Oudewater: Dit Utrechtse stadje is de oudste stad in het Groene Hart – het heeft al sinds 1265 stadsrechten – en heeft zijn welvaart van destijds te danken aan de touwindustrie. 

De Waag van de stad Oudewater wordt ook wel de Heksenwaag genoemd, omdat hier van de 16de tot in de 18de eeuw personen werden gewogen die van hekserij werden beschuldigd.

Omdat het touwmuseum laatst gesloten was en de heksenwaag ook niet toegankelijk was, vandaag een herhaling. Museum de heksenwaag vertelt een verhaal over de heksenvervolging. Het tweede museum is het touwmuseum. Naast de vaste tentoonstelling van Hennep tot Touw wordt er jaarlijks een nieuwe tentoonstelling ingericht. Verdere info vind je op www.deheksenwaag.nl en www.touwmuseum.nl

Vooraf gaan wij nog koffie drinken. Vervolgens gaan we met de bus naar Oudewater.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Deze reactie is verwijderd.
  • Wij versamelen op station utrecht   en gaan met de bus naar oudewater

 • Misschien beter om wat eerder te starten.

 • Er kan niet gereserveerd worden voor deze korte periode.

 • Henriette, het touwmuseum sluit om 16 uur.

  •  Heb net gebeld reserveren is niet verplicht wij gaan eerst naar het touwmuseum  beide musea liggen op  150 meter afstand

  • Het touwmuseum is erg klein zo ook de heksenwaag

 • Wij gaan lunchen bij de lumiere

 • Willen jullie een tijdslot nemen om 14.15 voor de heksenwaag en om half4 voor het touwmuseum

 • moeten wij ook tijdsloten reserveren, zo ja, hoe laat?

  groetjes Djoke

 • Dus 11.30 uur onder de wolk

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.