• 18-04-2021 10:00
  • Plaats: Dordrecht
  • Laatste wijziging: 23 maart

****  in verband met coronamaatregelen  ****
****  verplaatst van 21 mrt naar 18 apr   ****

Vandaag de zevende etappe van Dordrecht Stadspolders naar Schenkelse dijk.
De geschiedenis van het gebied waar we vandaag doorheen wandelen gaat niet terug tot de tijd van Floris V. Dat heeft te maken met de Elisabethsvloedvan 1431. Dordrecht verloor een deel van haar achterland en kwam min of meer op een eiland te liggen. Door de Hoekse en Kabeljauwse twisten stonden lagere progressieve adel en conservatieve hogere adel tegenover elkaar. Door de strijd tegen elkaar werd de strijd tegen het water minder belangrijk. 1953 was dus in dat opzicht zeker niet uniek. Deze vloed leidde eveneens tot het ontstaan van de Biesbosch, waar we een klein stuk van meekrijgen. We eindigen in de Hoekse waard, waar de vloed ook haar sporen heeft nagelaten.

De wandeling start bij Station Dordrecht Stadspolders en loopt parallel aan het Wantij naar de nieuwe Merwede. Daar volgen we de oever door een natuurgebied met schorren. We ronden het eiland van Dordrecht door langs de Dordtse biesbosch naar de Dordtsche Kil te lopen. Via de Kiltunnel gaan we naar de Hoekse Waard, we volgen de Kil terug in de richting van de Nieuwe Merwede en volgen de weg naar Strijensas

De Hoekse Waard kent weinig mogelijkheden voor openbaar vervoer. Aan het einde rijden we per auto terug naar het station in Dordrecht. Voorlopig max 8 deelnemers, mogelijk later meer.

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.