• 10-12-2022 van 12:00 tot 20:00
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: donderdag

Vandaag gaan we er met elkaar weer een mooie en gezellige dag van maken in Amsterdam middels een bezoek aan De Hermitage en het Amsterdam Light Festival via een rondvaart door de grachten.

De Hermitage Amsterdam is een kunstmuseum en ligt aan de Amstel. Het is van oorsprong een onderdeel van het Hermitage Museum in Sint Petersburg, een van de grootste musea ter wereld. Catherina de Grote, een groot kunstliefhebber, heeft in de 18e eeuw het paleis uitgebreid met een gebouw voor de groeiende kunstcollectie. De locatie in Amsterdam wordt normaliter gebruikt om meer dan drie miljoen kunstwerken tentoon te stellen, kunstwerken die ooit in het 'originele' museum waren. Er zijn jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers in de Hermitage in Amsterdam.

Noot: Het grootste deel van het pand van de Hermitage Amsterdam, dat vanwege de oorlog in Oekraïne is dichtgegaan, heeft vanaf 1 april jl een tijdelijke nieuwe bestemming gekregen. In het museumgebouw aan de Amstel is sedert die tijd een tentoonstellingsserie te zien met de naam "Dutch Heritage Amsterdam". De bedoeling is dat daarin achtereenvolgens vijf topstukken van andere Nederlandse musea worden geëxposeerd, die het museum voor enkele weken in bruikleen krijgt. 

Het eerste werk dat wordt tentoongesteld in het Hermitagegebouw is Het melkmeisje van Johannes Vermeer, dat normaal gesproken in het Rijksmuseum hangt en niet vaak wordt uitgeleend. Welke kunstwerken gaan volgen wordt later bekend gemaakt. Hoe de toekomst van het museum eruit gaat zien is nog onduidelijk.  Onder het dak van de Hermitage huist vanaf 9 maart 2022 het Amsterdam Museum. 

De Hermitage was aanvankelijk een bejaarden- c.q. verpleeghuis (De Amstelhof). Het gebouw bestaat al meer dan 250 jaar! Het interieur is in 2009 helemaal gerenoveerd, wat ongeveer 40.000.000 Euro heeft gekost. Men heeft ervoor gezorgd dat het exterieur overeenkomt met hoe het er vroeger uitzag, om op die manier de Nederlandse geschiedenis te behouden. De restauratie is onderdeel geworden van meerdere duurzaamheidsprojecten t.a.v. het verminderen van energieverbuik. 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hermitage_Amsterdam

Hieronder volgt een overzicht van de prachtige tentoonstellingen die te zien zijn in de Hermitage:

Groepsportretten van de 17e Eeuw (permanente collectie). In deze tentoonstelling hebben de Hermitage en het Rijksmuseum hun collecties voor het eerst samengebracht, voor een overweldigende ervaring van de dertig kollossale groepsportretten van de 17e eeuw. Nederland was wereldleider in deze tijd, voor meer dan 30 jaar...

Outsider Art Galerie (permanente collectie): Deze tentoonstelling staat voor macht en religie en stelt 200 prachtige kunstwerken van zowel amateur- en internationale kunstenaars tentoon van onder andere Chinese en Franse afkomst. 

Nieuw: Panorama Amsterdam (permanente collectie): Een spiksplinternieuwe tentoonstelling waarbij je kans krijgt om Amsterdam als panoramische timelapse te zien. Ontdek hoe Amsterdam er in de Middeleeuwen uitzag, om ook een gevoel te krijgen van de huidige 'look en feel' van de stad, bekeken vanuit het punt van de Hermitage. 

We bestellen ons ticket (is helaas nog 6steeds nodig bij dit museum) dan ook online met het tijdslot 12.30 uur.

https://hermitage.nl/tentoonstellinge/love-stories-ned/

Na de genoten lunch kan een ieder in zijn eigen tempo de vaste collectie en de extra tentoonstelling “Love Stories – Kunst, passie & tragedie” van het museum bekijken. De kern van Love Stories wordt gevormd door een reeks koppels die het niet altijd voor de wind gaat of is gegaan (o.a. King Charles & lady Diana.)

