• 03-10-2021 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: 19 september

We starten vandaag om 10.30 uur, direct bij rederij Lovers, Prins Hendrikkade 25 Amsterdam, gelegen nabij het Centraal Station. Deze rondvaart neemt ons een uur lang mee door de grachtengordel van Amsterdam. Tijdens de rondvaart is de GPS audiogids beschikbaar.

Iedere rondvaart is uniek dus mocht je al een keer een rondvaart gemaakt hebben dan kan het zijn dat deze rondvaart geheel anders is dan die eerdere. De Amsterdamse grachten zijn terug te vinden op de Unesco Werelderfgoedlijst.

De hoofdstad wordt niet voor niets: “Venetië van het Noorden” genoemd. Tijdens de rondvaart varen we langs bezienswaardigheden als het Anne Frank huis, de Magere Brug en over de rivier de Amstel.

Om teleurstellingen te voorkomen is het handig om tijdig je ticket te bestellen via de website: https://www.lovers.nl/ (Centraal Station) met het tijdslot van 10.30 uur.

Na een uur varen meren we rond 11.30 uur  weer aan en lopen we over de zeer bekende Zeedijk richting onze 1e stop, het gezellige mediterrane restaurant Olijfje, gelegen aan de Valkenburgerstraat 223D lopen (= 1,7 km)  voor een vroege lunch. Hier verpozen we tot +/- 13.30 uur.

https://www.restaurantolijfje.nl/en/home

Na de lunch  lopen we (1,2 km =  15 minuten ) een stukje terug naar de oude binnenstad - via de Oude kerk en de bekende walletjes - richting museum Onselieveheeropsolder, gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal 38, waar we een tijdslot van 14.00 uur nemen.

https://tickets.opsolder.nl/nl/tickets

Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad bevindt zich een klein wonder: Museum Ons’Lieve Heer op Solder. Bezoekers gaan er op ontdekking in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de 17e eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder.

Na ons bezoek aan het museum vervolgen we onze wandeling door Amsterdam via de Jordaanwandeling (= 4,2 km). Het zal dan tegen 16.00 uur zijn.

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/341257/wandelroute/de-jordaan-wandeling-in-amsterdam

Deze wandeling laat ons genieten van een van de meest gekende volkswijken van Amsterdam. De wandeling brengt ons langs authentieke cafeetjes, verscholen hofjes, gezellige marktjes, de beroemde Noorderkerk en Westerkerk en eindigt nabij het museum van Anne Frank.

Na deze mooie en bijzondere wandeling brengen we een bezoek aan café Sonneveld, midden in de Jordaan gelegen (Egelantiersgracht 72-74), waar we nog een Amsterdams pintje nemen op deze geslaagde dag in Amsterdam.

https://cafesonneveld.nl/

Rond de klok van 18.00 uur sluiten we deze dag gezellig af bij de Ethiopische bistro Semhar, gelegen aan de Marnixstraat 259-261 (900 meter verderop = 11 minuten lopen). Mocht je meewillen naar deze lekkere Ethiopische bistro, laat het me dan tijdig weten s.v.p. Dan bestel ik een tafeltje. 

https://www.semhar.nl/

 

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 •  Ik ga mee naar de Ethiopische bistro.

  • Hai Stef, 

   Dankjewel voor je aanmelding, heel gezellig dat je ook mee gaat uiteten 🤗. Ik ga z.s.m.  een tafeltje regelen in de Ethiopische bistro👍😋; komt goed! 

   Tot gauw ziens 🙋‍♀️👋!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Treinreizigers let op!

  Er zijn dit weekend werkzaamheden rond Schiphol. De treindienst in het gebied rond Amsterdam is dit weekend gewijzigd. Kijk nu vast op de reisplanner van NS of je eerder van huis weg moet. En of je met de eventuele extra reistijd op de heen- en terugweg kunt leven.

  https://www.ns.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor

  JB

  Werkzaamheden aan het spoor | NS
  Bekijk hier de geplande werkzaamheden aan het spoor. Ga je op reis? Check vooraf je reis in de Reisplanner.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteit

Op zondag 24 oktober 2021 is er een kennismakingsactiviteit in Bilthoven voor mensen die een keer mee willen doen met één van onze activiteiten.

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.