum en is dus ook te bezoeken als je geen gebruik maakt van het museum. 

Het Nationaal Militair Museum is onderdeel van de Stichting Koninklijke Defensiemusea. Hiertoe behoren ook het Marinemuseum in Den Helder, Marechausseemuseum in Buren en Mariniersmuseum in Rotterdam. Het n.m.m. is óók voor kunstliefhebbers interessant.

Ontdek de sfeervolle schatkamer en omring je door oude schilderijen, klassieke wapens en grote schatten uit de nationale militaire geschiedenis. We blijven ongeveer 2 uur in dit museum.

https://www.nmm.nl/nl/

Ommenabij 13.30 uur starten we vanaf de ingang van het museum met de zeer afwisselende rondwandeling (12 km). De wandeling is een spannende combinatie van gezellige bedrijvigheid in en rond het Nationaal Militair Museum en de stilte & natuur in de afgelegen gebieden van de voormalige vliegbasis Soesterberg en het Landgoed De Paltz.

We ontdekken op de voormalige vliegbasis vele militaire overblijfsels: startbanen, munitiebunkers, hangaars, wachthuisjes en vliegtuigen. Ook bezoeken we het herdenkingsplein en de herdenkingstuin met aandacht voor de gevallenen door oorlogsgeweld.
Na ruim 4 km wandelen, rond 15.00 uur bereiken we dan landgoed De Paltz. Op landgoed De Paltz komen we tot rust middels een prachtige natuurwandeling. Het gebied is rijk aan flora en fauna. Er bestaat een grote kans een ree te spotten. 

 Landgoed De Paltz - Wikipedia

Centraal op het landgoed ligt de villa met het Herman van Veen Arts Center. Hier vinden we een kunstgalerie en horeca met terras, waar we gebruik van kunnen maken. Alle dagen geopend van 10 tot 17 uur. We gaan zeker een bezoek brengen aan de galerie, die gratis te  bezichtigen is. In de naastgelegen kapschuur worden regelmatig voorstellingen gehouden.

Weer 4 km verder gaan we tijdens deze wandeling plaatsnemen en uitrusten op het terras van Restaurant 'T Hoogt. Het zal dan ommenabij 17.30 uur zijn, tijd voor een lekker diner.  Als laatste lopen we met elkaar terug naar de start van deze wandeling, tevens halteplaats voor de bus en parkeerplaats voor de auto. 

Mocht je zin hebben om mee te gaan eten bij dit lekkere restaurant, laat dit me dan tijdig weten svp. Dan reserveer ik een plaats aan tafel voor je. Je kunt vanaf dit punt ook teruglopen naar het militair museum of bus 56 terug naar Amersfoort nemen. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  Het belooft  zaterdag 10 juni as een mooie zomerdag te worden👍🌞. We starten in het - middels airco gekoelde -  Nationaal Militair Museum waar we ook het koele restaurant bezoeken. Daarna gaan we wandelen in de bosrijke omgeving van Soesterberg waar voldoende natuurlijke schaduw & verkoeling aanwezig is🌳🌳🌳👍.

  Ik verwacht dan ook geen problemen met dit aangekondigde warme weer. Als iedereen voldoende water drinkt en zich niet bovenmatig inspant gaat het zeker een heel mooie zomerse dag worden op 10 juni as👍🌻🌞🍀😊 . 

  Tot gauw 🙋‍♀️👍!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🤗🍀🧚‍♀️

 • Beste allen,

  Vanavond kreeg ik de bevestiging binnen van de eerder geplaatste reservering voor 8 personen (Betty, Inge, Jozita, Koob, Stef, Peter, Joost en ondergetekende) bij restaurant 't Hoogt in Soest, zie onderstaande link.

  https://www.restaurant-thoogt.nl/menu-diner

  Zij verwelkomen ons zaterdag 10 juni as zo rond de klok van 17.45 uur, heel gezellig 🤗!

  Tot gauw 🙋‍♀️🍀👍!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🧚‍♀️🍀🪷

  Restaurant 't Hoogt - Diner
  DESCRIPTION
 • Hi Corine, ik wil ook mee eten.

  Groet, Stef.

  • Hallo Stef,

   Dankjewel voor je aanmelding bij restaurant 't Hoogt, heel gezellig dat je meegaat uiteten bij dit goed bekendstaande restaurant 🖐🤗! Ik ga eind van deze week een tafeltje voor 8 personen reserveren, komt helemaal goed👍😊🍀!

   http://www.restaurant-thoogt.nl/

   Tot gauw ziens, heel leuk & gezellig!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🪷🖐🙋‍♀️☺️🌻

 • Beste allen, 

  De datum van dit uitje komt nu rap naderbij. Voor het etentje bij restaurant 't Hoogt ga ik een tafeltje bestellen voor onderstaande 6 personen, die zich hiervoor hebben aangemeld. Dat zijn: Betty  Inge, Jozita, PeterV, Joost en ondergetekende. 

  Mocht je naam er nu nog niet tussen staan maar wil je wel mee uiteten, geef dit dan zo spoedig mogelijk door! Dan gaat het helemaal goedkomen bij dit lekkere restaurant rond ommenabij 17.45 uur. 

  Tot gauw ziens in het mooie Soesterberg, heel gezellig 🤗!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 👍😊🧚‍♀️🍀🌻🌞

 • Hallo Corine, ik heb hier pas geleden gewandeld, de route van het Trekvogelpad kwam langs de vliegbasis Soesterberg. En geef mij hierbij ook op voor het etentje na afloop.

  Groetjes Betty.

  • Hai Betty,

   Hartelijk dank voor je snelle aanmelding voor het etentje bij restaurant 't Hoogt, heel gezellig 👍🍀😊!

   Wat leuk dat je deze omgeving al een klein beetje kent; het is er echt prachtig! Ik rijd heel regelmatig voor mijn werk over de provinciale weg naar Soest Zuid, waarbij ik heel veel mooie natuur passeer.  Ik kijk mijn ogen daar echt uit dus wil deze mooie bossen nu  eens van dichtbij bekijken! De wandeling behoort tot één van de mooiste routes in die omgeving, we gaan het meemaken! 

   Tot gauw ziens op zaterdag 10 juni aanstaande, heel fijn!

   Hartelijke groeten, 

   Corine🍀👍🧚‍♀️

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.