• 04-09-2021 van 10:00 tot 21:00
 • Plaats: Laren (N-H)
 • Laatste wijziging: 16 juli

Rond de klok van 10.00 uur lopen we via de Eemnesserweg en de door stadsarchitect Dudok ontworpen wijk "Het Kamrad"

https://steengoedgooi.nl/monumenten/kamrad/

naar theehuis ’t Bluk (Zuiderheide 2), alwaar we rond 10.45 uur op het terras neerstrijken en kunnen gaan genieten van koffie met gebak en een fenomenaal uitzicht over de Larense Zuiderheide (Goois Natuurreservaat).

’t Bluk is Larens voor een oude boomstronk die vroeger als hakblok gebruikt werd. Bij dit ‘bluk’ of hakblok midden op de hei stond een hutje, rond 1900 neergezet door een kunstschilderes. Later werd dit een theehuisje, een ideale pleisterplaats voor wandelaars en fietsers.

De Zuiderheide werd vroeger als gemeenschappelijke heide door de boeren gebruikt om schapen te weiden en plaggen te steken. Het nadeel van dit intensieve gebruik was dat de heide steeds kaler werd en hier en daar verstuifzandde. Kenmerkend zijn de 4000 jaar oude grafheuvels, in de volksmond de “Zeven Bergjes” genoemd.

https://www.bluk.nl

Rond de klok van 11.30 uur vervolgen we onze wandeling met het 'Rondje Laarder Wasmeer' (5 km; groene route). We lopen om het grotendeels drooggevallen en afgezette Wasmeer. Vanwege de bijzondere vegetatie en om een rustgebied te hebben voor de dieren is het gebied sinds 1958 alleen onder leiding van een gids gratis toegankelijk, (3e zondag van de maand maar helaas niet in Coronatijd).

https://www.wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten/startpunt-theehuis-t-bluk/1599/

De rondwandeling start en eindigt bij theehuis ’t Bluk. We slaan nu niet meer af maar volgen de Zeven Bergjesroute (oranje: 8,5 km)  naar het st. Janskerkhof, waar we even stil zullen staan bij de aanwezige neogotische kapel uit 1892 . De glas-in-loodramen van dit rijksmonument komen uit de voormalige jongensschool (nu katholieke basisschool  De Binckhorst – st. Jan) aan de Eemnesserweg 17 in Laren. Midden op dit kerkhof stond tot 1586 de oude Sint-Vituskerk van Laren.

https://www.routeyou.com/nl-nl/location/view/47990429/het-sint-janskerkhof

Tegenover het st. Janskerkhof heb je een vestiging van restaurant La Place, gelegen aan de Westerheide 2, waar we zo tegen 12.30 uur nog een lunchstop maken en opnieuw kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de heide.

Rond 13.15 uur pakken we het spoor van de Zeven Bergjesroute weer op en lopen we in noord-oostelijke richting, om rond de klok van 15.00 uur bij het Singermuseum aan te komen, waar we tot 16.30 uur zullen verblijven.

https://www.singerlaren.nl/

Als laatste onderdeel maken we een korte wandeling door het mooie oude hart van het dorp Laren en bezoeken we de Laarder kermis (als deze t.z.t door mag gaan).

Wandelroute door Laren - Recreatieve wandelroute | RouteYou

Deze wandelroute duurt ca. 1 uur. Al wandelend komen we langs oude boerderijen, villa's, kerken en monumenten, lezen we over de oude tradities en gebruiken van zowel de oorspronkelijke bevolking van Laren als de 'nieuwkomers' in Laren. De 'nieuwkomers' zijn schilders, schrijvers en forensen uit drukke steden die vanaf 1870 het vroeger afgelegen boerendorp Laren ontdekten.

Een uitgebreide route in print is voor de liefhebbers verkrijgbaar in het Singer te Laren.

Rond de klok van 18.00 uur nemen we  bus 108 of 109 terug naar Hilversum, centraal station, waar een ieder zijn of haar weg (naar huis) kan vervolgen.

Ter afsluiting van deze mooie dag wil ik om 18.30 uur gaan uiteten bij Indiaas restaurant Ganesha (nabij treinstation Hilversum). Mocht je zin hebben om lekker mee te gaan uiteten laat dat me dan z.s.m. weten want dan reserveer ik tijdig een tafeltje.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Ja, het gaat beter met mijn knieën. Zeker. Hoogstwaarschijnlijk ga ik wel afhaken bij het St.Janskerkhof in Laren. ik heb gezien dat daar een bus stopt, die naar Hilversum gaat namelijk.

  • Hai Petra, 

   Wat moedig van je dat je ondanks je zere knieën meegaat met deze natuur- & cultuurwandeling Laren; heel gezellig je dan weer live te spreken.

   Mocht je toch besluiten om mee te gaan naar het Singermuseum & de Laarder kermis plus het " Rondje om de sint Jan" , weet dan dat je welkom bent.

   De omgeving van Laren  is heel mooi en bijzonder. Dat vond kunstschilder Mauve destijds ook (vandaar zijn vele schilderijen) dus zie maar!

   Hartelijke groet,

   Corine 

 • Ha Petra,

  Dankjewel voor je aanmelding, heel fijn en leuk om te horen dat je meegaat met deze mooie natuur- & cultuurwandeling Laren.

  Zijn je pijnlijke knieën alweer een beetje hersteld? Het is door Corona alweer veel te lang geleden dat we elkaar gezien & gesproken hebben. 

  We praten gezellig bij op 4 september as; hou je haaks en blijf gezond! 

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

 •  het is me nu gelukt. ik ga niet mee uit eten Corine. Lijkt me leuk je weer te ontmoeten!

  Groetjes,

   

  Petra

 • de aanmelding overzet van reservelijst naar deelnemer is blijkbaar niet goed gegaan.

  kun jij er even naar kijken?

 • Hallo Coirine,

  heb me net aangemeld met de link, maar zie mezelf niet op de lijst staan nog. Ik wil graag mee.

 • Hallo Corine ,
  Mailtje van Harrie ,ik had graag meegegaan maar ik ben dan aan het fietsen naar compostela
  zie je nog wel bij een of andere uitje.
  • Ha Harry,

   Dankjewel voor je berichtje, jammer om te horen dat je niet meegaat naar Laren. Ik heb nog wel meer leuke uitjes in petto dus dan komt het treffen van elkaar wel goed.

   Ik wens je hierbij alvast heel veel plezier en mooie ervaringen toe tijdens je fietsreis naar Santiago de Compostella en hoop je gauw te zien in Duitsland op 26-6 as, heel gezellig!

   Hartelijke groeten,
   Corine 😉👍
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.