• 18-10-2020 van 10:30 tot 17:00
 • Plaats: Rotterdam
 • Laatste wijziging: dinsdag

Vandaag de zesde etappe van Kinderdijk naar Dordrecht.
"Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt." luidt een bekende spreuk. Er zijn meerdere verklaringen voor de betekenis en oorsprong van deze spreuk. De meest aannemelijke lijkt gelegen in de de verzanding van de waterwegen rond Dordrecht in de 19e eeuw. Daar hebben we als wandelaars dan weinig last van!
Dordrecht heeft een rijke historie en was lang de belangrijkte stad van Holland.
Het kreeg stadsrechten in 1220 en het stapelrecht in 1299 van Jan I, de zoon van Floris V. Door het stapelrecht groeide de handel en daarmee ook de rijkdom en omvang van Dordrecht.

We nemen eerst de waterbus vanuit Rotterdam naar Kinderdijk om te genieten van de weidse uitzicht op de Maas. De wandeling start bij de molens van Kinderdijk en loopt door de polders van de Alblasserwaard via Oud-Alblas en papendracht naar de Merwede. Na de brug zien we een glimps van de Biesbosch en steken we het Wantij over. Daar verlaten we de route en volgen het Wantij naar de oude binnenstad van Dordrecht. We sluiten af met een maaltijd bij de Italiaan.

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Jos, we starten ergens anders dan we eindigen. Dan is het openbaar vervoer de enige optie om te komen. Klopt dat?
  • Hallo Leotine,
   Niet persé, soms is poolen een optie, ik denk deze keer niet. Wat wel vaker gebeurd is dat iemand met auto naar start of finish rijdt en dan zelf een stuk met OV doet. Nu zou denk ik gezien aanvangtijdstip parkeren in Dordrecht met trein naar Rotterdam en dan naar Willemskade een mogelijkheid moeten zijn.
   Groet Jos.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

Inloggen om te zien wie online is.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.