• 04-09-2021 van 10:00 tot 21:00
 • Plaats: Laren (N-H)
 • Laatste wijziging: 3 september

Rond de klok van 10.00 uur lopen we via de Eemnesserweg en de door stadsarchitect Dudok ontworpen wijk "Het Kamrad"

https://steengoedgooi.nl/monumenten/kamrad/

naar theehuis ’t Bluk (Zuiderheide 2), alwaar we rond 10.45 uur op het terras neerstrijken en kunnen gaan genieten van koffie met gebak en een fenomenaal uitzicht over de Larense Zuiderheide (Goois Natuurreservaat).

’t Bluk is Larens voor een oude boomstronk die vroeger als hakblok gebruikt werd. Bij dit ‘bluk’ of hakblok midden op de hei stond een hutje, rond 1900 neergezet door een kunstschilderes. Later werd dit een theehuisje, een ideale pleisterplaats voor wandelaars en fietsers.

De Zuiderheide werd vroeger als gemeenschappelijke heide door de boeren gebruikt om schapen te weiden en plaggen te steken. Het nadeel van dit intensieve gebruik was dat de heide steeds kaler werd en hier en daar verstuifzandde. Kenmerkend zijn de 4000 jaar oude grafheuvels, in de volksmond de “Zeven Bergjes” genoemd.

https://www.bluk.nl

Rond de klok van 11.30 uur vervolgen we onze wandeling met het 'Rondje Laarder Wasmeer' (5 km; groene route). We lopen om het grotendeels drooggevallen en afgezette Wasmeer. Vanwege de bijzondere vegetatie en om een rustgebied te hebben voor de dieren is het gebied sinds 1958 alleen onder leiding van een gids gratis toegankelijk, (3e zondag van de maand maar helaas niet in Coronatijd).

https://www.wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten/startpunt-theehuis-t-bluk/1599/

De rondwandeling start en eindigt bij theehuis ’t Bluk. We slaan nu niet meer af maar volgen de Zeven Bergjesroute (oranje: 8,5 km)  naar het st. Janskerkhof, waar we even stil zullen staan bij de aanwezige neogotische kapel uit 1892 . De glas-in-loodramen van dit rijksmonument komen uit de voormalige jongensschool (nu katholieke basisschool  De Binckhorst – st. Jan) aan de Eemnesserweg 17 in Laren. Midden op dit kerkhof stond tot 1586 de oude Sint-Vituskerk van Laren.

https://www.routeyou.com/nl-nl/location/view/47990429/het-sint-janskerkhof

Tegenover het st. Janskerkhof heb je een vestiging van restaurant La Place, gelegen aan de Westerheide 2, waar we zo tegen 12.30 uur nog een lunchstop maken en opnieuw kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de heide.

Rond 13.15 uur pakken we het spoor van de Zeven Bergjesroute weer op en lopen we in noord-oostelijke richting, om rond de klok van 15.00 uur bij het Singermuseum aan te komen, waar we tot 16.30 uur zullen verblijven.

https://www.singerlaren.nl/

Als laatste onderdeel maken we een korte wandeling door het mooie oude hart van het dorp Laren en bezoeken we de Laarder kermis (als deze t.z.t door mag gaan).

Wandelroute door Laren - Recreatieve wandelroute | RouteYou

Deze wandelroute duurt ca. 1 uur. Al wandelend komen we langs oude boerderijen, villa's, kerken en monumenten, lezen we over de oude tradities en gebruiken van zowel de oorspronkelijke bevolking van Laren als de 'nieuwkomers' in Laren. De 'nieuwkomers' zijn schilders, schrijvers en forensen uit drukke steden die vanaf 1870 het vroeger afgelegen boerendorp Laren ontdekten.

Een uitgebreide route in print is voor de liefhebbers verkrijgbaar in het Singer te Laren.

Rond de klok van 18.00 uur nemen we  bus 108 of 109 terug naar Hilversum, centraal station, waar een ieder zijn of haar weg (naar huis) kan vervolgen.

Ter afsluiting van deze mooie dag wil ik om 18.30 uur gaan uiteten bij Indiaas restaurant Ganesha (nabij treinstation Hilversum). Mocht je zin hebben om lekker mee te gaan uiteten laat dat me dan z.s.m. weten want dan reserveer ik tijdig een tafeltje.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  't Singer stuurt alle bezoekers een berichtje met daarin een QR-code over de te volgen audiotour morgen in het museum.

  Neem dus de oortjes van je smartphone mee, dan zit je zeker goed 👂👍.

  Tot morgen, heel gezellig☺. 

