• zaterdag 10-12-2022 van 12:00 tot 20:00
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: vrijdag 09-12-2022

Vandaag gaan we er met elkaar weer een mooie en gezellige dag van maken in Amsterdam middels een bezoek aan De Hermitage en het Amsterdam Light Festival via een rondvaart door de grachten.

De Hermitage Amsterdam is een kunstmuseum en ligt aan de Amstel. Het is van oorsprong een onderdeel van het Hermitage Museum in Sint Petersburg, een van de grootste musea ter wereld. Catherina de Grote, een groot kunstliefhebber, heeft in de 18e eeuw het paleis uitgebreid met een gebouw voor de groeiende kunstcollectie. De locatie in Amsterdam wordt normaliter gebruikt om meer dan drie miljoen kunstwerken tentoon te stellen, kunstwerken die ooit in het 'originele' museum waren. Er zijn jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers in de Hermitage in Amsterdam.

Noot: Het grootste deel van het pand van de Hermitage Amsterdam, dat vanwege de oorlog in Oekraïne is dichtgegaan, heeft vanaf 1 april jl een tijdelijke nieuwe bestemming gekregen. In het museumgebouw aan de Amstel is sedert die tijd een tentoonstellingsserie te zien met de naam "Dutch Heritage Amsterdam". De bedoeling is dat daarin achtereenvolgens vijf topstukken van andere Nederlandse musea worden geëxposeerd, die het museum voor enkele weken in bruikleen krijgt. 

Het eerste werk dat wordt tentoongesteld in het Hermitagegebouw is Het melkmeisje van Johannes Vermeer, dat normaal gesproken in het Rijksmuseum hangt en niet vaak wordt uitgeleend. Welke kunstwerken gaan volgen wordt later bekend gemaakt. Hoe de toekomst van het museum eruit gaat zien is nog onduidelijk.  Onder het dak van de Hermitage huist vanaf 9 maart 2022 het Amsterdam Museum. 

De Hermitage was aanvankelijk een bejaarden- c.q. verpleeghuis (De Amstelhof). Het gebouw bestaat al meer dan 250 jaar! Het interieur is in 2009 helemaal gerenoveerd, wat ongeveer 40.000.000 Euro heeft gekost. Men heeft ervoor gezorgd dat het exterieur overeenkomt met hoe het er vroeger uitzag, om op die manier de Nederlandse geschiedenis te behouden. De restauratie is onderdeel geworden van meerdere duurzaamheidsprojecten t.a.v. het verminderen van energieverbuik. 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hermitage_Amsterdam

Hieronder volgt een overzicht van de prachtige tentoonstellingen die te zien zijn in de Hermitage:

Groepsportretten van de 17e Eeuw (permanente collectie). In deze tentoonstelling hebben de Hermitage en het Rijksmuseum hun collecties voor het eerst samengebracht, voor een overweldigende ervaring van de dertig kollossale groepsportretten van de 17e eeuw. Nederland was wereldleider in deze tijd, voor meer dan 30 jaar...

Outsider Art Galerie (permanente collectie): Deze tentoonstelling staat voor macht en religie en stelt 200 prachtige kunstwerken van zowel amateur- en internationale kunstenaars tentoon van onder andere Chinese en Franse afkomst. 

Nieuw: Panorama Amsterdam (permanente collectie): Een spiksplinternieuwe tentoonstelling waarbij je kans krijgt om Amsterdam als panoramische timelapse te zien. Ontdek hoe Amsterdam er in de Middeleeuwen uitzag, om ook een gevoel te krijgen van de huidige 'look en feel' van de stad, bekeken vanuit het punt van de Hermitage. 

