We gaan vandaag een gecombineerde activiteit doen. Als eerste wil ik de beeldentuin en de zandsculpturen bekijken. De zandsculpturen zijn altijd iets bijzonders en ieder jaar met een nieuw thema. Het pad van zus is een paarse paaltjeswandeling van Staatsbosbeheer heeft een lengte van ongeveer 12 km en gaat door de bossen van Garderen. 

Veluwse zandsculpturen

In 2009 werd de eerste editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn op het terrein van de Beeldentuin georganiseerd. Inmiddels is dit festijn uitgegroeid tot het grootste zandsculpturenevenement van Nederland. Ieder jaar wordt er gewerkt met een ander thema en altijd is er wel iets vernieuwends te zien. De geschiedenis van Nederland wordt bij de Zandsculpturen in Garderen op een verrassende manier uitgebeeld, oa aan de hand van gezegden en spreekwoorden. Een creatie van zand, kunst, vermaak en verbeelding tijdens deze tentoonstelling. Naast de vele zandsculpturen zijn er ook de houtsculpturen, miniaturen, diorama’s en zandtekeningen het bekijken waard. Je aanschouwt de hunebedbouwers, Bataven en romeinen. Verder hoe er geleefd en gewerkt werd in de Middeleeuwen en handel gedreven in de Hanzesteden. 

De beeldentuin

De Beeldentuin in Garderen bestaat ruim 25 jaar. In 1994 begonnen Adri en Joke van Ee met het fabriceren van mallen en het gieten van (tuin)beelden. Zo werd het idee geboren om de Beeldentuin te openen, een open ruimte waar alle beelden, groot en klein, een mooi plekje kregen. In 2007 werd er gestart met de bouw van een heus woonwinkeldorp van twee verdiepingen met gezellige klinkerstraatjes inclusief een stadspleintje met fontein.  En… waar vroeger de koffiehoek was, vind je nu Lunchroom de Rozentuin. Inmiddels is deze ruimte uitgegroeid tot een horecagelegenheid met ruim 130 stoelen met (verwarmd) terras.

Het pad van zus

Door boswachterij Garderen wandel je door de bossen en langs heidevelden naar het dorp Boeschoten. Hier wandel je een stukje over boerenvelden en kom je langs de bijzondere oude schaapskooi. Terug wandel je door het Speulder- en Sprielderbos, een van de oudste bossen van Nederland. Over holle wegen wandel je naar Het Gat van Zus, waar deze wandelroute haar naam aan te danken heeft.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Bedankt voor het organiseren van dit mooie uitstapje Stefan, de beeldentuin, zandsculpturen en natuurlijk de vele winkeltjes op het terrein, het was gezellig. Ook de paarse route van 12 km door een bosrijk gebied en de heide staat nu mooi in bloei. Adri, Edwin en Wim alvast een fijne vakantie toegewenst. 

 • Dag Stefan,

  Ik sluit tegen 12 uur aan in de beeldentuin. Neem dus een uurtje voor het bezoek.
  Weet nog niet of ik mee ga eten.

  Groet,

  Theo

 • Hoi Stefan.

  Ik heb mij afgemeld voor zaterdag.

  Wens jullie een plezierige dag toe.

  groetjes Djoke

 • Beste Stefan

  Ik ga alleen met de wandeling en het uit eten mee.Vorig jaar ben ik al naar de Zandsculpturenfestijn geweest.

  Heb net overnachting geboekt van vr.op de d. in Uddel.Dag er op ga ik met een groep fietsen in Twente,vandaar.

  Dus tot 14.00 uur bij de wandeling.

  Wim

 • Goedemiddag,

  Ik wil mij graag opgeven voor de beeldentuin en de zandsculpturen, ga niet mee wandelen.

  Ga ook niet mee uit eten.

  groetjes Djoke

 •  Goedemorgen, straks nog een paar uurtjes werken en daarna 2 weken vakantie! Heb alle berichtjes gelezen, Stefan ik zou graag mee uit eten gaan in de Bonte Koe.  Ik kan ook voor 4 personen een kortingskaart afrekenen maar doe niet aan tikkies. Graag gepast geld aan mij geven.

  Groetjes en tot 19 augustus, de dag ervoor kom ik terug van mijn fietsvakantie in Brabant.

 • Degenen die met mij mee willen naar de bonte koe en niet over eigen vervoer beschikken kunnen eventueel met mij mee rijden

 • Heb nu 3 kortingsbonnen voor 12 personen en Frank heeft ook een bon voor 4 personen. Dan kunnen we nu allemaal met korting naar binnen. Na afloop van deze gecombineerde aktiviteit zandsculpturen en wandeling pad van zus heb ik besloten om te gaan eten bij de bonte koe, koningsweg 2 te Garderen, voor elk dan wat wils en je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Speciale pannekoek hier al vanaf €14,50 en verder ook diverse andere gerechten. Had begrepen dat verscheidene deelnemers de vaste prijs bij het all you can eat restaurant voor €34,50 te duur vonden en daarom niet mee gingen eten. Bedenk wel hier is verder alles bij inbegrepen voor 2 uur en zit al gauw aan een prijs van€34,50. Bij de bonte koe zijn ze wel erg gastvrij en klantvriendelijk, wat erg belangrijk kan zijn. Ieder kan apart pinnen en afrekenen. Dat hoeft dus niet gezamenlijk te gebeuren. Onderling hoeft er dan niet met tikkies, contant geld ed gewerkt te worden. Gegevens bonte koe zijn https://restaurantdebontekoe.nl/. Wie graag mee wilt eten, laat me dit dan uiterlijk een week van te voren weten, ook degene die er eerst vanaf hebben gezien.

  Home
  In het centrum van Garderen vindt u Restaurant De Bonte Koe. Kom genieten op ons zonnige terras of stap binnen in het restaurant.
  • Stefan, ik ga mee eten bij de Bonte Koe.

 • Vandaag weer contact gehad met de receptie van het veluws zandsculpturenfestijn gehad. Willen we gebruik maken van de kortingsbonnen voor 4 personen a 20% dat er in een keer afgerekend dient te worden. Zorg dat dan iedereen aan de kassa €10,80 contant geld bij zich heeft. Liefst als het kan geen tikkies ed. Ik zal zelf sowieso ook een kaart afrekenen. Frank heeft ook een kortingsbon en zal dit dan ook doen.  Misschien dat een paar anderen de kaarten die ik bij me heb dit ook willen doen. Dan komt het helemaal goed.  

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.