We beginnen de dag bij Lebkov & Sons. Alles wat geserveerd wordt, is huisgemaakt met pure ingrediënten van lokale of biologische leveranciers.

Daarna gaan we op pad. Vlakbij Rotterdam CS komen we al snel het eerste groen tegen wat lange tijd niemandsland was. Bewoners uit de aangrenzende wijken hebben hier een uitdagend stadspark van gemaakt: het Essenburgpark, waar De Spoortuin en de Pluktuin onderdelen van zijn. 

We wandelen langs de Delfshavense Schie en de voormalige Van Nelle Fabriek: 1 van de bekendste voorbeelden van moderne Nederlandse architectuur.

Verderop komen we in het pittoreske Overschie. Hier valt veel te zien. Rondom de kerk in de dorpskern staan nog tal van historische huisjes. Er heerst hier nog echt een dorpsgevoel. Het Veerhuis is 1 van de iconische gebouwen in Overschie.

Bij Buitenplaats de Tempel zien we verschillende tuinstijlen, zoals de 18e eeuwse geometrische stijl, de 19e eeuw landschapsstijl, en de vroeg 20e eeuwse architectonische tuinstijl vind je hier, waardoor je nu door 3 eeuwen tuinstijlen wandelt.

Vervolgens lopen we langs de Overschiese Plassen richting Volkstuinvereniging Eigen Hof: ooit werden volkstuinen opgezet voor gezonde voedselproductie voor Rotterdamse stadsbewoners. Dit vormt met de omringende volkstuinparken een groene long voor Rotterdam en er is veel ruimte voor natuur.

We wandelen langs de rand van het Vroesenpark. Een echt stadspark dat in 1929 werd aangelegd. De ooievaar die bij Diergaarde Blijdorp broedt, komt hier dan ook iedere ochtend zijn voedsel zoeken. 

Wie zin heeft kan na afloop mee uiteten bij The Harvest (aan de achterkant van CS, Proveniersstraat 36a), waar ingrediënten direct bij lokale boeren worden ingekocht. 

Laat hieronder bij de berichten even weten of je mee wilt gaan eten. Dan kan ik van tevoren reserveren.

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Ingrid.

  Lijkt me leuk om een hapje te eten,

  Groetjes Jeffery

   

   

  • Gezellig! Ik heb de reservering nog kunnen veranderen. Tot over een paar uur.

 • Hoi Ingrid,

  Ik ga niet mee een hapje eten.

  Tot zaterdag, zin in!

 • Let op. Er zijn diverse werkzaamheden aan het spoor dit weekend. Kijk alvast op de reisplanner of je eerder, of op een ander tijdstip dan je gewend bent op reis moet.

  https://www.ns.nl/

  Welkom op de website van NS | NS
  Reisplanner voor binnenlandse en internationale treinreizen, informatie over prijzen van treinkaartjes en abonnementen, tips voor dagjes uit en infor…
  • Goed dat je het hier vermeldt! Is het voor iedereen haalbaar om te komen, zonder al te veel vertraging? 

  • Als die paar deelnemers, op wie dit van toepassing is, een trein eerder nemen zijn ze vast wel op tijd. Je hebt van die mensen die pas op het station er achter komen dat de treinen die dag anders of omrijden; en dan te laat komen. 

 • Corinne, Esther, Marion, Jenny en ik gaan na afloop nog uiteten bij The Harvest, aan de achterkant van Rotterdam CS. Zijn er nog meer mensen die mee uiteten willen? Meld je even aan, dan ga ik reserveren!

  • Hoi Ingrid, ik zie dit nu pas. Sorry. Kan ik ook nog mee uit eten? 

   Gr. Peter

  • Ga ik voor je regelen! Gezellig.

  • Hallo Ingrid,

   Ik ga ook graag mee uit eten. Tot zaterdag de 13e

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.