Vandaag gaan we er met elkaar weer een heel mooi dagje  Leiden van maken. We lopen gezamenlijk naar de rondvaartboot, gelegen aan de Aalmarkt 4, waar we starten met een leuke rondvaart (15 minuten van tevoren aanwezig zijn.) Vanaf het water valt er namelijk veel te zien en te beleven in de binnenstad van het mooie oude Leiden.

Via de onderstaande link bestellen we een ticket met tijdslot 11.00 uur.

https://rondvaartleiden.nl/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIvo7px9CphgMVO5RQBh0zmwt8EAAYASAAEgJzsPD_BwE

Na afloop van deze mooie rondvaart lopen we met elkaar in de richting van stadscafé Van der Werff, gelegen aan de Steenstraat 2 alwaar we van 12.15 tot 13.45 uur een heerlijke lunch gaan gebruiken.

 https://stadscafevanderwerff.nl/

Rond 13.45 uur starten we dan met de stadswandeling (4 km) "Sporen van de Slavernij in Leiden". We staan letterlijk & figuurlijk stil bij panden in Leiden die direct of indirect in het verleden betrokken zijn geweest bij de slavernij.

Na deze bijzondere wandeling bezoeken we van 15.15 uur tot sluitingstijd (17.00 uur) de tijdelijke en zeer boeiende expositie "Strijden ga ik" van Anton de Kom in museum De Lakenhal. 

Vandaag de dag is de Surinaamse schrijver & vrijheidsstrijder Anton de Kom niet meer weg te denken uit de geschiedenis. Zijn geruchtmakende boek "Wij slaven van Suriname" uit 1934 raakte in de loop der tijd echter in vergetelheid. Tot en met 7 juli as vertelt de Surinaamse Studenten Unie in museum De Lakenhal daarom nogmaals dit voor velen onbekende verhaal.

https://www.lakenhal.nl/nl/verhaal/strijden-ga-ik-anton-de-kom-en-de-surinaamse-studenten-unie

Als laatste wil ik zo rond de klok van 17.30 uur deze mooie & gezellige dag afsluiten bij het goed betaalbare eetcafé La Bota (De Laars), gelegen aan de Herensteeg 9 in Leiden. Heb je zin om mee te gaan eten bij La Bota, laat me dit dan uiterlijk 10 dagen van tevoren weten. Dan reserveer ik een plaatsje aan tafel voor je; heel gezellig.

https://www.labota.nl/ 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Zondag 16 juni as is het zover en gaan we er weer een mooi dagje Leiden van maken. Naar ik hoop is het een ieder gelukt om tijdig een ticket voor de rondvaartboot aan te schaffen met tijdstip 11.00 uur. Als iedereen rond 10.15 uur aanwezig is bij de uitcheckpoortjes op het CS van Leiden lopen we direct naar de rondvaartboot toe. 

  Na afloop van de rondvaart rekent stadscafé Van der Werff voor een lekkere lunch op ons, zo tegen de klok van 12.15 uur. Mogelijk wordt de groep daar over 2 tafels verdeeld, al naar gelang er ruimte is in het stadscafé.

  Na de lunch volgt dan het middagprogramma: de slavernijwandeling en het bezoek aan de tentoonstelling Anton de Kom in De Lakenhal. Jullie krijgen ter plekke een uitgeprinte versie van deze wandeling van mij uitgereikt. Met elkaar lopen we de route en bekijken we de bekendste panden uit de Gouden Eeuw. 

  De wandeling eindigt bij de Lakenhal waar we rond 15.15 uur naar binnengaan voor de expositie.

  We eindigen deze dag bij het gezellige La Bota waar de volgende 8 deelnemers mee gaan uiteten: Petra, Reint, Miranda, Sophia, Els, Rieke, Marion en ondergetekende. 

  Tot zover even deze laatste berichtgeving en tot ziens op zondag 16-6 as te Leiden, heel gezellig!

   

  Hartelijke groet,

  Corine

  12645019494?profile=RESIZE_584x

 • Ticket boottocht ...binnen,

  naar eetcafé Einstein wil ik ook graag mee.

   

  groet rieke

  • Hallo Rieke,

   Dank voor je aanmelding; fijn te horen dat het gelukt is met de aanschaf van een ticket voor de rondvaartboot en heel gezellig dat je er 's avonds ook bij bent als we gaan uiteten in Leiden.

