• 25-10-2020 van 12:45 tot 17:00
 • Plaats: Leiden
 • Laatste wijziging: 23 oktober

Vanaf Centraal Station Leiden maken we eerst tot aan de Hortus een korte stadswandeling (1 kilometer). We komen langs twee molens en we zien waar Rembrandt van Rijn geboren is (Rembrandtkwartier). Vervolgens wandelen we naar de Hortus Botanicus. 

De Hortus in Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Bezoekers kunnen hier terecht voor een rustgevende wandeling; onderzoekers uit de hele wereld komen hier om onderzoek te doen naar de vermaarde collectie van de Hortus.

Na het bezoek aan de Hortus kunnen we nog even wat gaan drinken in het Hortus café of ergens in de buurt van de Hortus. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • NB: Vanaf 15 oktober is een mondkapje VERPLICHT in de binnenruimtes.
 • Kan ik dan op het tijdslot van Esther mee
  Zoals ik al zei ik hoor het wel
  • Hoi Harrie, door de verscherpte corona-maatregelen mogen we in de Hortus maar met een groep van max 4 personen zijn, dus ik denk dat het beter is om met z'n vieren te gaan. Mocht er nog iemand afvallen dan kun je die plek innemen. Het is even niet anders. Hopelijk kunnen we een volgende keer met een grotere groep. groetjes, Ellie
 • Hallo mensen ik kan me niet inschrijven als het goed is kan ik dan mee ,ik hoor het wel.
  grtn Harrie
 • Ticket voor reservering is alvast gelukt.
  • Top 👍
  • Ellie ik vind het heel jammer maar ik heb me afgemeld. Ik heb erover gedacht, maar ik zie het onder huidige omstandigheden niet zitten om te gaan. Ik wens jullie een plezierige dag.
  • Ok, geen probleem, als er vier over blijven gaat het gewoon nog door want we lopen voornamelijk buiten. Tot een volgende keer dan maar.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

Inloggen om te zien wie online is.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.