• zondag 04-02-2024 van 12:30 tot 17:00
  • Plaats: Leerdam
  • Laatste wijziging: 2 februari

Tot 1870 was Leerdam volledig omgracht, ommuurd en omwald. Daar is alleen de Zuidwal van overgebleven. Bijzonder zijn de kleine muizentorentjes. Dit zijn kleine torenwoningen die in 1738 zijn gebouwd. Tegenwoordig zijn deze torentjes nog steeds bewoond of in gebruik door bijvoorbeeld een cafeetje. Bij dat cafeetje De Muizentoren gaan we genieten van iets te drinken en van huisgemaakte lekkernijen.

Daarna wandelen we naar Asperen. Daar bevindt zich in de rivier de Linge een bijzonder sluizencomplex dat van cruciaal belang was voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook komen we langs fort bij Asperen (wat helaas niet open is om te bezichtigen).

Het volgende dorpje is Acquoy en dat is ongeveer halverwege de route. Daar kunnen we evt. bij Gasterij-Tapperij 'Lingezicht' nog wat te drinken nemen. Tijd om terug te lopen naar Leerdam.

Er zijn vast genoeg restaurantjes om te blijven eten. Zelf moet ik tussen 17.00 en 17.30 uur weer verder.

 

Parkeerinformatie

Kijk uit waar je parkeert. Goed op borden letten en de zogenoemde blauwe zones. Op diverse locaties in Leerdam geldt een maximale parkeertijd, variërend van 1 uur tot 12 uur. Over het algemeen geldt dat je kort mag parkeren op drukke locaties en in het centrum. Langer parkeren kan veelal op rustige locaties en buiten het centrum.

Hieronder vind je een overzicht van de diverse betaalde parkeerlocaties (op zondag gratis volgens mijn informatie, twijfel je: zet je auto buiten het centrum en loop in een paar minuten naar het station):

  • Vrijheidsstraat: maximaal 12 uur parkeren
  • Ambtsplein: maximaal 12 uur parkeren

Gratis parkeerterreinen

- Voorwaartsveld

- parkeerterrein bij het NS-Station (geen idee of dat alleen voor P&R geldt)

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • 12372645892?profile=RESIZE_710x

  • Krijg een bericht plek vrijgekomen meld je aan .waar haha alles is vol

  • Ik krijg net een bericht dat De Muizentoren op zondag niet open is. Dan gaan we bij restaurant Het Veerhuys wat drinken.

    Deze wandeling organiseer ik dan, mogelijk en mss een andere route, in de zomer nog een keer op een zaterdag. Dan is ook het fort bij Asperen open.

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.