   Vanwege een voetbalwedstrijd in het kader van het Europese kampioenschap zit eetcafé Einstein die middag en avond helaas al helemaal vol (en staan daar tevens mega grote tv-schermen opgesteld) dus ben ik uitgeweken naar een ander eetcafé in Leiden: La Bota!  Daar zijn we in het verleden al vaker geweest met Aktivo'ers. Het eten is er eenvoudig maar ook heel goed en betaalbaar. 

   https://www.labota.nl/ 

   De volgende 7 personen gaan mee uiteten: Petra, Reint, Miranda, Sophia, Els, Rieke en ondergetekende. Ik heb daarnet een tafel voor 8 personen gereserveerd om 17.30 uur dus zou er nu nog 1 persoon mee kunnen eten bij La Bota. 

   Voor alle deelnemers geldt dan ook: Staat je naam nog niet vermeld bij het etentje bij La Bota maar wil je na afloop wel mee uiteten, laat me dit dan per ommegaande nog even weten. Dan komt het helemaal goed op zondag 16 juni as in Leiden.

   Heel graag tot ziens in het mooie Leiden waar ooit de schilders Jan Steen en Rembrandt van Rijn het levenslicht zagen. 

   Hartelijke groet,

   Corine

   12633556063?profile=RESIZE_930x

   Succesformule in hartje centrum van Leiden - Einstein
   Eetcafé, restaurant, bar, terras aan het water. Dat alles op een unieke locatie aan de grachten in hartje Leiden. Dat is Einstein.
 • En ik kan voor 1 persoon een (gratis) entreebewijs voor museum de lakenhal bestellen. Laat het me dan even weten.

  • Hallo Els, 

   Dankjewel voor je mooie aanbod van het gratis kaartje voor de Lakenhal waar de expositie van Anton de Krom gehouden wordt, heel attent van je 😊.
   Mocht er een deelnemer zijn die daar gebruik van wil maken dan kan deze persoon zich melden bij jou 👍. 

   Heel leuk te horen dat je mee gaat uiteten bij eetcafé Einstein na afloop van deze mooie dag in Leiden. Ook Sophia heeft zich in de tussentijd gemeld hiervoor. Met jullie beider aanmelding komen we uit op 6 personen voor die avond, heel gezellig👋☺️.

   Tot gauw ziens in het mooie Leiden 👋☺️!

   Hartelijke groeten, 

   Corine👍💐🍀🧚‍♀️🪷

    

 • Ik ga ook graag mee uit eten bij eetcafé Einstein

 • Hi Corine,

  Je mag mij ook op het uit eten lijstje zetten!!

  Nog veel plezier in Wales, geniet ervan

  • Hai Miranda,

   Dankjewel voor je berichtje; heel fijn te horen dat je na afloop ook mee wilt uiteten bij eetcafé Einstein, heel gezellig👍☺️.

   https://www.einstein.nu/

   We zijn nu al met 4 personen: Petra, Reint, jij & ik en gaan er nog een mooie avond in Leiden van maken 🖐😊! 

   We houden contact, tot gauw 🤗🙋‍♀️👍🍀🪷!

   O ja, Wales is erg liefelijke door de aardige bevolking, het groene landschap🍀🍀🍀🍀🍀🌿🌿🌿🌿🌳🌳🌳🌳🌳🌳🍀🍀🍀 en de vele 🐑🐑🐏🐑🐑🐑🐑🐏🐏🐏🐑🐑🐏🐏🐏🐑🐑🐏🐏, echt een aanrader 👍🤗!

   Hartelijke groeten vanuit Wales van Corine 🧚‍♀️👍🙋‍♀️🍀🪷🌻🌷🐑🐏

   12619954495?profile=RESIZE_930x

   Succesformule in hartje centrum van Leiden - Einstein
   Eetcafé, restaurant, bar, terras aan het water. Dat alles op een unieke locatie aan de grachten in hartje Leiden. Dat is Einstein.
 • Leuk uutje Corine, ik wil ook graag in de avond mee uut eten.

  • Ha Petra,

   Dankjewel voor je reactie👍😊. Wat fijn te horen dat het gelukt is met het bestellen van een bootticket om 11.00 uur. 
   Heel gezellig dat je meegaat naar eetcafé Einstein. Ik heb je naam op de lijst voor het diner gezet. Ze serveren daar een 3 gangen keuzemenu voor €28,95 las ik op de website.

   We houden contact, tot gauw!

   Hartelijke groeten van Corine  vanuit het mooie groene Wales 👍🐏🐑🐑🐏🍀🍀🍀👍🧚‍♀️! 

    

    

    

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.