• 17-04-2022 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: 13 april

Vanaf het Centraal Station lopen we in een half uur naar het Rijksmuseum, gelegen aan de Museumstraat 1, waar we een tijdslot van 11.00 uur reserveren. We starten er met koffie en gebak (11.00- 11.30 uur) in het museumcafé en gaan er ook een lunch gebruiken (13.30 – 14.15 uur).

Het Rijksmuseum is hét museum van Nederland. Je vindt er het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis van 1200 tot nu. Daarnaast worden er meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie en met inter(nationale) bruiklenen georganiseerd.

Vandaag bezoeken we o.a. de tentoonstelling Revolusi! Indonesië onafhankelijk (1945-1950).

REVOLUSI! - Rijksmuseum

Ruim 20 persoonlijke verhalen vertellen hoe het ideaal van een vrij Indonesië vurig wordt nagejaagd; hoe er om gevochten wordt, hoe er wordt onderhandeld, hoe er propaganda wordt gevoerd en hoe de revolutie mensenlevens bepaalt.

Naast bovenstaande tentoonstelling is er ook een tentoonstelling over Vincent Mentzel, een van de meest beeldbepalende fotografen van ons land, zie de website. 

https://www.rijksmuseum.nl/nl

Zo tegen de klok van 15.30 uur lopen we in 30 minuten (2,3 km) richting sexmuseum: "De Venustempel van Amsterdam", gelegen aan het Damrak 18, waar we rond 16.00 uur naar binnengaan.

Het is een bijzonder museum op het gebied van de liefde met een omvangrijke collectie erotische beelden, schilderijen, beeldmateriaal, objecten en nog veel meer.

Wat ‘de natuurlijkste zaak ter wereld’ wordt genoemd, is misschien ook wel ‘de meest historische zaak ter wereld’. Erotiek heeft in de loop der eeuwen duizenden vormen aangenomen en dat is precies wat dit museum laat zien. De collectie word geëxposeerd in een 17e-eeuws pand bestaande uit een voorhuis en twee achterhuizen die zijn verbonden via het indrukwekkende trappenhuis. Het mysterieuze spinnenweb van zalen en trappen doet bezoekers iedere keer weer tot ontdekkingen komen.  

Hier verblijven we tot ongeveer 17.30 uur. Tussendoor drinken we daar nog wat met elkaar in het kleine museumcafé.

https://sexmuseumamsterdam.nl

We sluiten even voor 18.00 uur af bij restaurant "The Queen of Sheba", een authentiek Ethiopisch restaurant in het Westerpark, gelegen aan de Eerste Nassaustraat 32. Dit is 1,8 km (22 minuten lopen) gelegen van het seksmuseum en 1,9 km van het Amsterdam Centraal Station (= 24 minuten lopen). 

https://queenofsheba.nl

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Daarnet heb ik voor 6 personen een gezellig tafeltje gereserveerd bij The Queen of Sheba om 18.00 uur 🍽🍷🍾. Je mag kiezen tussen eten met bestek of met je handen 😅👍. Een heel vriendelijke Ethiopiër zal ons daar verwelkomen op 1e Paasdag! 

  Tot zondag aanstaande in Amsterdam, ik zie er naar uit! 

  Hartelijke Paasgroeten, 

  Corine 👍🍀🐣🐥🐤

 • hoi, de ticket van het sexmuseum kan ik nu wel digitaal in mijn beeldscherm krijgen. Dus ik heb er een foto van gemaakt met de code voor toegang. Dus van te voren bestellen levert achteraf toch geen problemen op. En dan weet je tenminste zeker van te voren of het lukt om een ticket te bestellen. Tot zondag eerste paasdag,

  Groetjes Marja

 •  Lieve Corine.

  Ik heb al meerdere tentoonstelingen over de molukken gezien ik stap om 15.00 uur wel in 

  tot zondag Harrie 

 • Hi Corine,

  Het lijkt mij bijzonder om te ervaren, hoe het is om met m'n handen te eten.

   

  Mededeling voor deelnemers die via Haarlem/Zaandam reizen "check vóór vertrek de ns reisplanner app óf website, want prorail heeft voor komend weekend werkzaamheden aan het spoor gepland" 

  Tot zondag!

  Groet Miranda 

  • Hai Miranda,

   Dankjewel voor je aanmelding voor het etentje bij de Ethiopiër op 1e Paasdag as.

   Heel gezellig 🤗👍dat je meegaat naar dit lekkere en speciale handen-eten-restaurant in de hoofdstad. 

   Ik ga zo spoedig mogelijk een tafeltje bestellen voor de volgende 6 personen: Inge, Marja, Harry, Joost, Miranda en ondergetekende👍😃!

   Mocht er nog iemand meewillen uiteten, laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten s.v.p. 

   Tot ziens op 1e Paasdag as in het gezellige Amsterdam😚. We gaan er met elkaar weer een mooi Mokums uitje van maken 😅🖐👍!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🍀🖐🙋‍♀️

 • Beste allen, 

  Mochten jullie op 1e Paasdag 🐥🐤🐣 mee willen uiteten bij het bovenstaande Ethiopische restaurant Queen of Sheba, waar het heel gebruikelijk is om met de handen te eten (dus zonder bestek!) laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten ajb. Dan reserveer ik tijdig een tafeltje, heel gezellig 👍🤗. Bedankt alvast 😊.

  https://queenofsheba.nl/

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🙋‍♀️🌻🍀🌷💐

  Restaurant Queen of Sheba, Westerpark, Amsterdam
  An authentic Ethiopian restaurant in Westerpark, Amsterdam; serving freshly prepared meals every evening.
 • Beste allen, 

  De ticket voor het sexmuseum kunnen we het beste op de dag zelf bij de kassa kopen. Marja uit Almere vertelde me namelijk dat zij problemen had met het verkrijgen van de digitale ticket. 

  Tot zover weer even👍🙋‍♀️. 

  Vriendelijke groeten, 

  Corine 🍀

   

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.