Houd rekening met de geldende coronamaatregelen.
 • 12-12-2021 van 10:30 tot 17:00
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: 12-12-2021

We verzamelen om 10.30 uur aan de voorzijde van het Centraal Station in Amsterdam (Stationsplein). Van daaruit lopen we gezamenlijk naar het museum Willet Holthuysen, gelegen aan de Herengracht 605, waar we een tijdslot van 11.00 uur reserveren.

De aldaar aanwezige gids geeft ons een unieke rondleiding van een uur door een van de mooiste panden aan de Herengracht. Nadien is er tijd om nog rond te kijken in de tuin en/of de museumwinkel te bezoeken voor een leuk aandenken.

https://willetholthuysen.nl/

Zo tegen de klok van 12.30 uur lopen we dan gezamenlijk richting restaurant De Kroonprins, ons lunchadres aan de Prins Hendrikkade 56 (= 1,6 km, 20 minuten lopen), waar we rond 13.00 uur een lekkere lunch gaan gebruiken.

https://www.restaurant-dekroonprins.nl

Na de genoten lunch, zo tegen 14.00 uur lopen we (1,2 km =  15 minuten ) richting het anatomiemuseum 'Bodyworlds' met de tentoonstelling: The happiness project,  gelegen aan het Damrak 66, waar we een ticket met tijdslot van 14.30 uur nemen.

https://www.bodyworlds.nl/

Het anatomiemuseum BODY WORLDS neemt je mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Met meer dan 200 echte geplastineerde lichamen leert BODY WORLDS je alles wat je ooit wilde weten over je eigen anatomie en welke effecten je gezondheid heeft op je geluk en vice versa.

De zoektocht naar liefde en geluk domineert ons leven maar wat bepaalt of we gelukkig zijn of niet? En wat is het effect van geluk op ons lichaam?

BODY WORLDS: 'The happiness Project' zoekt het antwoord op deze vragen in de acht verdiepingen tellende tentoonstelling. Onze stemming kan onze gezondheid beïnvloeden. Dit is vervolgens zichtbaar in ons lichaam. Ontdek de geheimen van het lichaam en leer over de functies vanuit een uniek perspectief.

Bezoek BODY WORLDS Amsterdam en zie het menselijk lichaam zoals je dat nog nooit gezien hebt…

Het onderstaande programma is door de strengere Corona maatregelen helaas komen te vervallen. 

Na ons bezoek aan het museum sluiten we af bij het Libanese restaurant 'Artist', gelegen aan de Tweede Jansteenstraat 1 (= 1 km verderop), waar we rond de klok van 17.30 uur aan tafel gaan.
Dit familierestaurant is opgericht in 1977 en biedt onder andere authentieke Libanese Mezze, het beste en rijkste gearomatiseerde gerecht van het Midden-Oosten.

De Libanese keuken is een waar exotisch paradijs voor de verfijnde fijnproever!

https://g.co/kgs/PoEytL

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Goedenmorgen allen,

   

  Ook ik heb er zin in.

  Temperatuur wordt goed, het wordt bijna terrasjes weertje met warme chocolademelk...

  Maar we gaan natuurlijk vooral voor de mooie informatie en de gezelligheid vandaag!

   

  Tot straks.

  Wim

   

 • Beste allen,

  Ons mooie uitje komt nu rap naderbij, heel gezellig👍😊. Vandaag ontving ik een extra e-mail van de manager van het museum Willet Holhuysen met daarin opgesomd de nu geldende Coronamaatregelen. Misschien ten overvloede...Doe er je voordeel mee 👍. 

  Groepsbezoeken:

  • In het museum geldt sinds november weer een plicht voor het dragen van een mondmasker;
  • Houdt daarnaast zo veel mogelijk afstand tussen uzelf en de andere leden van uw groep, alsook de andere bezoekers in het museum;
  • Bij entree wordt uw coronatoegangsbewijs gecontroleerd.

   

  Tot zover deze extra informatie.

  Heel graag tot ziens bij het Centraal Station, direct bij de ingang aan de voorzijde (=Stationsplein). 

  Hartelijke groeten,

  Corine🙋‍♀️

  • Bedankt voor de laatste info Corine.  Ik heb er zin in!

   Zie jullie bij de ingang van het museum.

   Groetjes,

   Els

    

 • Beste allen, 

  Daarnet heb ik jullie een pb-tje gestuurd met daarin het vriendelijke verzoek (zoals afgesproken) de hierboven genoemde 6,50 Euro naar mijn rekeningnummer over te maken.

  Mocht het je nu op het laatste moment alsnog niet lukken deze dag bij te wonen dan verzoek ik je vriendelijk het genoemde  bedrag toch naar mijn rekeningnummer over te maken daar ik anders met een gat in mijn begroting blijf zitten. 

  Zodra een nieuwe deelnemer zich meldt krijg je dan per ommegaande je ingelegde bedrag gestorneerd. 

  Bijvoorbaat dank voor je begrip en je medewerking.

  Met vriendelijke groet,

  Corine

 • Beste allen, 

  Ons mooie uitje Amsterdam op 12-12 as komt snel dichterbij ☺👍.

  Willet Holthuysen en restaurant De Kroonprins rekenen - ondanks alle Coronamaatregelen -  nog steeds  op ons bezoek aan hen, heel fijn  👏☺.

  Zo ook museum  Bodyworlds, waarvoor ik zelf met € 7,50  korting via  ING-spaarpunten, een kaartje heb geboekt met het tijdslot 14.30 uur. Hier verblijven we tot het vroegtijdige einde van 17.00 uur (wegens de geldende Corona-maatregelen).

  Heel fijn🙏 dat we elkaar - ondanks alle beperkingen - toch nog kunnen ontmoeten in deze barre Coronatijd...

  Ik zie naar jullie uit in het mooie Amsterdam👍🤗!  

  Hartelijke groeten, 

  Corine🙋‍♀️

   

 •  Hoi Corine,

   

  Zoojuist heb ik mij aangemeld, op de reservelijst. Beetje onzeker voor mij of ik wel mee kan. Ik ben actief bij de actie Meer Bomen Nu en dan ben ik dat weekend mogelijk weer druk. Maar zeker ook leuk.

  Dus wellicht  dat ik mij weer moet afmelden.

  Maar het belangrijkste is, als het maar gezellig is.

  Groet, Wim

 • Nou dat wordt weer uit de muur eten bij Smullers.

 • Beste allen, 

  Zoals gisteren duidelijk werd tijdens de persconferentie kan ons etentje in de avonduren bij de Libanees helaas niet doorgaan.

  Gelukkig  berichtten de mensen van De Kroonprins vandaag dat ze opnieuw naar ons uitzien voor een lekkere en gezellige lunch om 13.00 uur👏😊.  Dat is na ons bezoek met gids & rondleiding aan het mooie grachtenpand Willet Holthuysen 👍☺.

  Na deze lekkere lunch vervolgen we onze tour richting Bodyworlds, waar we tot sluitingstijd (= 17.00 uur) zullen blijven. 

  Heel graag tot ziens in het mooie Amsterdam!

  Hartelijke groeten, 

  Corine

 • Ha Corine, ik eet ook graag mee. 

 • hoi Corine, graag zou ik ook mee willen naar het Libanese restaurant

  Betreft de gids in het museum WH, wil ik graag 6,50 overmaken. Naar welk ibannummer kan ik dat doen?

  alvast bedankt. Groetjes

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.