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

 • Is het de bedoeling om om 10 uur te verzamelen bij Hilversum station, klopt dat?

  • Hai Petra, 

   Dankjewel voor je berichtje. Je constatering is helemaal juist ja👍. Om 10.00 uur verzamelen we aan de voorkant van het station, waarna we gezamenlijk richting 't Bluk  lopen en op het terras onder het genot van koffie met gebak gaan genieten van het mooie uizicht over de bloeiende heide. De uitbater weet dat we komen en heeft een tafel voor ons gereserveerd. 

   Het wordt prima wandelweer dus gaan we met een goed humeur de paden op en de lanen in👍🌞😊🌳. 

   Tot morgen,  heel gezellig!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Hoi René, 

  Dankjewel voor je aanmelding en wat leuk om te horen dat je nadien ook mee wilt uiteten bij Ganesha in Hilversum. Dat is tevens een gezellige afsluiting van  deze mooie heidewandeling met museumbezoek.

  Ik ga vandaag een tafel voor 4 personen bespreken. Joost en IngeV gaan ook mee uiteten, heel gezellig. 

  Tot zaterdag!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

   

 • Hoi Corine

  Wegens aanhoudende knieproblemen moet ik mij afmelden voor aanstaande zaterdag

  Koob

  • Ha Koob, 

   Dankjewel voor je berichtje. Wat akelig voor je dat je problemen ondervindt met je knieën, je wandelt immers heel graag. Doe nu maar ff rustig aan; je herstel heeft tijd nodig.

   Van harte beterschap en heel graag tot een volgende keer; gezellig als je er t.z.t. weer bij bent.  

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Hoi Corine,    

  A.S. Zaterdag kan ik helaas niet komen.

  Wegens privé omstandigheden.

  Voor jullie alvast een fijne wandeldag !

  Groeten,

  Monique.

   

   

   

  • Hai Monique,

   Dankjewel voor je berichtje; heel jammer om te horen dat je verhinderd bent zaterdag aanstaande maar enfin, het is niet anders. Het belooft mooi weer te worden dus gaan we er met elkaar weer een mooie dag van maken.

   Heel veel sterkte gewenst en graag tot een volgende keer; hou je haaks. 

    

   Hartelijke groeten,

   Corine

 • Hai Yvonne, 

  Heel gezellig dat je meegaat op de wandeling richting Laren (NH) met al haar schoonheden, fijn dat het op de valreep toch gelukt is. Mocht je na afloop ook zin hebben in een etentje bij Ganesha in Hilversum (start- en eindpunt van deze wandeling) laat dat me dan nog ff weten ajb zodat ik tijdig een tafeltje voor ons allen kan reserveren.

  Deze uitnodiging geldt natuurlijk voor alle deelnemers doe zich nog niet opgegeven hebben. Ik zie naar jullie uit, heel gezellig!

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten, 

  Corine

   

 • Beste allen,

  We bezoeken tijdens deze mooie wandeling ook de Singer tentoonstelling "De ontdekking van het heden" met  daarin werken van Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls...

  Mocht je deze tentoonstelling willen bezoeken (MJK gratis, zonder 17,50 Euro) dan is het handig als je daar nu alvast een reservering voor maakt met tijdslot van 15.00 uur. Zo ben je zeker van een kaartje. 

  Let op: Niet alles in het Singer kost geld. Zo is er ook de vrij toegankelijke (gratis) tentoonstelling: Window of opportunity van Ana Oosting. 

  We blijven tot  +/- 16.30 uur in het Singer museum. Je kunt tot die tijd ook op het mooie terras (met uitgebreide menukaart) plaatsnemen. Nadien vervolgen we ons programma weer met een wandeling door het oude hart van Laren en een kort bezoek aan de Laarder kermis. 

  Als laatste nemen we gezamenlijk de bus terug naar Hilversum alwaar we om 18.30 uur nog een hapje gaan eten bij restaurant Ganesha. Inge en Joost hebben al toegezegd dat ze mee gaan eten, heel gezellig.

  Mocht je ook graag mee willen eten en je nog niet opgegeven hebben voor het diner bij Ganesha, doe dat dan zo spoedig mogelijk s.v.p. Dit om teleurstellingen te voorkomen. 

  Tot zover weer even deze update.

  Heel graag tot ziens op zaterdag 4 september as  om 10.00 uur bij de uitgang van CS Hilversum!

  Hartelijke groeten,

  Corine

   

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteit

Op zondag 24 oktober 2021 is er een kennismakingsactiviteit in Bilthoven voor mensen die een keer mee willen doen met één van onze activiteiten.

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.