We bestellen ons ticket (is helaas nog steeds nodig bij dit museum) dan ook online met het tijdslot 12.30 uur.

https://hermitage.nl/tentoonstellinge/love-stories-ned/

Na de genoten lunch kan een ieder in zijn eigen tempo de vaste collectie en de extra tentoonstelling “Love Stories – Kunst, passie & tragedie” van het museum bekijken. De kern van Love Stories wordt gevormd door een reeks koppels die het niet altijd voor de wind gaat of is gegaan (o.a. King Charles & lady Diana.)

Tip: Voor het gebruikmaken van de audiotour in het museum is het handig om een smartphone met eigen oortjes mee te nemen.

Op deze tentoonstelling zijn er meer dan honderd portretten over liefde, passie en tragedie op unieke wijze samengebracht. Van de zestiende eeuwse schilderijen tot hedendaagse fotografie van de hand van beroemde kunstenaars als Anthony van Dyck, Lee Miller en Annie Leibovitz.

De kern wordt gevormd door een reeks real-live stories over de liefde in al haar vormen. Van romantische liefde tot de obsessie van de kunstenaars voor hun muze en van liefdestragedies tot de liefde die tegen alle verrwachtingen in overwint.

Love Stories is een tijdelijke tentoonstelling en afkomstig uit de bekende collectie van de National Portrait Gallery. Daarnaast zijn er nog andere tentoonstellingen te bezichtigen.

We blijven tot ommenabij 16.15 uur in de Hermitage en lopen dan in een klein half uur via de blauwe brug en het Rokin naar rederij Lovers, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station, waar we tussen 16.30 en 16.45 uur gaan inschepen voor onze light cruise van 75 minuten door de Amsterdamse grachten. We kopen (online) een ticket voor de afvaart van 17.00 uur.

  Amsterdam Light Festival 2022 - 2023 Rondvaart Tickets | (lovers.nl)

Over Amsterdam Light Festival 2022 - 2023:

In de donkere wintermaanden december 2022 en januari 2023 wordt Amsterdam omgetoverd tot een prachtig openlucht lichtkunstmuseum voor de 11e editie van het Amsterdam Light Festival. Voor deze editie heeft het festival gekozen voor het thema Imagine Beyond. Met dit thema neemt het festival ons mee naar de wereld van de verbeelding.

Verbeelding stelt ons in staat ons de dag van morgen voor te stellen zoals we willen, we kunnen dromen voorbij het hier en nu. Vaar mee langs de verschillende lichtkunstwerken, kijk door de ramen en laat je fantasie de vrije loop. Zijn dat sprekende lampen die je ziet, virtuele bruggen, omhoog-stromend water?

De beste manier om van deze lichtkunstwerken te genieten is met een Amsterdam Light Festival rondvaart door de grachten (26,50 Euro). Vanaf het water hebben we een eersteklas uitzicht op de lichtkunst terwijl we ontspannen kunnen rondkijken en niet struikelen over losliggende stenen op het trottoir.

De bijna 6 km lange Amsterdam Light Festival waterroute is zo uitgestippeld dat we alle kunstwerken in de grachten en op de kade kunnen zien en bewonderen.

Voor deze cruise stappen we aan boord van een comfortabele, moderne en verwarmde boot van LOVERS bij het Centraal station. Van hieruit vaart de rondvaartboot naar het Light Festival door de Weesperbuurt en Plantage. Dat zijn de wijken waar de kunstcollectie te zien is.

Onderweg vertelt de audiogids in het Nederlands & Engels ons meer over de prachtige lichtinstallaties die we passeren. De koudste en donkerste maanden van het jaar worden op deze manier een stuk lichter en gezelliger. 

Na afloop van de 75 minuten durende light cruise door de grachten wil ik deze dag afsluiten met een betaalbaar, lekker & gezellig etentje bij het dichtbij CS Amsterdam gelegen restaurant De Kroonprins, gelegen aan de Prins Hendrikkade 56. 

https://www.restaurant-dekroonprins.nl

Mocht je zin hebben om mee te gaan uiteten, zo rond de klok van 18.15 uur laat me dit dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten. Dan reserveer ik een plaatsje aan de tafel voor je, heel gezellig!