Tip: Voor het gebruikmaken van de audiotour in het museum is het handig om een smartphone met eigen oortjes mee te nemen.

Op deze tentoonstelling zijn er meer dan honderd portretten over liefde, passie en tragedie op unieke wijze samengebracht. Van de zestiende eeuwse schilderijen tot hedendaagse fotografie van de hand van beroemde kunstenaars als Anthony van Dyck, Lee Miller en Annie Leibovitz.

De kern wordt gevormd door een reeks real-live stories over de liefde in al haar vormen. Van romantische liefde tot de obsessie van de kunstenaars voor hun muze en van liefdestragedies tot de liefde die tegen alle verrwachtingen in overwint.

Love Stories is een tijdelijke tentoonstelling en afkomstig uit de bekende collectie van de National Portrait Gallery. Daarnaast zijn er nog andere tentoonstellingen te bezichtigen.

We blijven tot ommenabij 16.15 uur in de Hermitage en lopen dan in een klein half uur via de blauwe brug en het Rokin naar rederij Lovers, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station, waar we tussen 16.30 en 16.45 uur gaan inschepen voor onze light cruise van 75 minuten door de Amsterdamse grachten. We kopen (online) een ticket voor de afvaart van 17.00 uur.

  Amsterdam Light Festival 2022 - 2023 Rondvaart Tickets | (lovers.nl)

Over Amsterdam Light Festival 2022 - 2023:

In de donkere wintermaanden december 2022 en januari 2023 wordt Amsterdam omgetoverd tot een prachtig openlucht lichtkunstmuseum voor de 11e editie van het Amsterdam Light Festival. Voor deze editie heeft het festival gekozen voor het thema Imagine Beyond. Met dit thema neemt het festival ons mee naar de wereld van de verbeelding.

Verbeelding stelt ons in staat ons de dag van morgen voor te stellen zoals we willen, we kunnen dromen voorbij het hier en nu. Vaar mee langs de verschillende lichtkunstwerken, kijk door de ramen en laat je fantasie de vrije loop. Zijn dat sprekende lampen die je ziet, virtuele bruggen, omhoog-stromend water?

De beste manier om van deze lichtkunstwerken te genieten is met een Amsterdam Light Festival rondvaart door de grachten (26,50 Euro). Vanaf het water hebben we een eersteklas uitzicht op de lichtkunst terwijl we ontspannen kunnen rondkijken en niet struikelen over losliggende stenen op het trottoir.

De bijna 6 km lange Amsterdam Light Festival waterroute is zo uitgestippeld dat we alle kunstwerken in de grachten en op de kade kunnen zien en bewonderen.

Voor deze cruise stappen we aan boord van een comfortabele, moderne en verwarmde boot van LOVERS bij het Centraal station. Van hieruit vaart de rondvaartboot naar het Light Festival door de Weesperbuurt en Plantage. Dat zijn de wijken waar de kunstcollectie te zien is.

Onderweg vertelt de audiogids in het Nederlands & Engels ons meer over de prachtige lichtinstallaties die we passeren. De koudste en donkerste maanden van het jaar worden op deze manier een stuk lichter en gezelliger. 

Na afloop van de 75 minuten durende light cruise door de grachten wil ik deze dag afsluiten met een betaalbaar, lekker & gezellig etentje bij het dichtbij CS Amsterdam gelegen restaurant De Kroonprins, gelegen aan de Prins Hendrikkade 56. 

https://www.restaurant-dekroonprins.nl

Mocht je zin hebben om mee te gaan uiteten, zo rond de klok van 18.15 uur laat me dit dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten. Dan reserveer ik een plaatsje aan de tafel voor je, heel gezellig!

