Aan het einde van dit pad een dubbeletappe.
We starten op vrijdag in Willemstad met het eerste deel naar Steenbergen. Op zaterdag volgt het slot van Steenbergen naar Bergen op Zoom.

Het gebied van West Brabant viel tot de late middeleeuwen onder bestuur van de heerlijkheden van Breda en Bergen op Zoom. De omgeving van Steenbergen en Wouw viel onder de heer van Breda. De polders in het noorden vielen toe aan Bergen op Zoom.
De kleigronden werden al in de 15e eeuw bedijkt. Er werd veel meekrap verbouwd waaruit in Bergen op Zoom de rode verfstof werd gewonnen. 

De historie in dit gebied is vooral gekoppeld aan de 80 jarige oorlog (1568-1648). Staats Brabant zoals Noord-Brabant destijds genoemd werd, behorend tot de republiek der zeven provinciën, lag op de grens van de republiek met de door Spanje gecontrolleerde gebieden. 
De sporen van deze geschiedenis zie je terug in de versterkte steden Willemstad, Steenbergen en Bergen op Zoom. Daarnaast komen we een tweetal forten tegen. Veel van de verdedigingswerken zijn inmiddels afgebroken. De vesting van Willemstad heeft nog tot honderd jaar geleden  dienst gedaan.
Steenbergen scheidt niet alleen de twee etappes. Het is ook de grens tussen klei en zandgronden. De eerste dag genieten we van vergezichten, de tweede dag treffen we meer begroeiing.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.