• 03-10-2021 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: 1 oktober

We starten vandaag om 10.30 uur, direct bij rederij Lovers, Prins Hendrikkade 25 Amsterdam, gelegen nabij het Centraal Station. Deze rondvaart neemt ons een uur lang mee door de grachtengordel van Amsterdam. Tijdens de rondvaart is de GPS audiogids beschikbaar.

Iedere rondvaart is uniek dus mocht je al een keer een rondvaart gemaakt hebben dan kan het zijn dat deze rondvaart geheel anders is dan die eerdere. De Amsterdamse grachten zijn terug te vinden op de Unesco Werelderfgoedlijst.

De hoofdstad wordt niet voor niets: “Venetië van het Noorden” genoemd. Tijdens de rondvaart varen we langs bezienswaardigheden als het Anne Frank huis, de Magere Brug en over de rivier de Amstel.

Om teleurstellingen te voorkomen is het handig om tijdig je ticket te bestellen via de website: https://www.lovers.nl/ (Centraal Station) met het tijdslot van 10.30 uur.

Na een uur varen meren we rond 11.30 uur  weer aan en lopen we richting onze 1e stop, het gezellige restaurant De Kroonprins, gelegen aan de Prins Hendrikkade 56  (= 0,3 km)  voor een vroege lunch. Hier verpozen we tot +/- 13.30 uur.

https://www.restaurant-dekroonprins.nl

Na de lunch lopen we richting museum Onselieveheeropsolder, gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal 38, waar we een tijdslot van 14.00 uur nemen.

https://tickets.opsolder.nl/nl/tickets

Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad bevindt zich een klein wonder: Museum Ons’Lieve Heer op Solder. Bezoekers gaan er op ontdekking in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de 17e eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder.

Na ons bezoek aan het museum vervolgen we onze wandeling door Amsterdam via de Jordaanwandeling (= 4,2 km). Het zal dan tegen 16.00 uur zijn.

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/341257/wandelroute/de-jordaan-wandeling-in-amsterdam

Deze wandeling laat ons genieten van een van de meest gekende volkswijken van Amsterdam. De wandeling brengt ons langs authentieke cafeetjes, verscholen hofjes, gezellige marktjes, de beroemde Noorderkerk en Westerkerk en eindigt nabij het museum van Anne Frank.

Na deze mooie en bijzondere wandeling brengen we een bezoek aan café Sonneveld, midden in de Jordaan gelegen (Egelantiersgracht 72-74), waar we nog een Amsterdams pintje nemen op deze geslaagde dag in Amsterdam.

https://cafesonneveld.nl/

Rond de klok van 18.00 uur sluiten we deze dag gezellig af bij de Ethiopische bistro Semhar, gelegen aan de Marnixstraat 259-261 (900 meter verderop = 11 minuten lopen). Mocht je meewillen naar deze lekkere Ethiopische bistro, laat het me dan tijdig weten s.v.p. Dan bestel ik een tafeltje. 

https://www.semhar.nl/

 

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  Daarnet kreeg ik een bevestiging van de zeer vriendelijke mensen van het Ethiopische restaurant Semhar. Zij verwachten ons rond de klok van 18.00 uur en houden een tafeltje voor 7 personen vrij, heel gezellig 👏🤗. 

  Heel graag tot ziens in Amsterdam, ik zie naar jullie uit🙋‍♀️👋! 

  Hartelijke groeten, 

  Corine😊

 • Dankjewel voor je berichtje Koob👏😊, heel fijn om te horen dat je nadien ook meegaat naar de Ethiopische bistro Semhar. Deze had goede recensies las ik☺👍. We gaan nu met 7 personen; hoe meer zielen hoe meer vreugd 👋😚. 

  We treffen elkaar zondag aanstaande in de overdekte boot van Lovers aan de Prins Hendrikkade, heel gezellig! 

  De boot vertrekt om 10.30 uur; ik ben er rond 10.20 uur! 

  Tot gauw ziens 👍🙋‍♀️.

