• 19-12-2021 van 11:15 tot 16:15
  • Plaats: Delft
  • Laatste wijziging: 18-12-2021

Vandaag wilde ik de tentoonstelling Jingdezhen 1000 jaar Chinees porselein bezoeken.

 

Reis, aan de hand van ruim 90 topstukken in combinatie met hedendaagse foto’s van Aart Kooij, door duizend jaar keramiekgeschiedenis.

Ontdek hoe in Jingdezhen al eeuwenlang op dezelfde wijze het hoogwaardige porselein wordt gedraaid, geglazuurd, beschilderd en gebakken, zowel voor de keizer als voor een eenvoudige boer.

Geniet van de rijke verzameling objecten uit Nederlandse topcollecties en de eigen collectie, gekozen vanwege hun schoonheid, de vakkundige ambachtelijke uitvoering of vanwege hun historische betekenis. 

Bewonder het vroegste porselein uit de 10de eeuw, het befaamde Ming-porselein en topstukken van exportporselein voor Azië en Europa.Ontdek het laatste keizerlijke porselein van de 19de eeuw en kunstporselein van de eerste en hedendaagse porseleinkunstenaars.

 

https://prinsenhof-delft.nl/ontdek-het-museum/tentoonstellingen/jingdezhen

 

We spreken af om 11.15 uur op het station Delft, naast de AH to go.

Daar vandaan lopen we naar het Prinsenhof en reserveren vooraf een kaartje voor 11.30 uur.

 

Om 13.00 uur zijn we welkom in pancakesrestaurant het ABC waar president Clinton samen met Hillary poffertjes heeft gegeten in 1997.

https://www.trouw.nl/nieuws/clinton-eet-stiekem-poffertjes-in-delft~b0375684/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Na het eten (ong. 14.30 uur) lopen we in een kwartier naar museum Royal Delft ("De Porseleine Fles") toe waar al sinds 1653 Delfts Blauw gemaakt wordt.

https://royaldelft.com/over-ons/

Delfts Blauw sinds 1653

Royal Delft creëert al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Van generatie tot generatie wordt dit eeuwenoude ambacht doorgegeven en worden nog altijd iconische topstukken volledig met de hand gemaakt in Delft. Naast klassieke stukken bestaat de collectie ook uit hedendaagse decoraties. De gehele collectie is te bekijken in de Royal Delft webshop en in onze showroom in Delft. Wilt u zien hoe authentiek Delfts Blauw wordt gemaakt? Bezoek dan het Royal Delft Museum.

 

 

Tickets:

PRINSENHOF:

https://prinsenhof-delft.nl/plan-je-bezoek/toegangstickets

ROYAL DELFT:

https://tickets.royaldelft.com/nl/tickets?_ga=2.142615537.556095657.1639070924-1384862409.1639070923

 

 

Vergeet niet te reserveren. Royal Delft tijdslot niet nodig wel reservering.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.