• 06-09-2020 van 12:50 tot 17:00
  • Plaats: Leiden
  • Laatste wijziging: 3 september

Vandaag gaan we naar de boeiende tentoonstelling "Pilgrims naar Amerika" in de Lakenhal. De pilgrims waren geloofsvluchtelingen uit Engeland en hebben van 1609-1620 in de binnenstad van Leiden gewoond, waar zij in vrijheid hun geloof konden uitoefenen. Leiden was in die tijd een veilige haven voor veel geloofsvluchtelingen uit allerlei landen. In 1620 besloten de Pilgrims Leiden te verlaten en met het schip de Mayflower naar Amerika te vertrekken. Daar stichtten zij een kolonie: Plymouth colony. Ondanks tegenslagen werd het toch een welvarende kolonie en meer Europeanen trokken naar deze kolonie om zich daar te vestigen. De Pilgrims worden gezien als de grondleggers van de VS. Enkele presidenten stammen van deze Pilgrims af. 

De tentoonstelling laat het leven van de Pilgrims in Leiden zien maar ook hoe zij leefden in Amerika.

Naast deze tentoonstelling is er in de Lakenhal nog veel meer te zien, zoals schilderijen van Hollandse meesters en informatie over de vroegere Lakenindustrie in Leiden. Zie ook : www.lakenhal.nl 

We ontmoeten elkaar om 12.50 op CS Leiden (Centrumkant) en wandelen dan naar de Lakenhal (5 minuten lopen). Parkeren kan bij Parkeergarage Lammermarkt, gelegen tegenover de achterzijde van de Lakenhal. 

Na het museumbezoek kunnen we nog wat gaan drinken op één van de gezellige terrassen in de binnenstad. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

Inloggen om te zien wie online is.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.