• 17-10-2021 van 10:00 tot 17:00
  • Plaats: Amsterdam
  • Laatste wijziging: 17 oktober

Pelgrimspad deel één heeft als subtitel langs kansels, ketters en kaarsen.
Wellicht komt bij pelgrimeren eerder een beeld van Zuid Europa bovendrijven of wanneer je aan Nederland denkt, het gebied beneden de rivieren waar de paapse kultuur veel meer is blijven hangen.
Niets is minder waar, ook boven de rivieren zijn plekken terug te vinden die deze kultuur markeren. Het startpunt van deze etappe, Amsterdam kent sinds 1345 het mirakel. Dit mirakel van Amsterdam, waarbij een hostie driemaal terugkwam op de plek waar het weggehaald was, leidde aan het einde van de Middeleeuwen tot een ware pelgrimage op Nederlandse bodem. Na de reformatie in de 16e eeuw was deze pelgrimage niet langer mogelijk. In de 19e eeuw toen andersgelovigen bestuurlijk gesproken meer toegestaan werd kwam deze pelgrimage langzaam weer op gang en kennen we die vandaag de dag nog als de stille omgang.
Daar waar mogelijk is het de bedoeling even "stil" te staan bij bijzondere plekken langs de route, juist ook omdat pelgrimeren meer is dan wandelen. Dat meer laat zich niet eenvoudig verklaren of uitleggen omdat het voor eenieder heel persoonlijk is. Wil je dit pad als de start van jouw pelgrimsroute meewandelen dan ben je van harte welkom.

De route van deze etappe begint voor het centraal station in Amsterdam en loopt door de binnenstad naar het Vondelpark. Na het Vondelpark loop we door Amsterdam-Zuid naar de Bosbaan en het Amsterdamse Bos. Na het Bos lopen over het "oude land" aan de Haarlemmermeer naar Aalsmeer.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • Dank je wel Jos, het was een mooie wandeling . Een wandeling met cultuur in de stad Amsterdam  , Veel  natuur in het Amsterdamsebos en  vliegtuiggeweld nabij schiphol .

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.