• 11-09-2021 van 12:30 tot 20:30
 • Plaats: Berg en dal
 • Laatste wijziging: 10 september

De Romeinen waren in Berg en Dal, nu jij nog!

In de omgeving van Berg en Dal zijn veel sporen te vinden van de Romeinen. Nijmegen was namelijk de belangrijkste Romeinse plaats van Nederland. De waterbehoefte van de Romeinse soldaten was enorm. Niet alleen voor drinkwater, maar ook voor de bereiding van eten en drinken, het spoelen van de latrines, drinken voor paarden en muilezels, water voor de bewoners van het kampdorp en voor de badgebouwen.

Daarom besloten de Romeinen een waterleiding (aquaduct) aan te leggen vanaf enkele bronnen in Berg en Dal. De waterleiding bestond uit een houten goot. Daarvan is niets is overgebleven. Wel zijn nog altijd resten van dammen zichtbaar waarmee dalen werden overbrugd en dalen die door heuvels zijn uitgegraven. Het aquaduct van Berg en Dal maakt deel uit van een grote groep van aquaducten in het voormalige Romeinse rijk. De Romeinen zijn al in Berg en Dal geweest. Nu jij nog! 

https://youtu.be/Ftcw9rf_VGY

Vandaag maken we een pittige wandeling onder leiding van 2 gidsen van het Gilde Nijmegen.  De wandeling duurt ca. 5 uur, inclusief pauzes. 

De route voert, deels door bos en over geplaveide wegen, o.a. door het Kerstendal op Water Meerwijk en het museumpark Oriëntalis. Dit museumpark, gelegen nabij de Romeinse Herberg is tevens een rustpunt  waar we wat gaan gebruiken.

https://www.museumparkorientalis.nl

https://www.gildenijmegen.nl

Nadien wil ik gaan uiteten bij het startpunt van de wandeling = bij panorama-restaurant van het Fletcher Parkhotel Val Monte met een prachtig panoramisch uitzicht over de Ooijpolders (= culinair nagenieten in Berg en Dal!) Wil je mee-eten laat het me dan minstens een week van te voren weten zodat ik een plekje kan reserveren voor je.

https://www.parkhotelvalmonte.nl

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Vandaag kreeg ik de bevestiging van Fletcherhotel Val Monte dat er een tafeltje gereserveerd is voor degenen die graag mee willen eten (= 4 personen) op zaterdag 12 september as ommenabij 18.00 uur; superfijn👍☺.

  Ik zie naar jullie uit, tot morgen 12.30 uur bij het prieeltje van hotel Val Monte in Berg en Dal, heel gezellig!

  Neem aan ajb contant geld mee voor onze gids Kees Vergeer, a €5,00👍. Tot gauw 🙋‍♀️😉👌.

  Hartelijke groeten,  

  Corine 

   

 •  Beste allen,

  De organisator van de Romeinse wandeling schreef me dat de Romeinse Herberg op park Oriëntalis helaas niet in bedrijf is. Er zal wel een pauze worden gehouden bij de Romeinse Heberg waar we het door ons zelf meegebrachte eten kunnen nuttigen. Indien nodig kunnen we daar wel gebruik maken van het toilet. 

   

  Hoi Theo,

  Dankjewel voor je aanmelding voor het diner bij het Fletcher Parkhotel Val Monte. Ik ga z.s.m. een tafeltje reserveren. 

  Tot zaterdag in Nijmegen allen, heel gezellig! 

   

  Hartelijke groeten,
  Corine

 • Ok, bedankt.
  Ik was bang dat het misschien weer 18 km zou worden, dat zou me te veel worden.

  M vr gr, Theo

 • Hoi Theo, 

  Dankjewel voor je berichtje.

  De natuurwandeling is niet al te lang (hooguit 10 km) maar door de hoogteverschillen en klimmetjes wel pittig.

  Ik zou het heel gezellig vinden als je erbij bent maar begrijp je reserves; zie dus maar wat je doet.

  Heel graag tot horens/ziens!

  Hartelijke groeten,

  Corine🙋‍♀️

 • Hoi Corine,

  Hoeveel kilometer is de wandeling ongeveer?

  M vr gr, Theo

 • Beste Frank, Henriëtte, Joost, Koob, Marja, Theo & Theo,

  Helaas mogen we op zaterdag 5 juni as het museumpark Oriëntalis nog niet in en kan deze mooie natuurwandeling dus niet doorgaan.

  Om die reden heb ik in overleg met de gids een nieuwe datum gepland en wel op zaterdag 11 september as, nogmaals vanaf 12.30 uur bij het genoemde prieeltje in Berg en Dal. Naar ik hoop kunnen jullie ook op die dag en het genoemde tijdstip aanwezig zijn. Dat zou heel gezellig zijn!

  Tot horens/ziens!

  Hartelijke groeten,

  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteit

Op zondag 24 oktober 2021 is er een kennismakingsactiviteit in Bilthoven voor mensen die een keer mee willen doen met één van onze activiteiten.

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.