Amsterdam Light Festival 2022 - 2023 Rondvaart

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Voor mensen die wat vroeger op het Centraal Station aankomen: Niet zoeken naar een piano, die is er niet.

  Verzamelen bij de hoofdingang, binnen. Dus waar de piano ongeveer stond. Of heeft iemand de piano op een andere plek gezien?

  • Hai Erik,

   Dankjewel voor deze aanvulling, heel fijn om dit voortijdig te horen👍😊. Het schijnt idd zo te zijn dat de piano bij de hoofdingang vanwege de kerstaankleding van de hal tijdelijk verplaatst is naar een andere plekje binnen Amsterdam CS.

   Ons verzamelpunt bij de hoofdingang van  Amsterdam CS, achter de uitcheckpoortjes blijft idd ongewijzigd ☺️🖐. 

   Tot morgen,  heel gezellig dat je erbij bent!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🧚‍♀️🍀😉

 • Beste allen,

  Mocht je zaterdag as gebruik willen maken van de gratis audiotour van museum De Hermitage neem dan naast je smartphone ook je eigen oortjes 🎧 mee👍😊. 

   Hartelijke groet,

  Corine🍀😉

 • Ik heb mijn ticket nog kunnen omboeken naar 17.00 uur. Er zijn nog 4 tickets over voor dit tijdstip.
  Je kunt online omboeken.

  Theo

  • Hallo Theo,

   Dankjewel voor het meedenken en het delen van de info👍☺️. Heel fijn om te horen dat jij & Henriette53 ook bij de Light cruise van 17.00 uur aanwezig zullen zijn. Dan kunnen we bij elkaar gaan zitten, heel gezellig. Hopelijk gaat het Frank nu ook nog lukken om zijn ticket om te boeken 👍. Dan zouden we als groep compleet zijn....👋😊

   Heel graag tot ziens in het mooie Amsterdam. De huizen in de omgeving van de route zijn ook heel mooi verlicht hoorde ik al. Die lichtpuntjes🕯🕯 kunnen we goed gebruiken in deze donkere dagen vóór Kerst 🎅!

   Ik zie naar jullie uit💡🔦!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🧚‍♀️🕯🕯👍🍀

    

  • Het is mij gelukt

  • Helaas alles is volgeboekt

  • https://www.lovers.nl/amsterdam-light-festival/amsterdam-light-fest...

   Ik zie nog 3 tickets open staan voor 17.00 uur.

   Amsterdam Light Festival 2022 - 2023 Rondvaart Tickets | Lovers Canal Cruises
   Bewonder de indrukwekkende lichtkunstwerken tijdens het Amsterdam Light Festival. Boek snel en voordelig je Amsterdam Light Festival 2022 - 2023 rond…
 • Beste allen,

  Nu ons mooie uitje Amsterdam in zicht komt ga ik de laatste updates doorgeven aan de restaurants waar we gaan eten die dag. We gaan met 17 personen lunchen bij de Hermitage. Hankoman en Nic sluiten later aan.

  Mee uiteten bij De Kroonprins gaan de volgende 9 personen: Margret, Henriette, Danielle, Neeta, Jozita, Hankoman, PeterV, PetraH en ondergetekende...

  Mocht je naam er nu onverhoopt niet tussenstaan maar wil je wel mee uiteten bij de Kroonprins, laat me dit dan per omgegaande weten ajb. Dan reserveer ik een plaatsje voor je. 

  Https://www.restaurant-dekroonprins.nl 

  Tot gauw ziens in het sfeervol verlichte Amsterdam 🕯🕯🕯!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🧚‍♀️🌷

 • Inmiddels contact met  de rederij  gehad de kaarten voor 10 december om 17.00 zijn uit verkocht zo ook om half6 ga zelf nu een gewone rondvaart maken om 17.00 voor de gene die nog geen kaart hebben kunnen met mij mee gaan

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.