• 30-08-2020 van 10:10 tot 17:00
  • Plaats: Schoonhoven
  • Laatste wijziging: 22 juli

De vijfde etappe loopt van Schoonhoven naar Kinderdijk. Voordat we de pont nemen naar de overkant drinken we koffie in Schoonhoven. We lopen vandaag door de Alblasserwaard door en langs polders met groene vergezichten. We lopen langs Groot-Ammers, Streefkerk en Nieuw-Lekkerland. We lopen niet door het hart van deze dorpen zelf, daarom zoeken we halverwege nog een stop van de route in Streefkerk.

Onderweg komen we sporen uit vroeger tijden tegen, dus ook uit de tijd van Floris V. Hij zorgde bijvoorbeeld voor de aanleg van de ringdijk om de Alblasserwaard. Bij Streefkerk werd de afwatering via sluisjes rechstreeks op de Lek gedaan. Toen dat niet meer ging werden de sluizen gesloten en namen molens deze taak over. Deze vindt je terug aan de zuidwest kant van Streefkerk

We eindigen bij Kinderdijk en nemen de bus terug. Hetzij aan deze kant, hetzij aan de andere kant van de Lek in Krimpen aan de Lek. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.