• 03-04-2022 van 10:50 tot 21:00
 • Plaats: Arnhem
 • Laatste wijziging: 4 april

We starten om 10.50 uur bij de ingang van de Eusebiuskerk, gelegen aan het Kerkplein 1 te Arnhem, alwaar we in 2 groepen van 8 personen (tijdslot 11.00  of  11.15 uur)  de tour naar de top gaan maken. 

https://eusebius.nl

In de Eusebiuskerk maken we een reis door de tijd: van de 21ste eeuw helemaal terug naar de vroege middeleeuwen. Geniet van het fantastische uitzicht op de skyline van Arnhem vanuit de spectaculaire panoramalift (tot 73 meter hoogte!) en de glazen balkons. Durf jij het aan? Ga dan mee op deze reis naar de top!

De Eusebius is het enige kerkgebouw in Europa met een lift in de toren! De glazen balkons –  echt 100% van glas! – aan de oost- en westkant van de toren op 60 meter hoogte bieden een fenomenaal uitzicht op de stad Arnhem, de Rijn, de Betuwe, de Veluwezoom, de Achterhoek en natuurlijk Nijmegen.

Tegelijk biedt de lift een kijkje aan de binnenkant van de toren. Zo zijn de klokken van het indrukwekkende carillon in de toren van dichtbij te bewonderen.

Prins Willem Alexander en de Britse prins Charles hebben de Panoramalift tijdens de 50e herdenking van de Slag om Arnhem in september 1994 officieel in gebruik genomen.

Bovenin de toren is een documentaire te zien hoe de kerk na de Slag om Arnhem in 1944 uit de as is herrezen. Binnenin de kerk word je juist weer herinnerd aan de eeuwenlange geschiedenis.

Naast het praalgraf van Karel van Gelre (voorheen heette hij Karel van Egmond; is gestorven in 1538 en was de laatste zelfstandige feodale heerser der Nederlanden) vind je er prachtige decoraties uit de tijd dat Karel van Gelre de bouw van de kerk op zich nam (15e eeuw). De sfeervolle kapellen, het Strümphler-orgel en de Salvatorklok zorgen ervoor dat je je ogen uitkijkt.

Het oudste deel van de kerk bestaat uit de voorganger van de Eusebius: de Sint Maartenskerk, die al in het jaar 1000 op deze plek te vinden was.

We blijven ongeveer tot 12.30 uur in kerk en lopen daarna in 5 minuten naar ons lunchadres Foodvia (met kunstkelder), gelegen aan de Markt 33 voor een lekker lunch aldaar (+/- 12.45 -13.45 uur).

https://foodvia.nl

Foodvia ligt dicht bij Erfgoedcentrum Rozet. Rozet is een samenwerkingsverband tussen het voormalig Historisch Museum Arnhem en de Gelderlandbibliotheek. Het gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten en werd op 10 december 2013 officieel geopend door Prinses Beatrix. De naam dankt het gebouw aan het patroon rozet, dat op diverse wijzen in het gebouw is verwerkt.

https://www.rozet.nl/tips-arnhems-dagje uit in Rozet.

Rozet richt zich op cultuur en de verbinding van de samenleving door taal, kunst en erfgoed. We bezoeken dit Erfgoedcentrum (Kortestraat 16, verdieping -1) tot ongeveer 15.00 uur.

Daarna maken we nog een leuke rondwandeling door de stad (4 km = 2 uur ).

Gratis historische stadswandeling Arnhem - CITYROUTES

Zo tegen 17.30 uur zullen we dan bij restaurant De Smidse (sedert 1974!), gelegen aan de Duizelsteeg 12  (= 9 minuten lopen vanaf het NS-station) aankomen, alwaar een tafeltje voor ons klaarstaat voor een lekker & gezellig etentje nadien. 

https://restaurantdesmidsearnhem.nl

Mocht je nadien ook mee willen uiteten bij De Smidse, laat me dit dan tijdig weten s.v.p. Dan reserveer ik een tafeltje, heel gezellig! 

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  Gisteren waren de historische kelders helaas al dicht, vandaar de info in de onderstaande link:

  https://www.visitarnhem.com/locaties/1186829084/historische-kelders...

  Hier worden ook rondleidingen door het Gilde gehouden, gaan we zeker doen 😊🖐.

  Zodra de restauratiewerkzaamheden van de grafkelders in de Eusebiuskerk klaar zijn wil ik een nieuw dagje Arnhem inplannen met een 3-tal activiteiten. Het uitje wordt dan wel op een zaterdag gehouden zodat we dan alsnog het culturele centrum c.q. historisch museum Rozet kunnen aandoen, heel mooi👍☺. 

  Tot gauw horens/ziens!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🍀🙋‍♀️🌻🌷

  Historische Kelders Arnhem
  Onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich zo'n 36 eeuwenoude kelders, in 2001 in oude glorie gerestaureerd en onderling met elkaar verbonden.
 •  Nogmaal hartelijk dank Koob dat je mij naar Assen hebt gebracht, anders was ik niet thuisgekomen, NS treinen rijden nog steeds niet.

  Corine bedankt voor dit uitje, ik vond het erg leuk in Arnhem, de kerk, het eten en de stadswandeling. Totziens in Leeuwarden.

  Gr. Wai

  • Hai Wai, 

   Dankjewel voor je berichtje; fijn om te horen dat je genoten hebt en goed thuisgekomen bent dankzij Koob👍☺ (ondanks deze barre NS omstandigheden). Reint kon gelukkig vrij eenvoudig bus naar huis nemen. René en Miranda reden mee in de auto van Joost en zo kwam iedereen na het lekkere en gezellige etentje bij De Smidse nog goed en tijdig thuis gelukkig☺👏. 

   Heel gezellig dat je er bij was vandaag 🤗👍; dat gaan we in Leeuwarden zeker herhalen, tot gauw 😊🖐!

   Hartelijke groeten,

   Corine 🙋‍♀️🌻🌷🍀🌞

 • Wie zijn er rond 10.30 op het station?

 • Ik ga de wolk opzoeken😊

 • Tip: spreek op Arnhem Centraal af onder de wolk, zie https://www.aktivo.nl/forum/tip-afspreken-onder-de-wolk?context=cat...

 • ik hoop jullie te treffen rond 10.30 uur op het station, anders loop ik zelf naar de kerk.

  ik ga niet mee eten.

   

  • Ik kom ook met de trein en als het goed is kom ik aan om 10.30.

  • Ik ben ook rond die tijd bij de wolk, op het station 

   Tot straks 

  • Trein die heeft vertraging e  ben een half uur later in arnhem

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.