  Hartelijke groeten,  

  Corine 

 • Ha Petra,

  Dankjewel voor je aanmelding; wat gezellig om te horen dat je meegaat met uitje Amsterdam. Naar ik hoop gaat het je ook nog lukken met de aanmelding voor de rondvaartboot van Lovers om 10.30 uur en het museum Ons'lieve heer op solder, dat zou heel fijn zijn. 

  Mocht je nadien mee willen gaan uiteten bij de Ethiopische bistro (lijkt me een heel bijzondere ervaring,  in Ethiopië eten ze namelijk veelal met hun handen...) net als Harry, Henriette, Joost, Sofia, Stef en ondertekende, laat dat me dan nog even weten ajb. Dan bel ik hen op en laat ik de reservering uitbreiden naar 7 personen. In Afrika gebruiken ze weinig zuivel dus is er volop (lactosevrije) keuze op de menukaart voor je👍😊. 

  Tot horens/ziens in  Amsterdam, heel gezellig☺!

  Hartelijke groeten,

  Corine🙋‍♀️

 • Hallo Corine en andere deelnemers,

  Komende zondag ben ik er bij dit leuke uitstapje niet bij. Dus een plekje vrij voor de reserve of iemand anders!

  Mijn zoon, die in Dublin woont, komt onverwacht een paar dagen naar Nederland (ik zou een paar weken geleden naar Dublin gaan, maar dat is door ziekte van zijn vriendin afgezegd). Daarom heb ik mijn geplande uitjes bij Aktivo van zaterdag en zondag afgezegd. 

  Ik ben zondag wel in Amsterdam (met de hele familie) en misschien kom ik wel een pintje halen in café Sonneveld. 

  Wens jullie een fijne dag,

   

  Els

   

  • Hai Els,

   Dankjewel voor je berichtje👍😊. Ik vind inderdaad heel jammer dat je er niet bij kunt zijn maar het is wel te begrijpen. Hopelijk maakt de vriendin van je zoon het inmiddels alweer wat beter?  Ik wens jullie ook een heel gezellige dag toe in Amsterdam, aanstaande zondag 3-10, geniet van elkaar & alles wat je tegenkomt en tot horens/ziens bij Aktivo op een later tijdstip!

   Hartelijke groeten,

   Corine

 • Beste allen, 

  Vanmorgen kreeg ik een bevestiging van lunchadres "De Kroonprins" dat zij naar ons uitzien rond de klok van 12.00 uur, heel fijn!

  Voor het diner in de  Ethiopische bistro Semhar ga ik een tafeltje voor de volgende 5 personen bespreken: Stef, Harry, Henriette, Joost en ondergetekende. Mocht je ook mee willen eten, laat dit me dan s.v.p. zo spoedig mogelijk weten.

  Tot zondag 3 oktober aanstaande, heel gezellig!

  Hartelijke groeten,

  Corine 

   

 •  Ik ga mee naar de Ethiopische bistro.

  • Hai Stef, 

   Dankjewel voor je aanmelding, heel gezellig dat je ook mee gaat uiteten 🤗. Ik ga z.s.m.  een tafeltje regelen in de Ethiopische bistro👍😋; komt goed! 

   Tot gauw ziens 🙋‍♀️👋!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Treinreizigers let op!

  Er zijn dit weekend werkzaamheden rond Schiphol. De treindienst in het gebied rond Amsterdam is dit weekend gewijzigd. Kijk nu vast op de reisplanner van NS of je eerder van huis weg moet. En of je met de eventuele extra reistijd op de heen- en terugweg kunt leven.

  https://www.ns.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor

  JB

  Werkzaamheden aan het spoor | NS
  Bekijk hier de geplande werkzaamheden aan het spoor. Ga je op reis? Check vooraf je reis in de Reisplanner.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteiten

BILTHOVEN

Zondag 24 oktober 2021

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

DEN HAAG

Zaterdag 30 oktober 2021

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link:
https://form.jotform.com/212826163162350

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.