Amsterdam Light Festival 2022 - 2023 Rondvaart

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hallo Corinne

  Je hebt gelijk. Ticket boot  gereserveerd vast voor 19,95

   

  Groetjes Margret

  • Hai Margret,

   Wat fijn om te horen dat het gelukt is met de aanschaf van een voordeliger ticket 🤗👍. Heel gezellig dat je er bij bent op zaterdag 10 december as. We gaan er net als laatst in Delft weer een heel mooie dag van maken met elkaar🖐☺️! 

   Tot gauw weer👍🙋‍♀️!

   Hartelijke groeten vanaf bloemeneiland Madeira,  

   Corine 🍀🌺🌻💐🌞🧚‍♂️

 • Beste allen,

  Vandaag heeft Lovers (misschien vanwege Prinsjesdag?) de prijs van het online te bestellen ticket voor de gesloten boot op 10 december as verlaagd van €26,50 naar €19,95!! Is misschien ongelooflijk maar echt waar, zie hun website...

  Vraag niet hoe het kan maar geniet ervan👍😅! Zelf heb ik enige dagen geleden nog €26,50 voor mijn ticket betaald...

  Ik zie naar jullie uit op zaterdag 10 december as, heel gezellig!

  Tot gauw 👍🤗!

  Hartelijke groeten,

  Corine 🖐🍀🧚‍♀️

 • Bedankt Corine, komt goed. Andere mensen in dezelfde boot is prima. Alleen maar gezellig. 

 • Hoi Corine, als ik een kaartje voor de boot reserveer moet ik dan aangeven dat ik bij een groep hoor? Het zou jammer zijn als we als groep over meerdere boten verdeeld worden. Groetjes, Henk 

  • Beste Henk,

   Daarnet heb ik even op de Lovers website gekeken voor het vinden van een antwoord op jouw vraag. Ik las daar dat je niet speciaal hoeft aan te geven dat je bij een groep hoort (een besloten groepsrondvaart kost namelijk flink meer, gaan we niet doen....) We boeken nu een reguliere Amsterdam Light Festival-vaart en varen met een dichte boot. Er zijn dan tevens andere gasten aan boord maar dat hoeft m.i. de pret niet te drukken.

   Alhoewel er bij deze vaart niet gegarandeerd kan worden dat groepen altijd volledig bij elkaar zitten omdat er i.d.d. meerdere boten per tijdslot vertrekken heb je hier m.i wel enige invloed op. Dat zagen we gisteren namelijk nog bij de rondvaart in Delft, waar ook meerdere boten op hetzelfde tijdstip vertrokken. We waren als groep op tijd aanwezig en gingen daardoor met z'n allen tegelijk de boot in (👍😅). Op die manier zaten we toch dicht bij elkaar, was heel gezellig. 

   Tijdens een eerdere ervaring met Lovers (reguliere rondvaart, Aktivo-uitje 3-10-2021) ging het er net zo aan toe. Een half uur van tevoren kon er al ingecheckt worden en de regel die toen gold was: "Wie het eerst komt, het eerst maalt..." Niemand heeft een vaste plaats en je kunt gaan zitten waar je wilt. We zaten toen als groep ook vrij dichtbij elkaar....

   Naar ik hoop heb ik hiermee je vraag voldoende beantwoord? Zelf heb ik daarnet een ticket gekocht bij Lovers met tijdslot 17.00 uur; er zijn er nu nog voldoende👍😊.

   In de week van 10 december as zijn de dagen relatief gezien het kortst volgens mijn maan-kalender dus zal het rond 17.00 uur al aardig donker zijn...

   Mocht je nog vragen krijgen, kom gerust.

   Tot horens/ziens!

   Hartelijke groeten,

   Corine🙋‍♀️🍀

  • Ha Henk, dankjewel voor je berichtje, ga ik uitzoeken! Heel gezellig dat je meegaat, tot gauw!

   Hartelijke groeten,

   Corine

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.