Vanwege de corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 26 mei 2021.

  • 05-06-2021 van 12:30 tot 20:30
  • Plaats: Berg en dal
  • Laatste wijziging: 27 maart

De Romeinen waren in Berg en Dal, nu jij nog!

In de omgeving van Berg en Dal zijn veel sporen te vinden van de Romeinen. Nijmegen was namelijk de belangrijkste Romeinse plaats van Nederland. De waterbehoefte van de Romeinse soldaten was enorm. Niet alleen voor drinkwater, maar ook voor de bereiding van eten en drinken, het spoelen van de latrines, drinken voor paarden en muilezels, water voor de bewoners van het kampdorp en voor de badgebouwen.

Daarom besloten de Romeinen een waterleiding (aquaduct) aan te leggen vanaf enkele bronnen in Berg en Dal. De waterleiding bestond uit een houten goot. Daarvan is niets is overgebleven. Wel zijn nog altijd resten van dammen zichtbaar waarmee dalen werden overbrugd en dalen die door heuvels zijn uitgegraven. Het aquaduct van Berg en Dal maakt deel uit van een grote groep van aquaducten in het voormalige Romeinse rijk. De Romeinen zijn al in Berg en Dal geweest. Nu jij nog! 

https://youtu.be/Ftcw9rf_VGY

Vandaag maken we een pittige wandeling onder leiding van 2 gidsen van het Gilde Nijmegen.  De wandeling duurt ca. 5 uur, inclusief pauzes. 

De route voert, deels door bos en over geplaveide wegen, o.a. door het Kerstendal op Water Meerwijk en het museumpark Oriëntalis. Dit museumpark, gelegen nabij de Romeinse Herberg is tevens een rustpunt  waar we wat gaan gebruiken.

https://www.gildenijmegen.nl

  

Nadien wil ik gaan uiteten bij het startpunt van de wandeling = bij panorama-restaurant van het Fletcher Parkhotel Val Monte met een prachtig panoramisch uitzicht over de Ooijpolders (= culinair nagenieten in Berg en Dal!)

Wil je mee-eten laat het me dan minstens een week van te voren weten zodat ik een plekje kan reserveren voor je.

https://www.parkhotelvalmonte.nl

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.